Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Εντολή για την εκκένωση των σπιτιών περίπου 60.000 νοικοκυριών έδωσαν χτες οι αρχές της ιρανικής νοτιοδυτικής επαρχίας Χουζεστάν, που απειλείται από πλημμύρες μετά από νέες σφοδρές βροχοπτώσεις. Το Ιράν αντιμετωπίζει από τις 19 Μάρτη καταστροφικές πλημμύρες, που προκάλεσαν τουλάχιστον 70 θανάτους και επέφεραν τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και δίκτυα οδικών μεταφορών, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την πρώτη καταγραφή μαύρης τρύπας - γνωστής με την ονομασία «Μάτι του Σάουρον» - σε φωτογραφία παρουσίασαν χτες επιστήμονες στις ΗΠΑ. Ανακοινώθηκε ότι η συγκεκριμένη μαύρη τρύπα βρίσκεται στον γαλαξία με την ονομασία M87, σε απόσταση 53 δισ. ετών φωτός από τον πλανήτη μας και έχει μάζα 6 δισ. φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Ηλιου στο δικό μας πλανητικό σύστημα.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος «διεφθαρμένων κυβερνητικών αξιωματούχων» ζήτησε χτες ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του αλγερινού στρατού, στρατηγός Γκάιντ Σάλαχ, διαβεβαιώνοντας ότι θα υποστηρίξει μια «μεταβατική περίοδο» περίπου τριών μηνών ώστε να διεξαχθούν εκλογές. Αργότερα, εκπρόσωπος του νέου μεταβατικού Προέδρου, Αμπντελκαντέρ Μπενσαλάχ, ανακοίνωσε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Ιούλη.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ο 83χρονος Δαλάι Λάμα «είναι καλύτερα» και αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο «σε μερικές μέρες», δήλωσε εκπρόσωπος του θρησκευτικού ηγέτη του Θιβέτ, μετά από την εισαγωγή του πρώτου σε νοσοκομείο της ινδικής πρωτεύουσας λόγω θωρακικού άλγους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ