Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Πωλεiται η Ελλάς!

Αλλο ένα τυφλό, θεότυφλο, χτύπημα της εγχώριας Αλ Κάιντα! Μετά τη ΔΕΗ, την Ολυμπιακή Αεροπορία, την Αγροτική, την Εμπορική, ...η γνωστή και μη εξαιρετέα τρομοκρατική νεοδημοκρατική οργάνωση (κυβέρνηση), που ακούει στο όνομα «ξεπουλήστε τα όλα», χτύπησε τον ΟΤΕ! Χωρίς κανένα σεβασμό στη δημόσια περιουσία, αποφάσισε το ξεπούλημα. Χωρίς ντροπή απέναντι στους εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες και, κυρίως, απέναντι στον ελληνικό λαό, που πρόσφερε το αίμα του στην οικοδόμηση αυτής της μεγάλης κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης, με συνοπτικές αποφάσεις και διαδικασίες, γκανγκστερικά και τρισάθλια, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες, για την ιδιωτική άλωση, την καπιταλιστική λεηλασία!

Για την ιστορία, και για να αποδοθούν σωστά οι ευθύνες, και για να επιμεριστεί δίκαια η τιμωρία, γιατί, οπωσδήποτε, κάποτε θα υπάρξει τιμωρία, η άλωση άρχισε από το 1996. Το άλλο παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης, το γνωστό και «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, ύπουλα και αθόρυβα, τοποθέτησε τις βόμβες, έβαλε τα φιτίλια, που, σήμερα, ανάβει η κυβέρνηση και τινάζει την επιχείρηση στον αέρα. Για την ακρίβεια, δεν την τινάζει στον αέρα, αλλά την πετάει ανυπεράσπιστη και αδύνατη στην αγκαλιά του παγκόσμιου και παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου. Τη χαρίζει, σωστότερα! Το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το 100% του Δημοσίου σε 38,6%. Εκοψε, δηλαδή, τα ποδάρια του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης. Πάνω στον κουτσό ΟΤΕ του ΠΑΣΟΚ, πέφτουν τώρα τα αεροπλάνα της Νέας Δημοκρατίας και τον αποτελειώνουν!

Στην περίπτωση του ΟΤΕ, δε, τα πράγματα είναι σοβαρότερα. Η επιχείρηση δε βγάζει κάλτσες ή έστω πετρέλαιο. Ο ΟΤΕ ελέγχει τις τηλεπικοινωνίες. Ολες τις τηλεπικοινωνίες της χώρας. Τις πολιτικές και τις στρατιωτικές! Η απόφαση της κυβέρνησης να παραδοθεί αυτό το νευραλγικό κομμάτι σε ξένους και ντόπιους ιδιώτες ξεπερνάει τα όρια κάθε προηγούμενης αγοραπωλησίας. Ετούτο το ξεπούλημα είναι χειρότερο από αυτό των ναυπηγείων, των τραπεζών, του λιγνίτη, της ναυτιλίας. Ετούτο το ξεπούλημα ανοίγει άλλου είδους συζητήσεις. Προκαλεί άλλου είδους ερωτηματικά. Τροποποιεί το κατηγορητήριο! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανοιχτά διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα. Συμφέροντα εθνικής κυριαρχίας. Και το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας δεν κλείνει με καμία πράξη παράδοσης. Δεν ξεχνιέται με το πέρασμα του χρόνου. Οπως, απλά, το φαντάζονται!

Φυσικά, η άθλια αυτή πράξη της κυβέρνησης δεν ήρθε απροειδοποίητα. Δεν αποτελεί έκπληξη. Δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι συνέχεια προηγούμενων ταπεινωτικών πράξεων. Οι πωλητές ποτέ δεν έκρυψαν το θεό που πιστεύουν. Από γεννησιμιού τους, από τη βαθιά μήτρα τους, πάντοτε με ένα πωλητήριο στο χέρι κυκλοφορούσαν! «Στρατηγέ μου ο στρατός σου» ο ένας, «παρακαλώ, περάστε» ο άλλος. Απόγονος του σκυψίματος και της παράδοσης είναι και η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση που βγάζει ξεδιάντροπα στο σφυρί τη δημόσια περιουσία. Απόγονος των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεξιών και «σοσιαλιστικών», είναι. Των κυβερνήσεων, που πρόσφεραν γη και λιμάνια σε ξένα στρατεύματα. Που έστειλαν Ελληνες φαντάρους στη νεαρή επαναστατημένη Σοβιετία, στην Κορέα, στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια. Που άνοιξαν τα σύνορα να περάσουν ξένοι στρατοί για να επιτεθούν σε γειτόνους μας. Που συμμετείχαν και διευκόλυναν όλους τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αυτό το έλλειμμα εθνικής συνείδησης δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο! Ο λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει καμία τέτοια πράξη παράδοσης. Δεν πρέπει να αναγνωρίσει κανένα τέτοιο συμβόλαιο. Πρέπει να ανοίξει μια «μαύρη βίβλο», στην οποία να σημειώνει όλες τις παρανομίες, και τους υπεύθυνους, για να επαναφέρει τα πράγματα στην τάξη, για να αποδώσει δικαιοσύνη. Ο ιδρώτας του λαού δεν εκποιείται! Ο κόπος του λαού δεν παραχωρείται!

Και για να ξέρουμε για ποια τρομοκρατία μιλάμε, σε ποια Αλ Κάιντα αναφερόμαστε, για τι μεγέθη μιλάμε, τι είναι αυτό που ξεπουλάνε, και για να είναι και η τιμωρία ανάλογη, γιατί, οπωσδήποτε, θα υπάρξει τιμωρία, να πούμε πως ο ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός Ομιλος των Βαλκανίων, με ετήσιο τζίρο κοντά στα 6 δισ. ευρώ. Με κέρδη που φτάνουν τα 3,3 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε πως διαθέτει πλήθος θυγατρικών, που η μία είναι πιο κερδοφόρα από την άλλη («Cosmote», «Otenet», κλπ.), θυγατρικές που κινούνται και σε γειτονικές χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Αρμενία, FYROM). Τέλος, στον ΟΤΕ εργάζονται πάνω από 32 χιλιάδες εργαζόμενοι! Να, λοιπόν, τι πουλάνε! Τι ξεπουλάνε, σωστότερα!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ