Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΠΡΟΣΩΠΟ
Κοντολίζα Ράις

Η πρόσφατη επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, στην Ευρώπη ήρθε σε μια στιγμή που καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για τις μυστικές φυλακές και τις πτήσεις που είχε η CIA στην Ευρώπη. Οι δηλώσεις περί «νομιμότητας» των διελεύσεων των αεροσκαφών της CIA από πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας, επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τη συμμετοχή αυτών των χωρών στις τρομοεπιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την απαγωγή, μεταφορά και βασανισμό «υπόπτων για τρομοκρατία».

Η γενική κατακραυγή από την κοινή γνώμη είχε αναγκάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να δηλώνουν «ανησυχία» και να απειλούν με κυρώσεις όποια χώρα έχει δεχτεί στο έδαφός της κάτι τέτοιο.

Ολοι γνώριζαν, όλοι είναι σύμμαχοι στον «αντιτρομοκρατικό πόλεμο» που έχουν εξαγγείλει οι ΗΠΑ. Και δεν ξέχασε να τους το θυμίσει, ζητώντας τους να μη δημοσιοποιήσουν πληροφορίες για τις ευαίσθητες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, αφού εδώ και χρόνια βοηθούν τις ΗΠΑ στη «νόμιμη» πολιτική τους να συλλαμβάνουν και να μεταφέρουν πιθανούς υπόπτους για τρομοκρατία σε τρίτες χώρες.

Διάφοροι «τρομονόμοι» και «τρομοσυμφωνίες» έχουν υπογράψει και ψηφίσει τόσο οι ΗΠΑ, οι χώρες της ΕΕ, όσο και χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτοί οι νόμοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και επιθετικότητας και απειλούν στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες, ενώ ταυτόχρονα είναι ένας «μπαμπούλας» για τον πραγματικό κίνδυνο που διαβλέπουν οι ιμπεριαλιστές και αυτός είναι η αφύπνιση των λαών.


Κ.Χ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ