Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του, αύριο Τετάρτη, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος).

ΜΕΤΑΛΛΟ: Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί την Κυριακή 15 Νοέμβρη, στις 9.30 π.μ., το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Αττικής Πειραιά και Νήσων «Ο Προμηθέας».

ΕΡΚΑΤ: Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν χτες οι οικοδόμοι που δουλεύουν στο εργοτάξιο του «ΕΡΑΣΙΝΕΙΟΥ Νοσηλευτικού Κέντρου» (που έχει αναλάβει η ΕΡΚΑΤ ΑΕ) στο Κορωπί, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί πέντε μήνες. Στο ίδιο εργοτάξιο, είναι και οι άλλοι εργαζόμενοι των υπεργολαβιών - με εξαίρεση τους ηλεκτρολόγους - όπως οι μπογιατζήδες, επί δύο μήνες.

«ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ»: Απλήρωτοι μένουν εδώ και μήνες οι εργάτες στη βιομηχανία μεταλλικών κτιρίων «ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΕ» στην Κόρινθο αφού από το Δεκέμβρη του 2008 δεν έχει δώσει ό,τι υπαγορεύουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Δίνοντας περιστασιακά 150 ευρώ η εργοδοσία προσπαθεί να συγκρατήσει την αγανάκτηση των εργατών. Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και απαιτεί από την εργοδοσία να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΣΤΕΓΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: Λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού μπήκε στη Στέγη Ανηλίκων Βόλου. Οπως αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Βόλου, «ανέστειλε προσωρινά» τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα, το «λουκέτο» στη Στέγη Ανηλίκων, που παρέχει φροντίδα σε 12 παιδιά, μπήκε καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης δε φρόντισε για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα απασχολούνταν προσωπικό με 8μηνες συμβάσεις οι οποίες έληξαν. Το πρόβλημα, βεβαίως, θα μπορούσε να λυθεί με τη μετατροπή αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Οσον αφορά στα ανήλικα παιδιά, υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία καθώς μετά το κλείσιμο φιλοξενούνται σε συγγενείς, εθελοντές και φίλους της Στέγης.

ΣΕΑΑΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν μεθαύριο Πέμπτη στις 2:30 μ.μ οι συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων Μονάδων Ειδικής Αγωγής που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, απαιτώντας την πρόσληψη όλων των εργαζομένων της «Μούλτι Κολλέκτιον» στην ίδια την Τράπεζα με πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ