Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της ΛΔ Κορέας. Μεταξύ άλλων, στόχος είναι να μειωθούν οι εξαγωγές κάρβουνου της Πιονγιάνγκ κατά 60%, θεσπίζοντας όριο στις ετήσιες εξαγωγές στα 400,9 εκατομμύρια δολάρια (ή 7,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους). Επίσης, απαγορεύτηκαν οι εξαγωγές χαλκού, νικελίου, ασημιού, ψευδαργύρου καθώς και αγαλμάτων.

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ.-- Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με αυτοκίνητο και χασαπομάχαιρο, που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 18χρονος φοιτητής του πολιτειακού πανεπιστημίου του Οχάιο, με αποτέλεσμα το θάνατό του από τις σφαίρες αστυνομικών και τον τραυματισμό 11 ατόμων.

ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΙ.-- Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ρόζαλι της βορειοδυτικής Αλαμπάμα και επτά άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρία παιδιά, από ανεμοστρόβιλους που έπληξαν χτες ξημερώματα τις νότιες ΗΠΑ. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε πληροφορίες για 27 ανεμοστρόβιλους, καθώς το σύστημα χαμηλού βαρομετρικού με χαλάζι και σφοδρές βροχοπτώσεις πέρασε από το ανατολικό Τέξας, το βόρειο Μισισίπι, την Αλαμπάμα και το νοτιοανατολικό Τενεσί.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν τα δύο μεγαλύτερα δελτία ειδήσεων της ισραηλινής τηλεόρασης αργά το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν για μερικά δευτερόλεπτα μηνύματα υπέρ του ισλάμ, που παρουσίαζαν τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στο Ισραήλ σαν «θεϊκή τιμωρία». Η κυβερνο-επίθεση σημειώθηκε μία μέρα πριν από την εξέταση σήμερα από το ισραηλινό κοινοβούλιο νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει την οργή των μουσουλμάνων, καθώς τα τεμένη δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν μεγάφωνα για να καλούν τους πιστούς στην προσευχή.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ