Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΡΕΒΑΝ.-- Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στην Αρμενία, που πυροδοτήθηκε μετά την τελευταία σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο πρωθυπουργός Ν. Πασινιάν ανακοίνωσε χτες ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του. Ο Πρόεδρος της Αρμενίας, ωστόσο, έχει αρνηθεί επανειλημμένα να υπογράψει το σχετικό διάταγμα και συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την καθαίρεση. Λίγες ώρες αργότερα οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων επανέλαβαν το αίτημά τους για παραίτηση του πρωθυπουργού, όπως είχαν ζητήσει και στα τέλη Φλεβάρη.

ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ.-- Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε στη Χαβάη ο κυβερνήτης της Ντ. Ιγκε, λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων και επενδύσεων θωράκισης και εκσυγχρονισμού παλιών φραγμάτων που οδηγήθηκαν σε κατάρρευση. Η απόφαση ελήφθη μετά την υπερχείλιση φράγματος στο νησί Μάουι, που ανάγκασε τις αρχές να προβούν στην εκκένωση περιοχών και προκάλεσε την καταστροφή σπιτιών και τουλάχιστον μίας μεγάλης γέφυρας.

ΡΙΑΝΤ.-- Σουδανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αμπντάλα Χαμντόκ μετέβη χτες στη Σαουδική Αραβία και συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα στον θρόνο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με αντικείμενο την προσέλκυση επενδύσεων στο Σουδάν.

ΛΙΤΛ ΡΟΚ.-- Ο κυβερνήτης της πολιτείας Αρκανσο επικύρωσε νόμο που απαγορεύει την άμβλωση ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας, με την ελπίδα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα ακυρώσει την απόφασή του με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις σε όλη τη χώρα. Η μοναδική εξαίρεση που προβλέπεται στον απαράδεκτο νόμο που επικυρώθηκε στην πολιτεία είναι οι περιπτώσεις που απαιτείται να γίνει άμβλωση για «να σωθεί η ζωή της μητέρας»...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ