Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» - ΚΕΡΚΥΡΑ: Στο κενό από ύψος 7 μέτρων βρέθηκε 40χρονη εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «Χανδρής» του Δήμου Φαιάκων στην Κέρκυρα. Το νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, όταν η εργαζόμενη μπήκε στο ασανσέρ της υπηρεσίας, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, λόγω βλάβης έμεινε σε πιο πάνω όροφο. Η εργαζόμενη βρέθηκε στο κενό φρεάτιο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κακώσεις στα πλευρά και στη λεκάνη και να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Μέχρι σήμερα, 5 μέρες μετά το εργατικό ατύχημα, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του ΚΕΠΕΚ, καθώς η Κέρκυρα καλύπτεται από την αντίστοιχη υπηρεσία της Πάτρας.

ΕΘΕΛ: Στάση εργασίας (11 π.μ. έως 4 μ.μ.) έχουν εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη οι οδηγοί της ΕΘΕΛ (αστικά λεωφορεία), μετά την άρνηση της διοίκησης για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2008. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία τις ώρες της στάσης εργασίας συγκαλούν γενική συνέλευση. Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) - ΟΑΣΑ, καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση βρίσκει στήριγμα στις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ που υπέγραψαν στη ΓΣΕΕ την εξευτελιστική «αύξηση» του ενός ευρώ. Σήμερα Τρίτη, στελέχη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στα αμαξοστάσια της Ανθούσας, του Μπραχαμίου και του Ελληνικού.

«ΠΑΤΡΑ TV»: Στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του σταθμού «ΠΑΤΡΑ TV» προχώρησε την περασμένη Παρασκευή ο ιδιοκτήτης του, εφοπλιστής Πολέμης. Οι 29 εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες και «σεκιούριτι». Την ίδια μέρα, μάλιστα, κατατέθηκε και η σχετική αίτηση από τους ιδιοκτήτες στη Νομαρχία. Η αντίδραση εργαζομένων και συνδικαλιστών ήταν η κατάληψη του σταθμού με αίτημα να παραμείνει σε λειτουργία και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Σε μια κίνηση τακτικής η αρχική ανακοίνωση για κλείσιμο του σταθμού πάρθηκε πίσω, για να έρθει ξανά η εργοδοσία την επόμενη μέρα και να ανακοινώσει ότι ο σταθμός θα σταματήσει να λειτουργεί από αύριο, Τετάρτη.

ΚΕΚ ΑμΕΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σήμερα στη 1 μ.μ. οι μαθητές του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου. Απαιτούν δουλειά για όλους τους απόφοιτους, δημόσιο χαρακτήρα και αναβάθμιση της σχολής, χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, επίλυση του κτιριακού προβλήματος κ.ά.

ΟΤΕ: Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με την «Ντόιτσε Τέλεκομ». Οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ ΟΤΕ, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στη μάχη για την περιφρούρησή τους. Να παλέψουν ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Στη σημερινή απεργία δε θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας προκείμενου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από το σεισμό. Οι επόμενες απεργίες είναι προγραμματισμένες για τις 17 και 18 Ιούνη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ