Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σάνον της Ιρλανδίας αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει χτες το πρωί αεροσκάφος της αμερικανικής «United Airlines», που εκτελούσε την πτήση Χιούστον - Λονδίνο. Ο λόγος ήταν ο τραυματισμός 16 ανθρώπων (ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο μέλη του πληρώματος) εξαιτίας ισχυρών αναταράξεων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η εταιρεία, με ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι φροντίζει για την παροχή φροντίδας και υποστήριξης των τραυματιών που έχουν υποστεί ελαφρά χτυπήματα στο κεφάλι.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.-- Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε χτες ότι μία γυναίκα προκάλεσε την εκκένωση ενός μέρους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, όταν πέρασε στο χώρο αναχωρήσεων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι δεν βρέθηκε να μεταφέρει κάποιο απαγορευμένο αντικείμενο. Επίσης, διερευνάται αν πέρασε σκόπιμα ή αυτό έγινε τυχαία και χωρίς κάποια σκοπιμότητα. Πάντως, η όλη υπόθεση προκάλεσε δίωρη διακοπή της λειτουργίας του πολυσύχναστου αεροδρομίου και οι επιβάτες υποχρεώθηκαν να ξαναπεράσουν από τον έλεγχο ασφαλείας.

ΡΩΜΗ.-- Ενας νεαρός άντρας που είχε ανασυρθεί βαριά τραυματισμένος από ερείπια στο χωριό Αματρίτσε κατέληξε χτες, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από το σεισμό της 24ης Αυγούστου σε 293.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον 15 ήταν οι νεκροί τελικά από την προχτεσινή βομβιστική επίθεση που έγινε στο κέντρο της σομαλικής πρωτεύουσας, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση «Αλ Σαμπάμπ». Οι τραυματίες έφτασαν τους 45, ενώ ο υπουργός Πληροφόρησης, Μοχάμεντ Αμπντί Χαγίρ, δήλωσε ότι ένας υπουργός συγκαταλέγεται στους τραυματίες, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

ΛΑΓΟΣ.-- Ενδείξεις ύφεσης εμφανίζει η οικονομία της Νιγηρίας, για πρώτη φορά από το 1991. Σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», που επικαλείται την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 2,06% το 2ο τρίμηνο του 2016, ενώ το 1ο τρίμηνο είχε μειωθεί κατά 0,36%.

ΒΗΡΥΤΤΟΣ.-- Τουλάχιστον μια γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε χτες στην κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στην πόλη Ζαχλέ στο Λίβανο. Οι αρχές ερευνούσαν το συμβάν.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ