Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ο «πατριωτισμός» της κυβέρνησης

«Δεν θα διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας». Αυτό είπε με θράσος προχτές από την Πάτρα και χτες από το Σπόρτιγκ ο Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας «αντιπατριώτη» όποιον εμποδίζει τα αντιδραστικά μέτρα που συναποφάσισε η κυβέρνηση με την τρόικα. Ο «πατριωτισμός» που διαλαλεί ο πρωθυπουργός, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Αφορά μόνο τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών.

«

Πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι: Να διαπραγματεύεται στα «κρυφά» με το ΝΑΤΟ και την Τουρκία τη συνδιαχείριση και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Να παραδίδει «fast - track» σε Αραβες, Κινέζους, Γάλλους και Γερμανούς την περιουσία του ελληνικού λαού και το φυσικό πλούτο της χώρας. Να κόβει από τους συνταξιούχους των 500 και 600 ευρώ τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και το επίδομα αδείας. Να απασχολούνται οι εργαζόμενοι με μισθούς των 590 ευρώ μεικτά και νέα παιδιά 15 χρόνων με νόμο να δουλεύουν ανασφάλιστα! Να μοιράζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 78 δισ. στις τράπεζες, όταν την ίδια ώρα, μέσω του προϋπολογισμού για το 2011, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κόψει ακόμα 1 δισ. ευρώ από τις δαπάνες για τα δημόσια νοσοκομεία.

«

Πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι να έχει υπογράψει μια «δανειακή σύμβαση» στα πλαίσια του μνημονίου με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, στην οποία έχει δεσμευτεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Να μειώνει τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου στο 20%, όταν την ίδια στιγμή στέλνει «ραβασάκια» χιλιάδων ευρώ για περαίωση σε αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους που βρίσκονται ένα βήμα πριν το «λουκέτο». Να βγαίνουν κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό 10 δισ. ευρώ για να καλύπτουν δαπάνες για το ΝΑΤΟ και η Ελλάδα να διατηρεί στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν. Να συνδέει ανοιχτά την επίλυση του ονόματος της ΠΓΔΜ με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, υπηρετώντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να τσακίζουν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τους ανέργους που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και τα φάρμακα των οικογενειών τους.

«

Πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι να «μπουκώνει» τους κεφαλαιοκράτες με επιδοτήσεις 2,5 δισ ευρώ για να απαλλαγούν από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, όταν η «επίσημη» ανεργία έχει ξεπεράσει το 15% και οι άνεργοι καλούνται να επιβιώσουν με επίδομα ανεργίας λίγο πάνω από τα 400 ευρώ. «Πατριωτισμός» για τον Γ. Παπανδρέου είναι από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών να έχει προωθήσει το αμερικανόπνευστο και διχοτομικό σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό και τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Με μια φράση, «πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι να σκύβει ο λαός το κεφάλι μπροστά στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Γι' αυτόν της τον «πατριωτισμό» πρέπει να τιμωρηθεί αύριο το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη. Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» να πάρουν απάντηση το θράσος και η πρόκληση.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org