Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΗΛΕΙΑ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι οικοδόμοι στο Νομό Ηλείας, καταγγέλλοντας την πρόσφατη δολοφονική, τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Γ. Ηλιόπουλου. Αύριο, στις 10.30 π.μ., οι οικοδόμοι προχωρούν σε συγκέντρωση, στην πλατεία ΟΤΕ, ενώ την απόφαση του κλαδικού συνδικάτου για την απεργία επικύρωσε και το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πύργου, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Ξεκίνησαν χτες οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Οι εκλογές θα διαρκέσουν μέχρι και τις 9 Απρίλη και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Σήμερα θα στηθεί κάλπη και στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» (12 μ. - 6 μ.μ.).

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ: Συνεχίζονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Φαρμάκου Αθήνας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν στα γραφεία του Συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος, γραφείο Β΄) με την ταυτότητα (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ.) και το βιβλιάριο ασθενείας τους, τις εξής μέρες και ώρες: 2/4 και 7/4, 2 μ.μ. - 7 μ.μ., 8/4, 2 μ.μ. - 9 μ.μ. και 9/4, 12.30 μ.μ. - 9 μ.μ. Επίσης, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων θα στηθούν κάλπες και στους χώρους δουλειάς.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Δεδουλευμένα μέχρι και 1 μήνα διεκδικούν οι 15 εργαζόμενοι που δουλεύουν για τον εργολάβο Ξυλοτύπου Κων/νο Κόλια, στα έργα κατασκευής των γραφείων της «KARENTA ΑΕ», στο Μαρούσι και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

ΔΕΗ: Νέα παράταση μέχρι την επόμενη Παρασκευή (λόγω της αποχής των δικηγόρων) πήραν χτες τα πέντε μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσουν σαν ύποπτοι, στα πλαίσια των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης και των μηχανισμών της για ποινικοποίηση των αγώνων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στης Τράπεζα της Ελλάδας για το Ασφαλιστικό. Στα πλαίσια της χτεσινής απεργίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: Αρχισαν σήμερα 1η Απρίλη οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σύλλογο Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας οι οποίες και θα ολοκληρωθούν μεθαύριο 3 Απρίλη. Η «Ενιαία Συνταξιούχων» καλεί τους συνταξιούχους να ενισχύσουν με την ψήφο τους την παράταξη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ