Πέμπτη 8 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η φρίκη του καπιταλισμού

Οι φρικαλεότητες των ναζί του «Δεξιού Τομέα» και άλλων εθνικιστικών ομάδων στην Οδησσό, που σύμφωνα με καταγγελίες καθοδηγούνται απευθείας από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων κρατών, φανερώνουν το ρόλο που επιφυλάσσει το σύστημα σε τέτοιες δυνάμεις, όπως η Χρυσή Αυγή. Για τέτοιες δουλειές τους θέλουν, για τέτοιες δουλειές τους προετοιμάζουν χρόνια. Πιο απτό παράδειγμα δε γίνεται. Είναι καθαρό ότι, όταν τέτοιες δυνάμεις επιλέγεται να αξιοποιηθούν είτε στο πλαίσιο ενδοαστικών κι ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων είτε ανοιχτά ενάντια στο εργατικό κίνημα, στο στόχαστρό τους βρίσκεται πάντα ο λαός, οι εργαζόμενοι. Είναι επίσης καθαρό ότι το σύστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα, καμιά «δημοκρατική ευαισθησία» να αξιοποιήσει τέτοιες δυνάμεις όταν αυτό είναι αναγκαίο. Ούτε βεβαίως οι διάφοροι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που κατά τ' άλλα, στο όνομα της υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας, έχουν επίσημη ιδεολογία τη «θεωρία των δύο άκρων». Γι' αυτό χρειάζεται οι εργαζόμενοι να απομονώσουν και με την ψήφο τους τη Χρυσή Αυγή, ενισχύοντας το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που αντιπαλεύει το καπιταλιστικό σύστημα που την γεννά.

Υπάρχει επιλογή

«Οποιος θέλει να έχει στις 26 Μαΐου κυβέρνηση και πολιτική σταθερότητα ψηφίζει είτε ΝΔ (αν είναι δεξιός ή κεντροδεξιός) είτε Ελιά (αν είναι κεντρώος ή κεντροαριστερός). Αλλη επιλογή δεν υπάρχει» (από την εφημερίδα «Τα Νέα», 6/5/2014). Εμφανής η επιδίωξη πολιτικής κατάταξης των εργαζομένων με βάση τα κόμματα του συστήματος και όχι τα πραγματικά - ταξικά τους συμφέροντα. «Διαίρει και βασίλευε». Εμφανής και ο εκβιασμός των αστών στους εργαζομένους προκειμένου να εξασφαλίσουν πλατιά λαϊκή στήριξη στην κυβέρνηση. Θέλουν σταθερότητα στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ενίσχυση του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του, στις αντεργατικές, αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Υπάρχει άλλη επιλογή για το λαό. Αυτή δεν είναι η αλλαγή κόμματος στην κυβέρνηση. Αλλά η ενίσχυση του ΚΚΕ, αυτής της πολιτικής δύναμης που είναι δοκιμασμένη και υπόσχεται ότι η δύναμη που θα της δοθεί θα κατατεθεί στη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας ώστε να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ν' ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη φιλολαϊκή προοπτική, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής του χρέους με εργατική - λαϊκή εξουσία.

Βιογραφικά ΣΥΡΙΖΑίων

«Ο ... γεννήθηκε το ... τα πρώτα βήματά του στην Αριστερά τα έκανε μέσα από τις γραμμές της ενιαίας ΚΝΕ και του ΚΚΕ»!!

Το στοιχείο αυτό μονότονα επαναλαμβάνεται σε βιογραφικά υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Σε όλες τις περιπτώσεις η πολιτική σχέση τους με το ΚΚΕ έχει λήξει ήδη από το 1991, εδώ και 23 χρόνια. Δηλαδή περσινά ξινά σταφύλια. Εδώ προβάλλουν μέχρι ότι και ο Τσίπρας ήταν στην ΚΝΕ επειδή «πέρασε ένα φεγγάρι» την περίοδο 1989 - 1991, όταν ήταν 16 χρόνων. Η ιδιότητα του πρώην μέλους του ΚΚΕ αξιοποιείται από τη μια για να «κλέβουν» κύρος από την αίγλη της ηρωικής Ιστορίας του Κόμματος, και από την άλλη για να διαμορφώνεται η εντύπωση ότι μαζικά στελέχη και μέλη του ΚΚΕ το εγκατέλειψαν κι εντάχτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιος καιροσκοπισμός και απάτη. Ο τίτλος του μέλους του ΚΚΕ όμως δεν είναι «εισιτήριο διαρκείας» που το έχει κάποιος για πάντα για να το χρησιμοποιεί όποτε και όσες φορές θέλει, και μάλιστα αυτός που πολέμησε το Κόμμα εγκαταλείποντάς το αφού πρώτα προσπάθησε να το κάνει «συνιστώσα του ΣΥΝ» (σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ).

Ο πατριώτης...

«Δεν είμαι ναζιστής. Είμαι πατριώτης. Προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Από το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, έλεγε, πρόεδρε. Ξέρετε τι αγώνα έκανα εγώ για το ΠΑΣΟΚ; Ανέβαινα στις κολόνες και έκανα αφισοκόλληση. Ολοι πιστεύαμε στην Αλλαγή. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω. Λυπάμαι πολύ που, ενώ στη Χρυσή Αυγή έδωσα τίμιο αγώνα, αυτήν τη στιγμή πρώην συναγωνιστές αρέσκονται να γελάνε και να χλευάζουν». Αυτά είπε χτες ο Στ. Μπούκουρας, βουλευτής εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή, στη συζήτηση της άρσης ασυλίας του από τη Βουλή. Δεν μπορεί να σχολιάσει τίποτα κανείς, συγκοινωνούντα δοχεία λέμε!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ