Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Το γαρύφαλλο στη σύναξη πλουτοφυλάκων

Η ευρωΣΥΡΙΖΑίικη αριστερά κρεμάστηκε μόνη της στα κάγκελα του «σιδηρούν παραπετάσματος», για να αντιρροπήσει το επίκαιρο αλληλοκρέμασμα στα μανταλάκια από τη δεξιά. Την ώρα που ο κακεντρεχής πολιτικός διάλογος εξελισσόταν μεταξύ νηολογίου πολυτελών σκαφών αναψυχής και ειδυλλιακών βουκολικών εξομολογήσεων ορεσίβιας κρητικοσύνης, η σύγχρονη οπορτουνιστική Ελλάδα των παραπάνω έβαζε την υπογραφή της στο επίσημο αντικομμουνιστικό ευρωμανιφέστο, που θέλει στο Ράιχσταγκ να ανεμίζει η σημαία του ευρώ.

Οταν γίνεται σύναξη των πλουτοφυλάκων, τότε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος το οξειδωμένο σιδηρούν παραπέτασμα, αυτό που ξερνάει μαύρη κακιά σκουριά, να αφήνει στίγματα σε τούτα δω τα μάρμαρα, κι ας ξέρει ότι δεν πιάνει, αλλά για λίγο τα βρωμίζει.

Σ' αυτό το κρίμα, κι όχι μόνο το κλίμα, άντε να διδάξεις στα παιδιά πώς να κολυμπάνε στα σκατά κρατώντας το κεφάλι απ' έξω. Πώς πρέπει να τους μάθεις απ' την αρχή τι σημαίνει ατσάλινα νεύρα και ψυχή ως παρομοίωση και αντίσταση στα καλοπροσαρμοσμένα κομμάτια του ...παραπετάσματος, που χρησιμεύουν εκτός των άλλων για ανακύκλωση «σιδερικών» στο εργοστάσιο αναπαραγωγής του φασισμού.

Οι φετινές ευρωεκλογές, κι εδώ σε μας και οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές, είναι στ' αλήθεια μια σύναξη πλουτοφυλάκων, με κυρίαρχο λεξιλόγιο παρμένο απ' τις μικρότερες σελίδες της γκεμπελικής προπαγάνδας. Είναι ένα πισωγύρισμα ψοφοδεών και ομοιογενώς μοιραίων και άβουλων αριστερών, δεξιών, σοσιαλδημοκρατών κ.λπ. κ.λπ., που δεν αντέχουν να βγουν στο ίσιωμα απέναντι στους κομμουνιστές και καταφεύγουν στην πιο ύπουλη προπαγάνδα με τα πιο χοντροκομμένα μέσα, κι ας είναι και μοντέρνα και διαδικτυακά.

Για να το κάνω πιο κατανοητό το μεδούλι αυτής της προπαγάνδας, ας το εξηγήσω μ' ένα γαρύφαλλο. Πάμε στην εικόνα και πάμε και στον ήχο. Είτε κυβερνάει η δεξιά, είτε κυβερνάει η δεξιά ως αριστερά, μόλις πούμε ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο, ορθώνεται ο Μπελογιάννης διά χειρός Πικάσο. Μόλις πούμε γαρύφαλλο στ' αυτί ακολουθεί η ...πονηριά στο μάτι, και το γαρύφαλλο γίνεται από πολιτική, ψυχαγωγία. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να πολώνεις μόνο από τη μία πλευρά «θεατές» εναντίον του πρώτου γαρύφαλλου, και όμορφα και απολίτικα να τους ενώνεις στα πέταλα του άλλου.

Σ' αυτές τις εκλογές είναι σκληρός και απαιτητικός ο αγώνας να κρατήσουμε το κόκκινο γαρύφαλλο στο επίπεδο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καλλιεργημένο απ' αυτούς που κρατάνε σφυροδρέπανο, και εδώ και στην Ευρώπη. Στο επίπεδο της προπαγάνδας απέναντί μας είναι αυτοί, οι πονηροί, που τους ξέρουμε καλά, που άμα φορέσουν το γαρύφαλλο μόνο στ' αυτί, το λένε και το πιστεύουν πως δεν έχει σημασία τι χρώμα είναι.

Είναι το κόκκινο ψηφοδέλτιο παντού, για να μοσχοβολάει η επιλογή μιας καλύτερης ζωής και να μη βρωμοκοπάει φόβο η επόμενη μέρα!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ