Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Με ποια κριτήρια

«Στις εθνικές εκλογές -και μόνον- κρίνονται οι κυβερνήσεις. Η επιλογή της εκάστοτε αντιπολίτευσης να θεωρεί τις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως "δημοψήφισμα", με στόχο να εκμεταλλευθεί τη "χαλαρή ψήφο", είναι βεβαίως θεμιτή - αλλά σε κάθε περίπτωση διαστρεβλώνει το νόημα της ψήφου των πολιτών. Το ίδιο ισχύει και όταν η συμπολίτευση βάζει στο στοίχημα την κυβερνητική σταθερότητα, προκειμένου να διεκδικήσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Αυτοδιοίκηση ή στην ευρωκάλπη». (Από «Τα Νέα»). Βεβαίως, η ίδια εφημερίδα άλλα έγραφε προχτές ότι: Οποιος θέλει να υπάρχει κυβέρνηση στις 26 Μάη ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αρα κρίνεται και η κυβέρνηση, τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν. Ο λαός όμως πρέπει να επιλέξει με κριτήριο τη ζωή του, τις ανάγκες του, τα δικαιώματά του, έχοντας καθαρό τον αντίπαλό του που τα τσακίζει, δηλαδή τα μονοπώλια, την εξουσία τους, την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τους υπηρετούν. Επομένως, ο λαός με την ψήφο του, και στην ευρωκάλπη και στην Τοπική Διοίκηση, να καταδικάσει την πολιτική που τον τσακίζει υπηρετώντας τον αντίπαλό του, καταδικάζοντας τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Περί ήθους και τσίπας

Διαμαρτύρεται η κ. Κυρίτση, υποψήφια περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την καταγγελία της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ ότι η ίδια και η αντιπεριφεριάρχης της γυρνάνε τα χωριά δηλώνοντας ΚΚΕ. Είναι λέει ανυπόστατες φήμες. Αν καταλαβαίνουμε καλά, αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει να επιδίδεται σε αυτή την άθλια τακτική. Δηλαδή, θα δηλώνει ανοιχτά και παντού ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, ότι στρατεύτηκε μαζί του στην προοπτική της ανάδειξής του σε κυβέρνηση, ότι παζάρευε εδώ και πολύ καιρό την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαργυρώνοντας έτσι τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ. Για τα περί «ήθους» και «τσίπας», ας κοιταχτεί καλύτερα στον καθρέφτη...

Αισχρός αντικομμουνισμός

Η ιστοσελίδα «Εργατικός Αγώνας», ως ένα από τα κέντρα που πολεμούν το ΚΚΕ, ξεπερνάει πια τα συνηθισμένα όρια συκοφαντίας, διαστρέβλωσης και χυδαιότητας. Εξελίσσεται σε κέντρο κατασκευής προβοκατόρικων και ασφαλίτικων δημοσιευμάτων.

Γράφουν, ανάμεσα σε άλλα: «Πολλά λέγονται για την ηγεσία του ΚΚΕ. Ισως το βαρύτερο απ' όσα ακούγονται, είναι ότι η αστική τάξη έχει βάλει στο χέρι το ιστορικό κόμμα της εργατικής τάξης».

Τι σημαίνει αυτή η χαφιέδικη βολή; Σηματοδοτεί την προετοιμασία νέου σκηνικού για το ανέβασμα νέου έργου σε βάρος του ΚΚΕ, αμέσως μετά τις εκλογές.

Οι «στωικοί» του «Εργατικού Αγώνα» σήκωσαν τα μανίκια.

Να το νέο σκηνικό:

«Στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι επιδόσεις που θα φέρει, μοιραία θα συγκριθούν με τα αντίστοιχα αποτελέσματα των εκλογών του 2010 και η σύγκριση αυτή δεν προμηνύει τίποτα το καλό».

Ρε λεβέντες, δεν ξεκινάμε καλύτερα τις συγκρίσεις με τα ποσοστά του 1983... Η καλύτερα του 1991, του 1985, του 1958, του 1945, του 1930 και πάει λέγοντας.

Τα ποσοστά άλλων κομμάτων πώς ακριβώς θα τα μετρήσετε;

Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Αττικής το 2010 είχε πάρει 6%. Δηλαδή τώρα, αν πάρει 10% ή 12%, θα είναι διπλασιασμός και ιστορική νίκη; Μήπως πρέπει να σκεφτείτε ότι μάλλον πρέπει να υπολογίσετε ότι τον Ιούνη του 2012 είχε 27% και, όπως ο ίδιος λέει, ετοιμάζεται για κυβέρνηση; Λέμε τώρα...
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org