1893 Ο πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει από το βήμα της Βουλής το περιβόητο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν».
1920 Στην Τσεχοσλοβακία κηρύσσεται γενική απεργία, στην οποία παίρνουν μέρος πάνω από 1.000.000 εργάτες. Η απεργία εξελίσσεται σε ένοπλη σύγκρουση με τον στρατό. Οι εργάτες ηττώνται.
1928 Ξεκινά τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο του ΚΚΕ (10-15/12/1928).
1944 Οι αυξανόμενες ελλείψεις σε πυρομαχικά και οπλισμό έχουν ήδη αρχίσει να υπονομεύουν σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΛΑΣ. Η βρετανική Αεροπορία ανοίγει πυρ στην Καισαριανή την ώρα που ο κόσμος έκανε ουρά έξω από τους φούρνους.
1963 Απονέμεται στον Γεώργιο Σεφέρη το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το πρώτο που κερδίζει Ελληνας.
1991 Στο Συμβούλιο Κορυφής στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας υιοθετείται η περιβόητη Συνθήκη που δημιούργησε την ΕΕ στη θέση της ΕΟΚ.
1922 Συνέρχεται στη Θεσσαλονίκη το ιδρυτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κομμουνιστών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ).
1927 Πραγματοποιείται εξέγερση των εργατών στην Καντόνα της Κίνας, με επικεφαλής τους κομμουνιστές.
1932 Βρετανία, Ιταλία και ΗΠΑ δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την αρχή της ισοτιμίας της Γερμανίας στο ζήτημα των εξοπλισμών.
1944 Υπό την πίεση του ΕΛΑΣ, ο Σκόμπι αρχίζει να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης των βρετανικών δυνάμεων από την Αθήνα, τουλάχιστον μέχρι να συγκεντρωθούν οι ενισχύσεις που απαιτούνταν για την επικράτησή τους επί του ΕΛΑΣ. Εντονα αντιδρά το Λονδίνο και διατάζει τον Σκόμπι να κρατήσει πάση θυσία τις θέσεις του μέχρι να καταφτάσουν οι ενισχύσεις, που ήταν ήδη καθ' οδόν.
1946 Ιδρύεται το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNISEF).
1951 Αποχωρούν από την ΕΔΑ οι Αριστεροί Φιλελεύθεροι και ο Μιχάλης Κύρκος.
1961 Η ΕΣΣΔ ανακοινώνει τη διακοπή των σχέσεών της με τη ΛΔ Αλβανίας.
1964 Κουβανοί φυγάδες βάλλουν κατά του κτιρίου του ΟΗΕ με μπαζούκας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τσε Γκεβάρα από το βήμα του Οργανισμού.