Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για να απολογηθούν σήμερα ζήτησαν και έλαβαν 10 από τους 12 συλληφθέντες για την υπόθεση του Ρέντη. Οι δύο απολογήθηκαν χτες Δευτέρα και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με μικροποσότητα ναρκωτικών προς ιδία χρήση. Αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς κρίθηκε ότι δεν έχουν ουσιαστική συμμετοχή στη συμπλοκή, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους οι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» Γ. Σκυλογιάννης και Γιάν. Ευαγγελινέλης. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους 10 κατηγορούμενους που πήραν προθεσμία είναι και οι δύο ομογενείς που φέρονται ότι είναι αυτοί που πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο αστυνομικούς.

ΓΙΑ «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ και κοινωνικού ρόλου των συνηγόρων από το δικαστήριο και την πρόεδρο Μ. Βαρελά» έκαναν λόγο χτες οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, στη δίκη στον Κορυδαλλό για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Αφορμή της έντονης διαμαρτυρίας των συνηγόρων, όπως το έθεσαν στο δικαστήριο, «η ενεργοποίηση της διοίκησης των δικαστηρίων και της αστυνομίας, για να ψάξει να βρει αν οι συνήγοροι Ν. Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκονταν σε άλλη δίκη, όπως είχαν δηλώσει στο δικαστήριο». Οι «παθόντες» συνήγοροι, αλλά και ο συνήγορος Κ. Παπαδάκης μίλησαν επί της ουσίας για προκατάληψη και μεροληπτικότητα του δικαστηρίου και της προέδρου Μ. Βαρελά.

Τα παραπάνω «στοιχειοθετήθηκαν» και με έγγραφο της προέδρου - είχαν στα χέρια τους οι συνήγοροι - προς την Εισαγγελία Εφετών Δυτ. Μακεδονίας για να μάθει για το πού βρίσκονταν οι συγκεκριμένοι συνήγοροι! Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, «το δικαστήριο στο συγκεκριμένο έγγραφο αυτοτιτλοφορείται δικαστήριο για τρομοκρατική οργάνωση, ενώ το δικαστήριο αυτή τη στιγμή εξετάζει κατηγορίες...».

Επίσης, οι συνήγοροι επισήμαναν τις αιφνιδιαστικές προτάσεις από το δικαστήριο προς τους κατηγορούμενους, απουσία τους (των συνηγόρων), για να δώσουν DNA. Και επιπροσθέτως, τον αιφνιδιασμό των κατηγορουμένων, με την εισαγωγή μεσούσης της δίκης άλλων 300 εγγράφων. «Ο κατηγορούμενος πρέπει να διαθέτει τον αναγκαίο χρόνο για την υπεράσπισή του, να ξέρει λεπτομερώς τις κατηγορίες από πριν και τα "αποδεικτικά" στοιχεία εναντίον του», είπαν χαρακτηριστικά.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ με περιοριστικούς όρους ο Χρ. Πολίτης, που είχε συλληφθεί το Δεκέμβρη 2010 μαζί με άλλα έξι άτομα, για φερόμενη «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος αποφυλακίζεται με διάταξη του εφέτη ανακριτή, καθώς έγινε δεκτή σχετική αίτηση αποφυλάκισής του. Ο Χρ. Πολίτης και στο παρελθόν είχε κληθεί και εξεταστεί για εμπρηστική επίθεση (2008) πίσω από το Εφετείο και αμέσως είχε αφεθεί ελεύθερος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ