Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ: Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες το βράδυ στον κόμβο της Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση της εθνικής οδού με την περιφερειακή, οδηγοί φορτηγών δημόσιας χρήσης, διαμαρτυρόμενοι για παράνομες μεταφορές με επικίνδυνα φορτηγά από τρίτες χώρες που κινούνται εντός της Ελλάδας. Ακολούθησε πορεία με φορτηγά προς τα διόδια των Μαλγάρων. Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οδηγών Φορτηγών, στους ελέγχους, που έγιναν στις αρχές αυτής της βδομάδας, εντοπίστηκαν ξένα φορτηγά χωρίς χαρτιά, υπέρβαρα, με φθαρμένα λάστιχα, με οδηγούς που εργάζονταν είκοσι ώρες συνεχόμενα, οδηγοί χωρίς πιστοποιημένο δίπλωμα να μεταφέρουν επικίνδυνα χημικά κλπ. Οι οδηγοί απαιτούν να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας και αν δε ληφθούν μέτρα θα επανέλθουν δυναμικότερα.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιεί αύριο Κυριακή ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).

ΤΑΞΥ: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), εξαιτίας των σοβαρών καθυστερήσεων στην ανάπτυξη της κατάλληλης υπηρεσιακής υποδομής. Με έγγραφό του προς τη διοίκηση του Οργανισμού, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας - Φούρνων ζητά: Υπογραφή σύμβασης με ένα φαρμακείο ανά δήμο της επαρχίας (4 Δήμοι). Υπογραφή συμβάσεων με γιατρούς στην επαρχία Ικαρίας. Δημιουργία γραφείου και στην επαρχία Ικαρίας, μέχρι τότε μετακίνηση υπαλλήλων μια βδομάδα το μήνα από άλλο παράρτημα (π.χ. Σάμου - Αθηνών).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»: Οι εργαζόμενοι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» θα κάνουν τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) στις 14.11.2007. Διεκδικούν την άμεση πρόσληψη προσωπικού και κάποια επιδόματα. Είναι κενές 392 θέσεις εργαζομένων και 46 θέσεις γιατρών σε σύνολο 1.061 θέσεων με βάση τον παλιό οργανισμό του νοσοκομείου. Στη διάρκεια της στάσης, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

ΑμεΑ: Κάλεσμα στους τυφλούς να πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ) σήμερα και αύριο 10-11 Νοέμβρη και να υπερψηφίσουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Συνεργαζόμενοι» (ΕΣΚ Σ) απευθύνει η παράταξη. Στην Αθήνα, οι εκλογές γίνονται στη Βερανζέρου 31, στις 10-11 Νοέμβρη και στη Θεσσαλονίκη στη Σχολή Τυφλών, Β. Ολγας 32. Στα παραρτήματα στην περιφέρεια, την Κυριακή 11 Νοέμβρη: Καβάλα (Παλαμά 8), Πάτρα (Αγ. Νικολάου 57), Γιάννενα (Μ. Μπότσαρη 17), Καλαμάτα (ανατολικό εμπορικό κέντρο), Ηράκλειο Κρήτης (οδό Σκεπεντζή), Αργος (Γούναρη 11), Τρίκαλα (Ελ. Βενιζέλου 9), Ξάνθη (Σμύρνης 3).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ