Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Πρυτανικές εκλογές έγιναν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, πρύτανης εκλέχτηκε καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, ενώ αντιπρυτάνεις οι αναπληρωτές καθηγητές: Ε. Γιακουμάκης και Γ. Γιαγλής. Το συγκεκριμένο ήταν το μοναδικό υποψήφιο πρυτανικό σχήμα στις εκλογές.

Στο πανεπιστήμιο Κρήτης, πρύτανης εκλέχτηκε ο καθηγητής Ευριπίδης Στεφάνου και αντιπρυτάνεις οι καθηγητές: Γ. Σταθάκης, Κ. Τζανάκης και Γ. Τζιρίτας, με ποσοστό 50,24%. Υποψήφιο ήταν και ένα ακόμα πρυτανικό σχήμα, υπό τον καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα που έλαβε ποσοστό 49,76%.

Η θητεία των νεοεκλεγμένων πρυτανικών σχημάτων θα ξεκινήσει την 1η Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί μετά από 4 χρόνια.

*** Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι συμβασιούχοι των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων, γιατί δεν τους ανανεώνονται οι συμβάσεις και οδηγούνται στην ανεργία. Από χτες ξεκίνησαν και πάλι κατάληψη στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, απειλούνται με παρέμβαση εισαγγελέα για να αποχωρήσουν απ' το κτίριο.

*** Προκήρυξη προγράμματος «Αριστεία» για ερευνητικές προσπάθειες ανακοίνωσε, χτες, το υπουργείο Παιδείας, με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και προθεσμία υποβολής προτάσεων την 1η Σεπτέμβρη. Η βασική αντίληψη του προγράμματος, κινείται στη λογική που θεωρεί έρευνα μόνο αυτή που είναι ανταγωνιστική, δηλαδή συμφέρουσα για τις επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως το πρόγραμμα «μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την κατοχύρωση ελληνικών ευρεσιτεχνιών, με κατευθείαν χρηματοδότηση από την ΓΓΕΤ για κατοχύρωση και μελλοντική εκμετάλλευση». Επίσης, σημειώνεται πως «η επένδυση στη γνώση αποτελεί την ασφαλέστερη - αλλά ίσως και τη μόνη μακροχρόνια δυνατή - αντιμετώπιση του "ελλείμματος ανταγωνιστικότητας"».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ