Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Από την πράξη...

Από κείνη τη μέρα είχαμε προειδοποιήσει για τον πραγματικό ένοχο. Σήμερα, με δεδομένα και τα αποτελέσματα, δε χωρά αμφιβολία και στους πλέον δύσπιστους, για το ποιος είναι ο πραγματικός δημιουργός των γεγονότων. Ο εχθρός των λαών, ο ιμπεριαλισμός. Ο Π. Γούλφοβιτς, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πρόσφατα ομολόγησε πως η 11η του Σεπτέμβρη «ήταν η χρυσή ευκαιρία για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο Νέος Αμερικανικός Αιώνας». Με πιο απλά λόγια, ομολόγησε, πως «χρειάζονταν» την 11η του Σεπτέμβρη, για να μπουν σε εφαρμογή τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της κυρίαρχης μερίδας του κεφαλαίου, που έχει εγκαταστήσει τη συμμορία Μπους ως εκπροσώπους της, στη διοίκηση των ΗΠΑ.

Και χωρίς αυτή, ή άλλες ανάλογες ομολογίες, η ίδια η πράξη πλέον δε δείχνει μόνο, αλλά αποδείχνει ενόχους και αθώους. Με αφορμή την 11η του Σεπτέμβρη ο ιμπεριαλισμός βρήκε την ευκαιρία, να ξαμοληθεί ενάντια στους λαούς σκοτώνοντας, απειλώντας και τρομοκρατώντας σε μια προσπάθεια, να ξεπεράσει-κρύψει τις φυσικές του αδυναμίες και να κερδίσει ανάσες ζωής.

Στο όνομα εκείνης της ημέρας ουσιαστικά κηρύχτηκε πόλεμος ενάντια στους λαούς όλου του πλανήτη. Στην κυριολεξία σφαγιάστηκαν ήδη δύο λαοί (Αφγανιστάν, Ιράκ) και εγκαταστάθηκε σε βάρος τους η πιο σκληρή στρατιωτική κατοχή. Την ίδια ώρα απειλούνται άμεσα οι λαοί της Κούβας, της ΛΔ Κορέας, της Συρίας, του Ιράν, της Παλαιστίνης... Επίσης η σκληρή τανάλια των λεγόμενων αντιτρομοκρατικών νόμων έχει ήδη αρχίσει, να σφίγγει παγκοσμίως, κατά συσχετισμούς και δυνατότητες, τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Εχει πλέον αποκαλυφτεί η επιχείρηση εξαναγκασμού των λαών, να σκύψουν το κεφάλι, να μην αγωνίζονται για άλλο ανώτερο κόσμο.

Στην προσπάθεια διαμόρφωσης πραγματικότητας υποταγής των λαών, ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ δεν ήταν μόνος. Ολόκληρο το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης βρήκε την ευκαιρία να στρογγυλοκαθήσει ακόμα πιο αναπαυτικά στις λαϊκές πλάτες. Σε όλα τα εγκληματικά σχέδια συμμετείχαν όλοι τους ενεργά και όπως όλες οι γκανγκστερικές συμμορίες, συγκρούονται μεταξύ τους, όταν έρχεται η ώρα της μοιρασιάς. Ολοι πέρασαν σχεδόν ταυτόχρονα τους αντιλαϊκούς νόμους, όλοι έμπηξαν τα νύχια τους στο Αφγανιστάν και τα ακονίζουν, για να ορμήξουν στην Κούβα και στις άλλες χώρες. Ολοι μαζί επίσης, αυτές τις μέρες παζαρεύουν μέσω ΟΗΕ τα μερίδιά τους από τη λεία της κατοχής του Ιράκ. Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση συντόνισε το βήμα της με όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Δεν έλειψε από κανένα...

Δεν την έχουν αλλάξει την πραγματικότητα. Προσπαθούν να την επιβάλουν και σ' αυτά τα πλαίσια επιχειρούν πολλές φορές να την παρουσιάσουν σαν οριστικά αλλαγμένη. «Τα βρίσκουν μπαστούνια» τόσο από τις σύμφυτες αδυναμίες του συστήματος (ανταγωνισμοί, κρίση κλπ.), όσο και από το γεγονός, πως οι λαοί αντιστέκονται. Σ' αυτή την πολύμορφη κατά περίπτωση αντίσταση βρίσκεται η ελπίδα. Αυτή μπορεί όχι μόνο να αποκαλύπτει και να καταγγέλλει αλλά και να ανατρέπει τα σχέδια, μέχρι τη ριζική ανατροπή του εγκληματικού συστήματος.


Παύλος ΑΛΕΠΗΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ