Τρίτη 10 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μ. Σαλβίνι δήλωσε ότι πρέπει να εμποδίζεται «η άφιξη στα ιταλικά λιμάνια πλοίων διεθνών αποστολών» που μεταφέρουν μετανάστες στη Μεσόγειο. Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών, Εντσο Μοάβερο Μιλανέζι, είπε ότι «είμαστε πλήρως ενταγμένοι σε αυτές και δεν εννοούμε να κινηθούμε εκτός του πλαισίου του διεθνούς και - κατά συνέπεια - και του ευρωπαϊκού Δικαίου», ενώ ο αρχιεισαγγελέας του Τορίνο σημείωσε ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει τον ελλιμενισμό ενός σκάφους», διότι «η Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες, του 1951, προβλέπει το δικαίωμα στη μη απώθηση».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Αναθερμαίνεται η αντιπαράθεση Ρωσίας - Βρετανίας μετά και από το θάνατο της 44χρονης Βρετανίδας που πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι είχε εκτεθεί στον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ. Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Αμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, «η απλή πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία διέπραξε μια επίθεση σε βρετανικό έδαφος που οδήγησε στο θάνατο μίας Βρετανίδας».

ΑΓΚΥΡΑ.-- Σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Τεκίρντα της βορειοδυτικής Τουρκίας, με αποτέλεσμα το θάνατο 24 ατόμων. Η αμαξοστοιχία μετέφερε περίπου 360 επιβάτες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ