Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Ο κ. Βουδούρης του ΣΥΡΙΖΑ και τα κόλπα του ΠΑΣΟΚ

Αφού ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, ο κ. Βουδούρης του ΠΑΣΟΚ πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τον Κουρουμπλή, που κι αυτός το ψήφισε) κι έγινε στην πορεία βέρος αντιμνημονιακός! (Θα παρηγορούνται, βεβαίως, που με τον ΣΥΡΙΖΑ συμβαδίζει και η Τζάκρη, γιατί αυτή ψήφισε και τα 3 μνημόνια...).

Μετακομίζοντας, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βουδούρης μετέφερε και τις αποσκευές του από το ΠΑΣΟΚ, αποσκευές με ΠΑΣΟΚικά κόλπα κατά του ΚΚΕ, «ενισχυμένα» από τους συμβουλάτορες του οπορτουνισμού. (Στα κόλπα συμπεριλαμβάνεται και η παραχάραξη της Ιστορίας).

Ετσι, προχτές Τρίτη, μιλώντας στο «Κόντρα», ο κ. Βουδούρης έδωσε στο ΚΚΕ (με υποκριτική ευπρέπεια είναι η αλήθεια) μαθήματα πολιτικής συμμαχιών! Και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στο Λαϊκό Μέτωπο του 1936 στη Γαλλία, για να αποδείξει του λόγου του το ψευδές. Οτι, δηλαδή, τότε το ΚΚ Γαλλίας συνεργάστηκε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας, σχημάτισαν το Λαϊκό Μέτωπο και έτσι απέκρουσαν το φασισμό. Αρα, πρέπει και το ΚΚΕ τώρα, διδασκόμενο, να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να αποκρούσουν τα μνημόνια! Τέτοιο θράσος!...

***

Σωστά του απάντησε ο παρευρισκόμενος στην εκπομπή εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ότι καλά θα ήταν να μιλήσει ο κ. Βουδούρης για την κατάντια του Γαλλικού ΚΚ, πράγμα που βεβαίως ο κ. Βουδούρης απέφυγε επιμελώς. Ας δούμε, όμως, ορισμένα από εκείνα που ανέφερε ο κ. Βουδούρης.

Η κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία (την οποία στήριξε το ΚΚ, δίχως να συμμετάσχει), με πρωθυπουργό το σοσιαλιστή Λέοντα Μπλουμ, όχι μόνο δε στάθηκε αλληλέγγυα στον αγωνιζόμενο, με τα όπλα, κατά του φασισμού λαό της Ισπανίας, αλλά αποτέλεσε έναν από τους εξωτερικούς μοχλούς πίεσης και υπονόμευσης της κυβέρνησης του επίσης Λαϊκού Μετώπου της Ισπανίας. Αποτέλεσε μοχλό υποστήριξης του Φράνκο, δηλαδή του φασισμού στην Ισπανία.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, του Λαϊκού Μετώπου της Γαλλίας, από τη μία δήλωνε ότι συμπαθεί τον αγώνα του ισπανικού λαού, αλλά από την άλλη συνηγορούσε στην πολιτική αποκλεισμού της Ισπανίας, μαζί με τη Μ. Βρετανία. Ετσι: Απαγόρευσε τις αποστολές όπλων (στην αρχή τις κρατικές και στη συνέχεια τις ιδιωτικές) στην ισπανική κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου. Σε συνεννόηση με τη Βρετανία, πρότεινε σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να ακολουθήσουν αυστηρά την πολιτική της «μη επέμβασης» απέναντι στην Ισπανία. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική εκφράστηκε στις 15 Αυγούστου 1936 με την ανάληψη της υποχρέωσης από τη Γαλλία και τη Βρετανία, να απαγορεύσουν την εξαγωγή όπλων στην Ισπανία και άλλου πολεμικού υλικού. Κι αυτά, την ώρα που η Γερμανία του Χίτλερ και η Ιταλία του Μουσολίνι ενίσχυαν το στρατό του Φράνκο με καταδρομικά, άφθονο χρήμα, όπλα, αεροπλάνα κ.ά.

***

Από την άλλη, η κυβέρνηση Μπλουμ αθέτησε τις περισσότερες προεκλογικές δεσμεύσεις της προς το λαό της Γαλλίας, που περιλαμβάνονταν στο Πρόγραμμα του Λαϊκού Μετώπου. Ενα από τα συνθήματά της, «να πληρώσουν οι πλούσιοι», παραπέμφθηκε στις καλένδες, μαζί με το νέο φορολογικό σύστημα που θα έφερνε. Το ίδιο και οι υποσχέσεις της για μείωση των ενοικίων, για χορήγηση επιδομάτων στις πολύτεκνες οικογένειες, για αύξηση των συντάξεων κ.ά.

Αναφέρθηκε και στη Γερμανία ο κ. Βουδούρης, επαναλαμβάνοντας το γνωστό σλόγκαν του αντικομμουνισμού, ότι για την επικράτηση του ναζισμού στη Γερμανία, ευθύνεται το ΚΚ Γερμανίας, επειδή, είπε, δε συνέπραξε με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα!

Η πραγματικότητα λέει τα τελείως αντίθετα από αυτά που εμπνεύστηκε ο κ. Βουδούρης. Το ΚΚ Γερμανίας (αυτή ήταν η τότε πολιτική γραμμή) πρότεινε στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος κοινό αγώνα κατά του φασισμού. Η ηγεσία του, όμως, τον απέρριπτε. Και όχι μόνο αυτό. Στις εκλογές που έγιναν την άνοιξη του 1932, οι σοσιαλδημοκράτες υποστήριξαν τον αντιδραστικό Χίντενμπουργκ, για να σωθεί η χώρα από το φασισμό! Ο Χίντενμπουργκ εκλέχτηκε πρόεδρος και στήριξε την κυβέρνηση του επίσης αντιδραστικού φον Πάπεν, ενώ το Γενάρη του 1933 διόρισε τον Χίτλερ καγκελάριο. Σε λίγο, ο Χίτλερ απαλλάχτηκε και από τον Χίντενμπουργκ.

Τα παραπάνω κόλπα, βεβαίως, δεν είναι μόνο του κ. Βουδούρη. Είναι συνολικά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει το ΚΚΕ «να του κάνει πλάτες», μαζί με το Σίτι του Λονδίνου, τον Ομπάμα, τον ΣΕΒ, το ΔΝΤ και άλλους «λαοσωτήρες», για να ασκεί απερίσπαστη το... έργο που φιλοδοξεί να αναλάβει... Αλλά το ΚΚΕ έχει βγάλει και βγάζει συμπεράσματα.


Μ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ