Κυριακή 11 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σε έναν κόσμο μαγευτικό, ταξιδεύουμε μέσα από τις σελίδες του καινούριου βιβλίου «Μυθολογικά Παράδοξα και ένα διήγημα», της βραβευμένης συγγραφέως Ελένης Λαδιά.

Μήπως ολόκληρη η μυθολογία δεν είναι μια παραξενιά; αναρωτιόμαστε... Παραξενιά όμως, ως προς τι; Μόνον όταν συγκρίνεται με την πραγματικότητα, όπως ο κόσμος της φαντασίας και του ονείρου. Ανεξάρτητοι όμως οι τέσσερις κόσμοι (πραγματικός, μυθολογικός, ονειρικός, φανταστικός) παρουσιάζουν ωστόσο μία δομή και μία λογική διάρθρωση. Διαθέτουν νόμους, κρυφούς ή φανερούς.

Το παράδοξο, το παράξενο, το μη σύνηθες, «φυτρώνει» όπου υπάρχει νομοτέλεια, σπάζοντας έτσι την αλυσίδα της όποιας δομής.

Στο βιβλίο, περιγράφονται μερικά μυθολογικά παράδοξα, που επέλεξε η συγγραφέας. Αναφέρεται μια σπουδαία περίπτωση κατοπτρομαντείας, το θέμα του υπογείου σε σχέση με τα πνεύματα σπουδαίων ατόμων, ένα νησί όπου έζησαν θνητοί θεοί, η εορτή του έρωτος, η πρώτη πόλη του κόσμου. Η Ελ. Λαδιά περιγράφει με την εκπληκτική πένα της, το συγκινητικό περιστατικό για την κρεμασμένη κούκλα των Δελφών, τα ανθρωπόψυχα πουλιά του τρωικού ήρωος Διομήδους, τα παράξενα πλοία, το πανάρχαιο άβατο για τις γυναίκες, τη θεραπεία των τρελών κοριτσιών και άλλα. Ανάμεσά τους, υπάρχει και το διήγημα «Πύρρος ο Δήλιος ψαράς», όπου περιγράφεται το θαύμα των μετενσαρκώσεων του φιλοσόφου και μύστη Πυθαγόρα.

Ενα βιβλίο, που οδηγεί τον αναγνώστη σε μια άλλη διάσταση, με πάμπολλες ερμηνείες...

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «GEMA».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ