Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργούν οι πανεπιστημιακοί

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι πανεπιστημιακοί. Οι Σύλλογοι ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Σύλλογος ΕΣΔΕΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης έχουν πάρει απόφαση για απεργία την Τρίτη. Οι Σύλλογοι αυτοί έχουν διευρυμένο πλαίσιο αιτημάτων ενάντια στις περικοπές στα μισθολογικά, το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης, το νόμο - πλαίσιο και την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Απόφαση για απεργία τη Δευτέρα έχουν πάρει και οι Σύλλογοι ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (πρώην ΑΣΕΕ), της Ιατρικής Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ ο Σύλλογος ΔΕΠ της Ιατρικής Αθήνας αποφάσισε απεργία από την Δευτέρα έως την Πέμπτη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Κινητοποίηση την Τετάρτη

Με κινητοποίηση την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Ανάπτυξης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας συνεχίζει τη δράση της για την οικοδόμηση ενιαίου μετώπου πάλης των εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διαλύει σταδιακά έναν ολόκληρο κλάδο και πλήττει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί για την Τετάρτη σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στη στάση Κατεχάκη του ΜΕΤΡΟ και από κει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Λήγει η προθεσμία για την απογραφή συνταξιούχων

Στις 14 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου. Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι και τις 20 Αυγούστου δεν είχαν προσέλθει 6.972 συνταξιούχοι.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας αναστέλλεται η πληρωμή των συντάξεων και ταυτόχρονα ξεκινούν έλεγχοι για την αναζήτηση «αχρεωστήτως καταβεβληθέντων ποσών» και «παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων με δόλο εισέπρατταν συντάξεις».

Συνέντευξη για το πάρκο «Τρίτση»

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η κατάσταση στο Πάρκο "Αντ. Τρίτσης" και οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνουν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ στους Δήμους Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Αχαρνών και Φυλής αύριο Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Αναργύρων - Καματερού (Λεωφ. Δημοκρατίας και Ι. Μέρλα, κεντρική πλατεία Αγ. Αναργύρων).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΔΡΑΣ
Να στελεχωθεί και να λειτουργεί με επάρκεια

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας

Το ζήτημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου Υδρας έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Τεράστια είναι τα προβλήματα στον τομέα Υγείας του νησιού με θύματα τόσο τους νησιώτες όσο και τους παραθεριστές.

Το υποτυπώδες νοσοκομείο του νησιού είναι κληροδότημα. Από το κληροδότημα πληρώνεται και το λιγοστό προσωπικό. Ομως οι πόροι λόγω κρίσης συρρικνώθηκαν και το νοσοκομείο, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, σε λίγο καιρό θα κλείσει.

Το νοσοκομείο που έχει 14 κλίνες, τις καθημερινές λειτουργεί με έναν παθολόγο του ΕΟΠΥΥ και έναν παιδίατρο, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 2.300 κατοίκων το χειμώνα και πάνω από 5.000 το καλοκαίρι! Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο περνούν μέχρι και 80 ασθενείς τη μέρα.

Δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν σοβαρά περιστατικά και τίθεται άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών, επειδή δεν υπάρχουν τα μέσα σε υλικά και προσωπικό, αλλά και γιατί δεν μπορούν εύκολα να μεταφερθούν οι ασθενείς, αφού τους χειμερινούς μήνες το νησί μπορεί να μείνει και τρεις μέρες χωρίς καράβι, εφόσον δεν υπάρχει συμβατικό πλοίο και τα ταχύπλοα δένουν όταν έχει "λίγο καιρό".

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι άμεσα μέτρα θα πάρει για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του νοσοκομείου, να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να λειτουργεί με επάρκεια και να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των τουριστών, που την περίοδο του καλοκαιριού διπλασιάζονται».

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Απεργία την Τετάρτη

Την Τετάρτη απεργούν δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Την ίδια μέρα έχουν στάση εργασίας οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τη μέρα της απεργίας το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 11.30 π.μ. Μια μέρα πριν, την Τρίτη, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θα κάνει τοπικές κινητοποιήσεις. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν την απεργία, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα συνολικά, να μην περάσει η «αξιολόγηση». Οργανώνει την πάλη για να μην πτωχεύσουν τα σχολεία και η λαϊκή οικογένεια, να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών παλεύει για συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία απεργούν ενάντια στις «επίσημες» περικοπές μισθών, που προκύπτουν απ' την έγκριση σχετικής Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για ένα «δώρο» στους σχολάρχες, αφού θα μπορούν «επίσημα» να μειώνουν τους μισθούς, επειδή οι αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρέπει να ακολουθούν αυτές των εκπαιδευτικών του Δημοσίου. Οι μισθοί δασκάλων και καθηγητών έχουν μειωθεί με το νέο μισθολόγιο.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Χωρίς δρομολόγια οι μαθητές

Τη διακοπή μαθητικών δρομολογίων για τα σχολεία της Θεσπρωτίας λόγω οφειλών ανακοίνωσε με επιστολή του το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας. Οπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή του, τα οφειλόμενα χρήματα για το χρονικό διάστημα από 1/10/2011 μέχρι 30/6/2012 ανέρχονται περίπου σε 436.000 ευρώ. Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε την προηγούμενη βδομάδα τα χρωστούμενα για να πληρωθούν οι μεταφορείς ανά την Ελλάδα μόνο για την περίοδο από 1/1/2012 μέχρι 30/6/2012, ενώ όπως φαίνεται από τη Θεσπρωτία υπάρχουν κι άλλες οφειλές...

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές και οι οικογένειές τους σε μια περίοδο που τα εργατικά λαϊκά εισοδήματα - και όχι μόνο - χτυπιούνται ανελέητα, επωμίζονται στις πλάτες τους το κόστος της μεταφοράς από και προς το σχολείο και μάλιστα σε μια ορεινή περιοχή όπου υπάρχουν πολλά απομακρυσμένα χωριά και τα δρομολόγια της γραμμής δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τη μετάβαση των παιδιών στο σχολείο.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ
ΦΩΤ.

Σήμερα Κυριακή 9.9.2012 στις 10 το πρωί θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του συντρόφου και θείου μας ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ, στον τάφο του στο Α' Νεκροταφείο (διάδρομος 11ΑΘ τάφος 70).

Η οικογένειά του

Στη μνήμη του συντρόφου μας Νίκου Καραθάνου οι σύντροφοί του που δούλεψαν μαζί του χρόνια στο ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ, προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου - Κουκακίου 110 ευρώ.

Οι σύντροφοι από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ

***

ΦΩΤ.

Σήμερα 9-9-2012 στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου, στις 10 π.μ. τελείται το μνημόσυνο του συντρόφου ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΑ.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του και συνάδελφοι από το τρόλεϊ μέσω της Αχτίδας Μεταφορών προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ.


ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΑΣΔιαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org