Σάββατο 10 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ντέρμπι στο Περιστέρι, «παγίδες» σε ΟΑΚΑ και Τούμπα

Στον απόηχο του «διπλού» της ΑΕΚ στο Φάληρο, που έφερε ανακατάταξη στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Super League, η 21η αγωνιστική καθίσταται κομβική. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Περιστέρι, μεταξύ του 4ου Ατρόμητου και του 3ου πλέον Ολυμπιακού, οι οποίοι μεσοβδόμαδα αποκλείστηκαν από το Κύπελλο. Με νίκη ο Ατρόμητος «κλειδώνει» την παρουσία του στην τετράδα, πλησιάζοντας σε απόσταση «βολής» την 3η θέση. Για τους δε «ερυθρόλευκους», μετά τις δύο ήττες από την ΑΕΚ (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) η νίκη αποτελεί μονόδρομο, για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Πιο βατή θεωρείται η αποστολή του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ, που φιλοξενεί την ΑΕΛ και επιδιώκει τη διεύρυνση του νικηφόρου σερί του σε όλες τις διοργανώσεις (13 νίκες αυτήν τη στιγμή) και την παραμονή στην κορυφή.

Στο ΟΑΚΑ, με την κούραση από τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια να προβληματίζει, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, θέλοντας να αποφύγει μία απότομη «προσγείωση», λίγο πριν από την αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου για το Europa League.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ 10/2: Ξάνθη - Κέρκυρα (15.00 - Novasports 3), Πανιώνιος - Λαμία (17.15 - Novasports 1), ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός (19.30 - Novasports 2). ΚΥΡΙΑΚΗ 11/2: Απόλλων Σμύρνης - Λεβαδειακός (15.00 - Novasports 2), ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης (17.15 - Novasports 2), Παναιτωλικός - Πλατανιάς (17.15 - Novasports 3), Ατρόμητος - Ολυμπιακός (19.30 Novasports 1). ΔΕΥΤΕΡΑ 12/2: ΠΑΟΚ - ΑΕΛ (19.30 - Novasports 1).

***

ΜΠΑΣΚΕΤ
Διήμερο γιορτής στην Πάτρα

Στην Πάτρα, στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος», διεξάγεται το Σάββατο 10/2 και την Κυριακή 11/2 το All Star Game, που επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια, με διοργανωτή τον ΕΣΑΚΕ. Πέραν του αγωνιστικού μέρους θα διεξαχθούν και παράπλευρες εκδηλώσεις. Το αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 10/2 στις 16.00, με τον αγώνα μπάσκετ αθλητών με αμαξίδιο, ενώ στις 18.00 γίνεται αγώνας μεταξύ ομάδας ανερχόμενων παικτών (RISING STARS) και βετεράνων (ALL TIME STAR). Την Κυριακή 11/2 κορυφώνεται η γιορτή, με τον αγώνα (18.00) μεταξύ Ελλήνων και ξένων παικτών που αγωνίζονται στην Basket League. Πριν από τους αγώνες θα υπάρχουν και οι καθιερωμένοι διαγωνισμοί καρφωμάτων και τρίποντων.

ΠΑΟ: Στην Ευρωλίγκα... με Τζέιμς

Σύμφωνα με τη δήλωση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλου, ακυρώνεται το δημοψήφισμα μεταξύ των οπαδών για το αν η ομάδα θα παραμείνει στην Ευρωλίγκα, που είχε προαναγγελθεί με αφορμή την τιμωρία του από τη Λίγκα (απαγόρευση ενός χρόνου εισόδου στους αγώνες) για σχόλια στο διαδίκτυο κατά των οπαδών της Φενέρμπαχτσε. Οπως διευκρινίζεται, η ομάδα θα παραμείνει στη διοργάνωση έως το τέλος της σεζόν, ωστόσο αν δεν υπάρξει δικαίωση στην έφεση που έχει κατατεθεί θα αποχωρήσει. Παράλληλα, από τον Δ. Γιαννακόπουλο ανακοινώθηκε και η συμφωνία με τον Αμερικανό Μάικ Τζέιμς για επιστροφή του στην ομάδα, αφού απέμεναν τα τυπικά για την αποδέσμευσή του από τη Ν. Ορλεάνη του ΝΒΑ.

***

ΠΟΛΟ
Κόντρα κορυφής στον Λαιμό

Με το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του Λαιμού μεταξύ Βουλιαγμένης και Ολυμπιακού (15.30 ΕΡΤ2) κλείνει το Σάββατο 10/2 η αυλαία της 15ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο ανδρών, το κυρίως μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Το παιχνίδι είναι καθοριστικό για την υπόθεση κορυφή. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, που μεσοβδόμαδα υπέστη την πρώτη του φετινή ήττα (από τη Γιουγκ για το Τσάμπιονς Λιγκ), με νίκη εξασφαλίζει την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Η επιτυχία, προκειμένου να πλησιάσει την κορυφή, ευελπιστώντας σε στραβοπάτημα των «ερυθρολεύκων» στη συνέχεια, είναι το μοναδικό ζητούμενο και για τη Βουλιαγμένη.

***

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Στη δράση η ελληνική αποστολή

Ο Απόστολος Αγγελής, που αγωνίζεται την Κυριακή 11/2 στο σκι αντοχής, ανοίγει την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας. Ο Ελληνας σκιέρ λαμβάνει μέρος στο σκίαθλο, στα 15 χλμ.+15 χλμ. Τη Δευτέρα 12/2 είναι η σειρά της σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής, Σοφίας Ράλλη, που μετέχει στο αλπικό σκι και στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

  • Οι αγώνες μεταδίδονται από την ΕΡΤ. Το πρόγραμμα του διημέρου: 09.00 - 14.40 (Σάββατο 10/2) και 02.00 (ξημερώματα Κυριακής 11/2) - 14.45 (Κυριακή).


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ