Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΑΚΑΡ.-- Ο Πρόεδρος Μάκι Σαλ επανεξελέγη για δεύτερη φορά στο ύπατο αξίωμα της Σενεγάλης από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της περασμένης Κυριακής παίρνοντας το 58% των ψήφων, ενώ δεύτερος ήρθε ο αντιπολιτευόμενος υποψήφιος Ιντρίσα Σεκ με 20,50%.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ο Νιγηριανός Πρόεδρος, Μουχαμάντου Μπουχάρι, ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών του περασμένου Σαββατοκύριακου παίρνοντας το 55% των ψήφων. Ο ισχυρότερος υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ο εκατομμυριούχος Ατίκου Αμπουμπακάρ, πήρε 41%.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Παρά την απαγόρευση των αλγερινών αρχών, νέες διαδηλώσεις προγραμματίζουν σήμερα στην πρωτεύουσα Αλγέρι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς σε ένδειξη δυσαρέσκειας για την απόφαση του 81χρονου Προέδρου, Αμπντουλαζίζ Μπουτεφλίκα, να διεκδικήσει ξανά την εξουσία (όπου παραμένει επί πολλά χρόνια). Χτες, 15 Αλγερινοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη διάρκεια σύντομης κινητοποίησης διαμαρτυρίας για την περιστολή της ελευθερίας του Τύπου και την κρατική λογοκρισία.

ΚΑΪΡΟ.-- Συνελήφθη χτες ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας που προκάλεσε την Τετάρτη πολύνεκρο δυστύχημα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου με 20 νεκρούς και 43 τραυματίες, επειδή στη διάρκεια λογομαχίας με συνάδελφό του άφησε ακυβέρνητο το τρένο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ