Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ξεσηκωμός στις 7 Νοέμβρη

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται ολοένα και περισσότερο, όχι μόνο η ορθότητα της απόφασης του ΠΑΜΕ να διοργανώσει στις 7 Νοέμβρη συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση σε όλη τη χώρα, αλλά και η αναγκαιότητα τα συλλαλητήρια αυτά να είναι μαζικά. Να αποτελέσουν τη βάση για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Νέες εργατικές και λαϊκές δυνάμεις να μπουν στη μάχη για την απόκρουση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την αντιστοίχιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Μ' αυτούς τους στόχους πάλης, που επιβάλλονται από την ίδια την επιθετικότητα του κεφαλαίου και των κομμάτων του, το ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, που συναντήθηκαν στις Επιτροπές Αγώνα των συνοικιών, κλιμακώνουν τις επόμενες μέρες την πλατιά εξόρμηση στους τόπους δουλιάς και στις συνοικίες. Μέχρι στιγμής, συλλαλητήρια έχουν οριστεί σε πάνω από εξήντα πόλεις. Εκατοντάδες είναι τα σωματεία σε όλη τη χώρα που πήραν αποφάσεις συμμετοχής, πάλεψαν και παλεύουν για την επιτυχία της κινητοποίησης. Χιλιάδες εργάτες ήρθαν σε επαφή με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Συζήτησαν με τους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος την αναγκαιότητα να βρει πλατιά ανταπόκριση το σύνθημα του ξεσηκωμού για την Κοινωνική Ασφάλιση. Επιτροπές Αγώνα στις γειτονιές συζητούν με τις εργατικές οικογένειες για την αναγκαιότητα να γίνει πανεργατική υπόθεση αυτός ο αγώνας.

Την επόμενη Τετάρτη, η θέση κάθε εργάτη, ανεξάρτητα από την ηλικία του ή τον κλάδο που δουλεύει, είναι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Μόνο μια ενιαία ταξική απάντηση στα νέα σχέδια μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για απόσπαση κατακτήσεων, για διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από το ΠΑΣΟΚ και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, ποντάρει στο συμβιβασμό και την απραξία των εργαζόμενων για να περάσει τα νέα μέτρα. Κρύβει το πραγματικό τους περιεχόμενο, το βαθιά ταξικό τους χαρακτήρα. Προσπαθεί να διχάσει τους εργαζόμενους, να αποσπάσει την υπογραφή τους στο ξεπούλημα των ίδιων των παιδιών τους. Σ' αυτή την κατεύθυνση αξιοποιεί και τον «κοινωνικό διάλογο» που συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη.

Καμιά ανοχή στους ελιγμούς της κυβέρνησης και στην επικίνδυνη προπαγάνδα της. Καμιά ανοχή στους τακτικισμούς του ΠΑΣΟΚ, που μόνο στόχο έχουν να κρύψουν τη στρατηγική συμφωνία του με τις προωθούμενες αλλαγές. Αποφασιστική καταδίκη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που νομιμοποιούν και σιγοντάρουν την αντιασφαλιστική επίθεση. Καμιά ανοχή και στη στάση του ΣΥΝ, που σε πολιτικό και κύρια σε συνδικαλιστικό επίπεδο καλλιεργεί αυταπάτες για το ρόλο της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και της συνδικαλιστικές πλειοψηφίας, βάζοντας αναχώματα στην αναγκαία όσο ποτέ ενιαία ταξική δράση. Στις 7 Νοέμβρη, όλοι στους δρόμους με το ΠΑΜΕ!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ