Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Απορρίπτει τις κατηγορίες που της αποδίδονται για διαδικτυακή κατασκοπία η Κίνα, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως «ψυχροπολεμικό ιό», που προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να δει την Κίνα σαν απειλή.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε την απαγόρευση λειτουργίας της ακροδεξιάς οργάνωσης «Heimattreue Deutsche Judend» («Ενωση Νεότητας Πιστής στην Πατρίδα») εξαιτίας των σχέσεών της με τους νεοναζί.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Αγνωστοι, φερόμενοι ως αποσχισθέντα μέλη του IRA, κατέλαβαν και έβαλαν φωτιά σε οχήματα στο Μπέλφαστ και στην περιοχή Κιλγουίλκι του Λούργκαν, καθολικές περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας. Πολλοί δρόμοι στο Μπέλφαστ έκλεισαν, ενώ η αστυνομία μιλά για συντονισμένες προσπάθειες απειλής αστυνομικών τμημάτων.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Ο κυβερνητικός συνασπισμός «Ευρωπαϊκό Μαυροβούνιο» του πρωθυπουργού της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της Κυριακής καταλαμβάνοντας τελικώς τις 48 από τις 81 έδρες στο Κοινοβούλιο.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ισχυρότερου συστήματος λέιζερ στον κόσμο, στο κέντρο της «Εθνικής Εγκατάστασης Πυροδότησης» (NIF) στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με στόχο την ανασύνθεση συνθηκών που επικρατούν στο εσωτερικό του Ηλιου για την αξιοποίηση της πυρηνικής σύντηξης για την παραγωγή καθαρής ενέργειας. Τα πειράματα στο NIF αναμένονται εντός του έτους και τα πρώτα αποτελέσματα μεταξύ 2010-2012.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Αυξάνει μέρα με τη μέρα ο αριθμός των πλημμυροπαθών σε χώρες της νότιας Αφρικής, που πλήττονται το τελευταίο διάστημα από κυκλώνες και ισχυρές καταιγίδες. Υπολογίζεται από υπηρεσίες του ΟΗΕ ότι οι πληγέντες έχουν ξεπεράσει τις 500.000.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ