Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μπροστά στα λάβαρα του Κόκκινου Στρατού

«Ξυπνώντας μνήμες Ψυχρού Πολέμου ο αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε τη σοβιετική κατοχή της ανατολικής ευρώπης ως "ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα του αιώνα"» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Συγχωροχάρτι σ' αυτούς που όπλισαν τον Χίτλερ

«Η καλή θέληση ξεπεράστηκε από τις φιλοδοξίες, από την αυταπάτη ότι θα μπορούσε κανείς να κατευνάσει τον Χίτλερ, θυσιάζοντας τα συμφέροντα άλλων χωρών. Υπ' αυτήν την έννοια η φύση του Συμφώνου Μολότοφ - Ρίμπεντροπ δε διαφέρει από αυτήν των Συμφωνιών του Μονάχου. Και οι δύο τους χώρισαν αυτούς που ήταν αντικειμενικοί σύμμαχοι κατά του ναζισμού, καλλιέργησαν μεταξύ τους την περιφρόνηση και την καχυποψία. Ετσι, οι Σοβιετικοί ιθύνοντες απέκτησαν την εντύπωση ότι στο Μόναχο δεν τέθηκε μόνο το ζήτημα του διαμελισμού της Τσεχοσλοβακίας, αλλά και της απομόνωσης της ΕΣΣΔ, της διοχέτευσης της επιθετικότητάς του προς Ανατολάς» (άρθρο του Πούτιν στη «Φιγκαρό» /«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Την άλλη φορά να ρωτήσουμε τους αστούς...

«Αν άλλη ήταν η ηγεσία της Αριστεράς και στις εκλογές θα μετείχε και 90 βουλευτές θα έβγαζε και από τον Εμφύλιο θα γλίτωνε η πατρίδα και από το αρτηριοσκληρωτικό 9% θα ξεκολλούσαν τα δύο αριστερά κόμματα» (ο Χρ. Πασαλάρης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

...και κάτι πούρους «Ελληνες»

«Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (ΚΚΜ)! Σε αφίσα του ΚΚΕ (μετέχει σε κοινή εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη). Προφανώς συνυπάρχουν με τους ψευτο-Μακεδόνες εθνικιστές χωρίς κανένα πρόβλημα. Συγχαρητήρια στους ιθύνοντες του Κόμματος. Ασφαλώς θα τους χειροκροτήσουν κάθε λογής προοδευτικοί: ο Σόρος, οι Αμερικανοί, ο Κον Μπεντίτ» (ο Γιάννης Τριάντης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ