Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Μετέφερε στη Βουλή τις ... ανησυχίες του κεφαλαίου

Οι ...προτεραιότητες της εγχώριας αστικής τάξης αποτυπώθηκαν ανάγλυφες στην ομιλία του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η κριτική του Ν. Μιχαλολιάκου δε θα μπορούσε να περιμένει κανείς από την οργάνωση - μαντρόσκυλο της εργοδοσίας να αναφερθεί συγκεκριμένα στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ούτε στη φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, πέρα από κάτι γενικόλογα για το λαό που υποφέρει και για το «καλάθι της νοικοκυράς».

Αντίθετα, δείχνοντας ότι η ΧΑ είναι γνήσιο κόμμα του κεφαλαίου - άλλωστε έχει αποδείξει ότι μπορεί και να «σπάσει κεφάλια» για τα συμφέροντα των αφεντικών του - εξέφρασε την ...ανησυχία του στο πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση το χρέος, δηλαδή αν θα μπορέσει να εξασφαλίσει την απαραίτητη ρευστότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους συνεχίζοντας να ματώνει το λαό, αν θα μπορέσει να «θέσει σε ισχύ» τους εφαρμοστικούς νόμους που θα φέρει για να αποφευχθεί ο ...κίνδυνος του grexit, να διαμορφώσει τη «φορολογική σταθερότητα» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και πάει λέγοντας.

***

Συγκεκριμένα, η κριτική του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης επικεντρώθηκε στα εξής: «Είπε ο κύριος πρωθυπουργός ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε οριστική έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι αδύνατον να επιτευχθεί με τη γλώσσα των αριθμών, εκτός εάν καταγγελθεί το χρέος, αν καταγγελθεί και όχι εάν απομειωθεί». «Είπε επίσης ότι έχουμε εξασφαλίσει ότι η χώρα διέφυγε από τον κίνδυνο του grexit. Μακάρι να έχει δίκιο. Αυτό θα το δούμε στη συνέχεια, εάν ισχύει ή όχι και εάν μπορέσουν να ισχύσουν αυτά τα οποία θα προτείνετε και θα εφαρμόσετε ως νόμους». Πέρα από το γεγονός ότι πάνε περίπατο τα περί ...«εθνικού νομίσματος» που διατυμπάνιζε η ΧΑ, τώρα ο αρχηγός της εκφράζει και την ανησυχία της αστικής τάξης μήπως και η κυβέρνηση δεν καταφέρει να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά της μέτρα, όπως αυτά προβλέπονται από το μνημόνιο που κατά τ' άλλα η ΧΑ ...καταγγέλλει.

«Ο κύριος πρωθυπουργός - συνέχισε ο Ν. Μιχαλολιάκος - μίλησε για πρόσβαση στις αγορές. Τα ίδια έλεγε και ο κ. Σαμαράς» αλλά, κατά τον Μιχαλολιάκο, δεν τα κατάφερε.

***

Ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος μετέφερε ξεκάθαρη την αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων και για το φορολογικό σύστημα. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός «μίλησε για φορολογικό σύστημα. Και είναι παράξενο να μιλάει για φορολογικό σύστημα την ίδια στιγμή που αλλάζει το φορολογικό σύστημα, ενώ είναι προαπαιτούμενο για μια ανάπτυξη της οικονομίας να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα». Το «σταθερό φορολογικό σύστημα» για τη ΧΑ - όπως έχει ξεκαθαριστεί από τον Ν. Μιχαλολιάκο σε προηγούμενες δηλώσεις του, αλλά και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΧΑ, Ηλ. Κασιδιάρη - σημαίνει φορολογική αμνηστία «στους Ελληνες του εξωτερικού που είναι πάρα πολύ πλούσιοι» για να «φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα να επενδύσουν» και μείωση στο μισό των φορολογικών συντελεστών των επιχειρηματικών ομίλων για 50 χρόνια...

***

Πρόσθεσε πως η ΧΑ θα περιμένει να δει αν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη δέσμευσή της «για δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα. Πότε θα τη δούμε αυτή την τράπεζα, η οποία θα ανήκει πραγματικά στο ελληνικό έθνος και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού λαού; Επιτέλους, είναι ένα πράγμα άμεσης προτεραιότητος στο οποίο πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση». Είναι σαφές ότι με τα περί «ανάπτυξης του ελληνικού λαού» ο Ν. Μιχαλολιάκος εννοεί τα συμφέροντα και την εξασφάλιση ρευστού για τους επιχειρηματικούς ομίλους.


Α. Ζ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ