Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Η Κομματική Οργάνωση Λιβαδειάς του ΚΚΕ καλεί σε σύσκεψη γυναικών που διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 7μ.μ., στο «Νερόμυλο», με θέμα: «Ο πόλεμος, οι επιπτώσεις του και η αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ». Θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Μεγάρων του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με θέμα τις θέσεις του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον του Ιράκ, σήμερα, Τετάρτη, στις 8μ.μ., στο Κέντρο «Παπανούσης».

-- Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)» στην Τανάγρα Βοιωτίας, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 10 Απρίλη, στις 8.30 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Το κλιμάκιο του Κόμματος θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στα τμήματα.

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Ζωγράφου του ΚΚΕ καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν με θέμα τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το μέλλον των λαών της Ευρώπης, τη Δευτέρα 14 Απρίλη, στις 7.30μ.μ., στην πλατεία Γαρδένιας. Θα μιλήσει ο Κράτης Κυριαζής, γραμματέας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

-- Η Αχτιδική Επιτροπή Χαλκίδας του ΚΚΕ, διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Απρίλη, στις 7.μ.μ, στο ΚΕΨΥ Νέας Αρτάκης, σύσκεψη - συζήτηση για τις εξελίξεις από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ και Ευρωπαίων κατά του λαού του Ιράκ, την επίθεση του κεφαλαίου κατά των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων και τη στάση των άλλων κομμάτων. Ομιλητής θα είναι ο Λ. Χατζηπαυλίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΑΕ Χαλκίδας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Να ανταποκριθούμε και στις νέες εξελίξεις

Μέσα από τις εξελίξεις και τη δράση μας, αποδείχτηκε περίτρανα για το Κόμμα, ότι με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση βαδίζουμε προς το μέλλον. Εγινε φανερό ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ανταποκριθήκαμε στην κατάσταση, ότι είμαστε έτοιμοι πολιτικά και οργανωτικά για να τα βγάλουμε πέρα. Το πιο ικανοποιητικό είναι ότι το Κόμμα δικαιώθηκε για τον προβληματισμό του, για την αδιάλλακτη πάλη του στην υπεράσπιση του θεωρητικού επιστημονικού σοσιαλισμού. Μ' αυτές τις διαπιστώσεις ξεκίνησε την ομιλία του στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά (ΚΟΠ) ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για να προσθέσει:

Οι θέσεις και το πρόγραμμα του Κόμματος δικαιώνονται. Είναι μεγάλη νίκη σε επίπεδο ιδεών. Σε αντίθεση με τους αρνητές, που όχι μόνον αναπτύσσουν θεωρίες και ψευτο-ιδεολογήματα, με τις οποίες αρνούνται τον ιμπεριαλισμό και την πάλη για το σοσιαλισμό. Που για να δικαιολογήσουν και τη στάση του συμβιβασμού τους παραμορφώνουν την πραγματική θεωρία του σοσιαλισμού.

Πύρρειος η νίκη του ιμπεριαλισμού

Οι αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου έδειξαν τι κόμμα χρειαζόμαστε. Οι τελευταίες εξελίξεις, σύντροφοι, δείχνουν ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τρέχουσες εξελίξεις. Αλλά με γεγονότα που συγκλονίζουν το σύστημα και διδάσκουν. Μπορεί ο πόλεμος να τελειώσει. Για τον ιμπεριαλισμό, όμως, όπως όλοι το αναγνωρίζουν, θα είναι μία πύρρειος νίκη. Εχει δεχτεί, ήδη, μεγάλο πλήγμα. Οι αιτίες που γέννησαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οι συνέπειες που προκάλεσε, οι καταστροφές, δεν αναστέλλονται. Δεν μπορούν να καλύψουν ότι και να τελειώσει ο πόλεμος κατά του Ιράκ και πάλι δεν μπορούν να βγουν από την κρίση.

Ομως, πλήγμα δέχτηκε και η ΕΕ, και δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Ολοι ανησυχούν, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, όλοι δέχτηκαν τρανταγμούς. Η ανησυχία τους φαίνεται και σε άρθρο των βιομηχάνων, και δεν αφορά μόνο στον πόλεμο, αλλά και στις ίδιες τις εξελίξεις με τη διεύρυνση της ΕΕ, καθώς θα βρεθούν μπροστά σε καινούρια προβλήματα. Θα αντιμετωπίσουμε χώρες στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα και ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός. Γι' αυτό θα επιταχύνουν τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν αποφασίσει. Θα κρατήσουν ενιαία στάση οι ιμπεριαλιστές απέναντι στην εργατική τάξη. Ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, προωθώντας γενίκευση της μερικής απασχόλησης, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του βασικού μισθού.

Να μελετάμε καλύτερα τις εξελίξεις

Τα σημερινά γεγονότα δεν μπορούμε να τα προσπεράσουμε. Πρέπει να μελετήσουμε τις πλευρές που αναδείχτηκαν. Πώς οι χιλιάδες που κατέβηκαν στους δρόμους προσεγγίζουν αυτά τα ζητήματα, τις θέσεις των άλλων δυνάμεων και τις θέσεις του Κόμματος; Είναι βέβαιο ότι γίνονται διεργασίες, ότι ένα μέρος αυτού του κόσμου κατανοεί περισσότερο τις θέσεις μας. Τώρα είμαστε σε κίνηση. Τα γεγονότα επιτρέπουν ώστε οι λαϊκές μάζες να κάνουν ένα βήμα μπροστά σε συνείδηση, σκέψη, στάση. Ομως, δε σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος υιοθετεί σωστές απόψεις, ότι μπορεί να αντιληφθεί σε όλη τους την έκταση τα γεγονότα, να βγάλει ολοκληρωμένα συμπεράσματα. Μόνο μέσα από σωστή ιδεολογικοπολιτική δουλιά μπορεί να γίνει αυτό.

Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε δε βρέθηκε σταθερά στο κέντρο της προσοχής και της δράσης μας το κύριο καθήκον, που είναι η συσπείρωση δυνάμεων και η προετοιμασία τους για την προώθηση των στρατηγικών στόχων του Κόμματος, το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο. Πρέπει να αναπτυχθεί δράση που να υπηρετεί ακριβώς αυτό το στόχο, συγκέντρωση δυνάμεων, να αξιοποιηθεί κάθε γεγονός. Να αποκαλυφθεί ότι υπάρχει άλλη λύση, ότι υπάρχει η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ.

Από την άποψη αυτή, θα τονίσει ο Δ. Γόντικας, η πείρα από τους αγώνες για το Ασφαλιστικό ήταν σημαντική, όμως δεν είχαν τα χαρακτηριστικά που θέλουμε εμείς. Σε πόσο κόσμο έμειναν σωστές αντιλήψεις, για συσπείρωση στα σωματεία, για να αποκτήσουμε την ικανότητα να αποκρούσουμε την επιθετικότητα του κεφαλαίου. Να δημιουργηθεί ένα ισχυρό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να δυναμώσουν οι ΚΟΒ.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στη δουλιά των Κομματικών Οργανώσεων θα σημειώσει: Είμαστε αδύνατοι στη γενίκευση της δουλιάς, στα ζητήματα της οργάνωσης, στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, στην αξιοποίηση της γραμμής μας για ενιαία αντίληψη στη δράση μας, στη σύνδεση της τακτικής με τη στρατηγική μας, με τη μελέτη της πείρας. Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε τη συζήτηση στα εργοστάσια, στα καράβια, για τον πόλεμο. Και είναι βασικό καθήκον, μαζί με την ένταση της προσπάθειας για τη συνέχιση της αντιπολεμικής πάλης με πολυμορφία, παντού να κυριαρχήσει το σύνθημα «Ανεπιθύμητοι οι ιμπεριαλιστές». Δε φτάνει το «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο», πρέπει να αποκαλυφθεί ότι κυβέρνηση και ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες. Να γίνουν συζητήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Να ισχυροποιήσουμε τις προϋποθέσεις με στόχο την οικοδόμηση του Μετώπου. Να ισχυροποιήσουμε τις Επιτροπές Ειρήνης και άλλες δομές, όπως το ΠΑΜΕ, τους γυναικείους συλλόγους, τα σωματεία. Να ισχυροποιήσουμε το Κόμμα και την ΚΝΕ. Να αξιοποιήσουμε το δυναμισμό των εξελίξεων για ένα βήμα μπροστά. Από αυτά καθορίζεται η τακτική. Από εδώ θα φανούν τα καινούρια ζητήματα.

Για τη στάση άλλων δυνάμεων

Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στη στάση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ σχετικά με τον πόλεμο, ο ομιλητής θα επισημάνει: Το «όχι στον πόλεμο» που λένε δεν είναι από θέση αρχής αλλά για να εμποδίσουν να ριζοσπαστικοποιηθούν οι μάζες και να προσεγγίσουν τις θέσεις του ΚΚΕ. Το περίμεναν ότι ο πόλεμος αυτός θα ξεσηκώσει τον κόσμο, ότι θα προκαλέσει κύμα αντίστασης και ότι θα ήταν απομονωμένοι αν παρέμεναν στις θέσεις τους. Αρα, το κάνουν για την κάλυψη και των ευθυνών τους και για να προκαλέσουν σύγχυση.

Στη Σούδα, ο ΣΥΝ, η Γεννηματά, η Εκκλησία, η ΝΔ λένε να φύγουν οι βάσεις. Φτάνει αυτό; Το κάνουν για να παγιδέψουν, για να ξεγελάσουν τον κόσμο ότι η κυβέρνηση είναι με τα μπούνια στον πόλεμο. Ο Μίχας και η Εκκλησία ανησύχησαν από τη συμμετοχή της νεολαίας και θέλουν να μπερδέψουν τον κόσμο.

Μπορούμε, έτσι, να συμφωνήσουμε στο «όλοι μαζί»; Οχι. Γιατί ακριβώς θέλουν να καλύψουν τις ευθύνες τους και την προοπτική. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του ΣΥΝ για τη στάση του που συγκαλύπτει την κυβέρνηση και το κάνει γιατί δεν έχει άλλη προοπτική. Η προοπτική του εξαντλείται «σε έναν κόσμο πολυπολικό με την Ευρωπαϊκή Ενωση ως αντίπαλο δέος». Αν δεν αποκαλύπτουμε τη στάση της κάθε δύναμης που στηρίζει τον πόλεμο, λαϊκές δυνάμεις θα εγκλωβιστούν. Αρνούνται τη θέση ότι σε κάθε χώρα έχει αρχίσει η πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης ή το βλέπουν μέσα από την κεντροαριστερά.

Τι κάνουμε λοιπόν: Σωστή πολιτική γραμμή, με συμμαχίες, κουβέντα με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, να μπουν στη δράση να συνειδητοποιήσουν πού πάει η κατάσταση. Με ευελιξία να συμμετέχουμε, όχι να χανόμαστε αλλά να προσανατολίζουμε σωστά. Είναι επείγον το θέμα της γρήγορης προσαρμογής της δουλιάς στις απαιτήσεις των καταστάσεων. Ο κόσμος που κατεβαίνει στις διαδηλώσεις έχει τις απαιτήσεις του και μόνον εμείς μπορούμε να τον οδηγήσουμε.

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μπροστά σε μεγαλύτερα καθήκοντα και απαιτήσεις

Ο νέος γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ
Ο νέος γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ
Δυναμώνοντας η Κομματική Οργάνωση Πειραιά, πιο ώριμη μέσα από την εμπειρία, τη θετική, αλλά και αδύνατη σε ορισμένους τομείς δράσης της, μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στα νέα μεγαλύτερα καθήκοντα που μπαίνουν μπροστά μας τόσο με τις επιταχυνόμενες εξελίξεις λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όσο και με τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει καθαρά τόσο μέσα από την εισήγηση όσο και από την πλούσια και ζωντανή συζήτηση που έγινε στη Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης, την περασμένη Κυριακή. Στη συνδιάσκεψη νέος γραμματέας της ΕΠ της ΚΟΠ εκλέχτηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως τονίστηκε στην εισήγηση της ΕΠ της ΚΟΠ, που έκανε ο απερχόμενος γραμματέας της ΚΟΠ, Σήφης Κωτσαντής, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, σημαντικοί ήταν οι αγώνες που έγιναν π.χ. στη Ζώνη, τους ναυτεργάτες, για την Παιδεία κλπ. Η οργάνωση πρωτοστατεί στην κινητοποίηση του πειραιώτικου λαού ενάντια στο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπου συμμετέχουν ευρύτερες δυνάμεις εργαζομένων και της νεολαίας.

Αυτά δείχνουν και τις δυνατότητες της οργάνωσης, αλλά και την ανάγκη να λυθούν αποφασιστικά προβλήματα που αναδεικνύονται μπροστά μας, ώστε να ανέβει, αποφασιστικά, η ιδεολογικοπολιτική παρέμβασή μας, με στόχο: Τη συνέχιση της προσπάθειας για διεύρυνση της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, στην πολιτικοϊδεολογική αντιπαράθεση και για πολιτικά οργανωτικά αποκρυσταλλώματα. Για την προώθηση και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την υλοποίηση του κεντρικού πολιτικού στόχου του Κόμματος: τη δημιουργία του κοινωνικοπολιτικού αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης.

Με σταθερό προσανατολισμό

Εδώ προβάλλει το ζήτημα του σταθερού προσανατολισμού όλης της Οργάνωσης, από το Γραφείο και την ΕΠ της ΚΟΠ μέχρι τις ΚΟΒ και τα μέλη του Κόμματος, στον κεντρικό αυτό στόχο, να παλεύεται με ενιαίο τρόπο. Οπως τονίστηκε, χαρακτηριστικά, στόχος είναι: Η εκλαΐκευση και υλοποίηση στην καθημερινή δράση μέσα στο λαό της γραμμής συσπείρωσης και της πολιτικής συμμαχιών που απαιτείται. Η δουλιά με τις θέσεις του Κόμματος, εμπλουτίζοντας ανάλογα με το χώρο, στις επιμέρους συσπειρώσεις, μέτωπα πάλης που αναπτύσσουμε. Σύνδεση στην όλη παρέμβασή μας της τακτικής με τη στρατηγική επιδίωξη του Κόμματος, ωριμάζοντας και συγκεντρώνοντας δυνάμεις στη λογική της ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό.

Αυτά παράλληλα και ταυτόχρονα με την αποκάλυψη της πολιτικής και του ρόλου των άλλων πολιτικών δυνάμεων και παρατάξεων, όπως π.χ. για τον πόλεμο, το ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα, με όξυνση από τους κομμουνιστές της πολιτικής αντιπαράθεσης, ώστε να κατανοείται από την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους η ανάγκη απεγκλωβισμού τους. Επίσης, με την αποκάλυψη και του ρόλου των οπορτουνιστικών αντιλήψεων και φορέων, που διασπούν την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης και υπηρετούν τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης. Ακόμα με την απόκρουση της επίθεσης στο Κόμμα, στο κίνημα, προβάλλοντας την ανάγκη ενίσχυσής του ως μοναδική διέξοδο για το λαό. Με την προβολή του σοσιαλισμού και του Προγράμματος του Κόμματος.

Σίγουρα η ΚΟΠ βγαίνει πιο έμπειρη και ατσαλωμένη, διαπιστώνεται. Ομως αναδείχνονται νέα προβλήματα και εξελίξεις. Κι αυτό επιβάλλει πιο σύνθετη ιδεολογικο-πολιτική και οργανωτική δουλιά από την οργάνωση για να κατακτήσουμε την αντοχή, την ικανότητα, την επιμονή και την υπομονή, ώστε η σωστή γενική πολιτική γραμμή του Κόμματος να προωθείται στην πράξη ενιαία παντού, με την κατάλληλη προσαρμογή και εξειδίκευση. Και, το κυριότερο, να γίνει κτήμα των ευρύτερων λαϊκών μαζών, ιδιαίτερα της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Συνολική αντεπίθεση με την πολιτική συσπείρωσης

Στην κατεύθυνση αυτή, αναφέρθηκε, επιδιώκουμε μια συνολική αντεπίθεση του Κόμματος με δυνάμωμα της πολιτικής μας δραστηριότητας, με βάση την πρόταση της ΚΕ «Η πολιτική συσπείρωσης και συνεργασίας», παίρνοντας υπόψη τις εξελίξεις που έχουμε με τον πόλεμο. Αφετηρία είναι να διευρύνουμε τους πολιτικούς δεσμούς και την πολιτική επιρροή του Κόμματος στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους του Πειραιά. Και, σχετικά μ' αυτό, δεν πρέπει να διαφεύγει από το σχεδιασμό και τη δουλιά μας η αντιμετώπιση των έντονων μεθοδεύσεων που ξεδιπλώνονται αυτό το διάστημα, ώστε να παρασυρθεί και να εγκλωβιστεί ο κόσμος σε σχήματα και αναχώματα, σε λογικές που προβάλλουν την ιδέα της «ενότητας της Αριστεράς», τα διάφορα φόρουμ κλπ.

Αφού επισημάνθηκε ότι απαιτείται γνώση, παρακολούθηση των εξελίξεων και συνεπειών για κάθε ζήτημα, σε κάθε κλάδο και χώρο και διαμόρφωση των κατάλληλων αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων, σημειώθηκε, όσον αφορά τους μαζικούς χώρους, ότι: Η ΚΟΠ πρέπει να προσανατολίσει τη δράση της, πέρα από τα ζητήματα που αφορούν το λιμάνι, τη Ζώνη, τους ναυτεργάτες, στο χώρο των εργατοϋπαλλήλων (εμπορικά - ιδιωτικά - επισιτισμός - ναυτιλιακά), στα εργοστάσια και με στόχο τη δημιουργία γερών ΚΟΒ και όπου δεν υπάρχουν. Για την άνοδο της οργάνωσης της εργατικής τάξης στα σωματεία, τη βελτίωση των συσχετισμών στην πορεία ανατροπής των αρνητικών συσχετισμών στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Αναφέρθηκε σχετικά ότι η ΚΟΠ στη διετία που πέρασε βοήθησε αποφασιστικά στον προσανατολισμό της δράσης μας στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, στη διαμόρφωση του ταξικού πόλου, του ΠΑΜΕ. Επίσης οι αγώνες που έγιναν στον Πειραιά (ασφαλιστικό, ναυτεργάτες, Ζώνη), οι κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, παραστάσεις, η σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής, την κυβέρνηση και την εργοδοσία στη μεγάλη απεργία των ναυτεργατών για το ασφαλιστικό - το μέτωπο με το ρεφορμισμό και τις πουλημένες ηγεσίες, όλα αυτά είναι ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ για την αναμέτρηση που συνεχίζεται.

Τόσο η εισήγηση, όσο και οι αντιπρόσωποι στις ομιλίες τους στάθηκαν ιδιαίτερα στη βελτίωση της λειτουργίας της Κομματικής Οργάνωσης, των ΚΟΒ, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη: Να αναδείχνεται η πείρα από τις συσπειρώσεις, τις κινητοποιήσεις, για να βγαίνουν συμπεράσματα για τον τρόπο δουλιάς της κάθε οργάνωσης. Να μελετάται καλύτερα η πείρα από την προσπάθεια για συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και να παίρνονται συγκεκριμένα μέτρα. Ιδιαίτερη δουλιά χρειάζεται για την καλή λειτουργία και αποτελεσματική δράση των ΚΟΒ, για την εξασφάλιση της συμμετοχής, για την ανάδειξη νέων στελεχών κλπ. Οσον αφορά στην ΚΝΕ, αφού επισημάνθηκε ότι έχει μια σημαντική ανάπτυξη της δύναμής της, τονίστηκε πως πρέπει να είναι μόνιμη και σταθερή η βοήθεια των ΚΟΒ για την αφομοίωση της πολιτικής μας και το παραπέρα δυνάμωμα της Οργάνωσης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ