Τρίτη 11 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η ελπίδα είναι εδώ!

Η επόμενη μέρα της ευρωκάλπης είναι ήδη εδώ! Και κάθε συζήτηση για το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει με το «καλημέρα» τη σημασία που έχει για τον λαό η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ, ώστε να δώσει τη μάχη από καλύτερες θέσεις.

Το ΚΚΕ θα καταθέσει από σήμερα κιόλας τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να μπουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα κλιμακώσει η κυβέρνηση, η οποία «διάβασε» το μήνυμα των εκλογών ως εντολή να γίνει πιο «αποτελεσματική»!

Δηλαδή, ακόμα πιο επιθετική απέναντι στον λαό και στη νεολαία, στα δικαιώματα και στις ανάγκες τους, επειδή αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Μπορεί ο συσχετισμός να παραμένει αρνητικός, μπορεί τα δύσκολα για τον λαό να είναι μπροστά, αλλά μπροστά είναι και νέοι, ακόμα πιο επιθετικοί αγώνες, που θα κάνουν δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης! Θα την κοντύνουν κι άλλο, μαζί και τη συναίνεση που της προσφέρουν τα άλλα κόμματα της ΕΕ.

Ειδικά στο ζήτημα του πολέμου και της ελληνικής εμπλοκής, η άνοδος του ΚΚΕ είναι καρφί στο μάτι τους! Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αποκαλύπτει τις ευθύνες τους στο ναρκοπέδιο που στρώνουν για τον λαό όλα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, στηρίζοντας την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και φρεγάτας στην Ερυθρά.

Χιλιάδες λαού αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ τη συνέπεια στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην πολεμική εμπλοκή και δεν περνάει απαρατήρητο από τα αστικά επιτελεία ότι η στάση του αυτή αποτέλεσε κριτήριο ψήφου για πολλούς στις προχτεσινές ευρωεκλογές.

Γιατί η δύναμη στο ΚΚΕ είναι δύναμη στην πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας, για να πάψουν οι αποστολές εκτός συνόρων, για να κλείσουν οι βάσεις, να αναγνωριστεί παλαιστινιακό κράτος κ.λπ. Ολα εκείνα που συμφέρουν τους λαούς της περιοχής απέναντι στους πολεμοκάπηλους της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι επίσης «σφήνα» στα σχέδια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, ιδιαίτερα του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας. Εκεί όπου τα παζάρια και οι αθροίσεις άρχισαν πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία στη διαμόρφωση «εναλλακτικού πόλου διακυβέρνησης» απέναντι στη ΝΔ, αξιοποιώντας ως «μπαμπούλα» και την άνοδο της λεγόμενης ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, απαξιωμένη σε ένα σημαντικό τμήμα εργαζομένων, ψάχνει τρόπο να αναβαπτιστεί και να γίνει αξιόπιστη εναλλακτική για το κεφάλαιο, σε συνθήκες που τα ζόρια του μεγαλώνουν, εξαιτίας της επιστροφής σε πιο αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και βέβαια εξαιτίας της πολεμικής προπαρασκευής στην Ευρώπη.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι δεν ήταν και δεν μπορούν να γίνουν αντιπολίτευση στην πολιτική της ΝΔ! Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει από τώρα ραντεβού με τον λαό για το ...2027, στις επόμενες προγραμματισμένες εθνικές εκλογές, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ διαφημίζει πρωτοβουλίες στην κεντροαριστερά, διεκδικώντας τα σκήπτρα στην αναμόρφωση του χώρου.

Απέναντι λοιπόν στην ατζέντα - φωτιά, την οποία διαμορφώνουν σε Ελλάδα και ΕΕ όλοι μαζί, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι και ακροδεξιοί, που παλεύουν με νύχια και με δόντια για τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, η ενίσχυση του ΚΚΕ για τέταρτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση μέσα σε έναν χρόνο είναι ελπίδα και προοπτική για τον λαό!

Είναι αποτέλεσμα που δεν παρερμηνεύεται, που αποτυπώνει τη σταθεροποίηση και την ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, τις θετικές διεργασίες σε πλατιά εργατικά - λαϊκά τμήματα.

Είναι αποτέλεσμα που κατατίθεται από σήμερα κιόλας στη σπουδαία μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για τη βελτίωση των συσχετισμών παντού υπέρ των εργαζομένων, για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας.

Για να δυναμώνει η αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και την ΕΕ, και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο όπου παίρνονται οι αντιδραστικές αποφάσεις, αλλά και μέσα στους δρόμους του αγώνα, εκεί που ο λαός παλεύει να τις ανατρέψει και να χαράξει έναν άλλον δρόμο, για τα δικά του συμφέροντα και τις ανάγκες!Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ