Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ο Σουδανός Πρόεδρος Ομάρ αλ Μπασίρ διέταξε χτες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA, την απελευθέρωση «όλων» των πολιτικών κρατουμένων, στο πλαίσιο «προσπαθειών για εθνικό διάλογο». Δεν διευκρινίστηκε άμεσα ο αριθμός των ατόμων που αναμένεται να απελευθερωθούν, ούτε αν ανάμεσά τους θα είναι και τα στελέχη του Σουδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος που είχαν συλληφθεί προ μηνών.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ.-- Για έβδομη μέρα συνέχισαν χτες πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικοί σε σχολεία της Οκλαχόμα τις κινητοποιήσεις τους, με κεντρικά αιτήματα την αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση, μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής σε δημόσια σχολεία της Πολιτείας τους.

ΜΟΣΤΑΡ.-- «Ενας πόλεμος στα Δυτικά Βαλκάνια» θα πήγαινε πίσω την περιοχή 100 χρόνια, δήλωσε χτες ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συναντώντας στο Μόσταρ της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ. Εκτίμησε επίσης ότι μέχρι να πραγματοποιηθεί στη Σόφια τους επόμενους μήνες Σύνοδος ανάμεσα σε χώρες της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων «μεσολαβεί πολύς καιρός, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ