Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε ένα εγκαταλειμμένο βιομηχανικό κτίριο, όπου ζούσαν μετανάστες, στην Μπανταλόνα, κοντά στη Βαρκελώνη. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις αρχές, είχαν καταγραφεί περίπου 60 μετανάστες να μένουν εκεί, αλλά ο πραγματικός αριθμός τους ξεπερνά πιθανόν τους 100.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Η Ολλανδική Γενική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας κατηγόρησε δύο Ρώσους διπλωμάτες για κατασκοπεία, οι οποίοι κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» και κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Κατηγορήθηκαν ότι συγκέντρωναν πληροφορίες στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι ημιαγωγοί και οι νανοτεχνολογίες.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Η Τουρκία σχεδιάζει να αποσυρθεί και από άλλα δύο φυλάκια της βορειοδυτικής Συρίας, στο Ιντλίμπ, σε Σούρμαν και Χαν Τουμάν, αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας ειδήσεων για τη Μέση Ανατολή, ΜΕΕ. Η ίδια ιστοσελίδα εκτιμά ότι τελικά η Τουρκία θα αναγκαστεί να αποσύρει όλες τις δυνάμεις από τα φυλάκια - παρατηρητήρια και στρατόπεδα που έχει στήσει στο έδαφος της βόρειας Συρίας επειδή έχουν περικυκλωθεί από τον συριακό στρατό.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ ανακοίνωσε χτες πως κινείται νομικά κατά του Facebook για παραβίαση των όρων υγιούς ανταγωνισμού λειτουργώντας σε βάρος μικρότερων εταιρειών του χώρου, με στόχο την απόλυτη επικράτησή του στις αγορές.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ο γενικός εισαγγελέας της Βηρυτού απήγγειλε χτες κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για εγκληματική αμέλεια σε βάρος του εντολοδόχου πρωθυπουργού Χασάν Ντιάμπ και τριών πρώην υπουργών για την καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου Βηρυτού που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων, τον τραυματισμό άνω των 6.000 άλλων και σημαντικές ζημιές σε χιλιάδες κτίρια.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ