Κυριακή 8 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
Σήμερα Κυριακή
  • Η Οργάνωση της ΚΝΕ στο Μενίδι διοργανώνει σύσκεψη με μαθητές, με θέμα «Η πρώτη σου ψήφος να είναι ανυπότακτη», στις 9 μ.μ., στο «Καφενεδάκι».
  • Οι Οργανώσεις Βάσης Πρέβεζας της ΚΝΕ διοργανώνουν συγκέντρωση με το ίδιο θέμα, στις 8 μ.μ., στη Θεοφάνειο. Ομιλήτρια Ελένη Βαλιώτη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.
  • Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ διοργανώνει για τους μαθητές, εκδήλωση με θέμα «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης», στις φυλακές του Ιτζεδίν, ένα χώρο όπου φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες αγωνιστές στη διάρκεια της μετεμφυλιακής περιόδου.
Τρίτη 10 Απρίλη
  • Η Οργάνωση της ΚΝΕ στο Αιγάλεω διοργανώνει σύσκεψη με μαθητές, με θέμα «Η πρώτη σου ψήφος να είναι ανυπότακτη», στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρόοδος».
  • Η Οργάνωση της ΚΝΕ στην Καλλιθέα διοργανώνει σύσκεψη με το ίδιο θέμα, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΟΓΕ.
  • Η Οργάνωση της ΚΝΕ στο Μπραχάμι διοργανώνει σύσκεψη με το ίδιο θέμα, στις 12 το μεσημέρι στα Γραφεία της Αχτίδας του ΚΚΕ.
Περιοδείες στο Δήμο Αθήνας

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» προγραμματίζεται να περιοδεύσει:

Την Τρίτη, 10 Απρίλη, στις 6 π.μ. στις τεχνικές υπηρεσίες και στην οδοποιία του Δήμου (Αγίας Αννης).

Την Τετάρτη, 11 Απρίλη, στις 9.30 π.μ. στις υπηρεσίες του Δημαρχείου (Αθηνάς). Στις 11.30 π.μ. στις υπηρεσίες του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας 50).

ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, τιμώντας τα 60 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, πραγματοποιεί εκδήλωση σήμερα Κυριακή, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, με ομιλήτρια την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Κυριακή 8 Απρίλη

-- Στο Γαλάτσι, σε καφενείο της οδού Παπαφλέσσα στις 11.30 π.μ. ο Γ. Πάσουλας, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στην Αθήνα, πλ. Πλυτά (Γούβα) στα καφενεία και την ταβέρνα «Λαϊκό Στέκι», ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής.

-- Στο Μπραχάμι στις 12 μ. «Ασύρματος» ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Η Κομματική Οργάνωση Οδηγών Φορτηγών του ΚΚΕ, συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της (Καραΐσκου 11- πλατεία Κοραή Πειραιάς).

-- Στο Λαύριο (χώρος Μηχανουργείου) στις 11 π.μ. ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ.

-- Στα Καλύβια (Δημαρχείο Σαρωνικού) στις 6 μ.μ. ο Β. Συρίγος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

Αύριο Δευτέρα, 9 Απρίλη

-- Στο Γαλάτσι, στην πλατεία Σκύρου στις 8 μ.μ, η Αλ. Μπαλού, μέλος της ΕΠ.

-- Στην Αθήνα, Πατήσια στο 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ (οδός Καυτατζόγλου), στις 10.30 π.μ. ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής.

-- Στη Αθήνα, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων στις 12 μ. ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής

-- Στη ΜΕΒΓΑΛ, στις 3.30 μ.μ., ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ.

-- Στα Σεπόλια, στις 6.30 μ.μ. και στην ταβέρνα «Ηπειρος» ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής.

-- Στον Περισσό, στις 7 π.μ. στην ΕΥΔΑΠ η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, στις 9 π.μ. ο Ηλ. Σιώρας, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στο Αεροδρόμιο στις 11.30 π.μ. στους χώρους μετεπιβίβασης ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

-- Στα Ανω Λιόσια στις 7 μ.μ., Δροσούπολη ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ.

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους «5»

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης πραγματοποιεί την Τρίτη 10 Απρίλη στις 18.30 παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα αλληλεγγύης, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών αγωνιστών που αποκάλυψαν τη δράση της αμερικανοκουβανικής μαφίας κατά της σοσιαλιστικής τους πατρίδας.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Την Τρίτη η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Βόλο

Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και αγωνιστικής συμπαράταξης με τους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου οργανώνει μεθαύριο Τρίτη, 10 Απρίλη, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου.

Η νέα αυτή αγωνιστική πρωτοβουλία, ειδικά μετά το «ατύχημα» που έγινε στις 31 Μάρτη στο Βελεστίνο, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός εργάτη και μια συντονισμένη επιχείρηση αποσιώπησης από εργοδοσία - εργατοπατέρες - κυβέρνηση, πρέπει και μπορεί να δώσει ώθηση στην ένταση της αναμέτρησης με την τρομοκρατία και την υποταγή. Οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τη βδομάδα που πέρασε, επιβεβαιώνοντας πως η εντατικοποίηση στα εργοστάσια της Μαγνησίας μεγαλώνει διαρκώς, με στόχο να υπονομευτεί και ο παλικαρίσιος αγώνας των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο, αναδεικνύουν την επιτακτικότητα να μπουν θαρρετά στην πάλη και οι χαλυβουργοί της Μαγνησίας.

Να αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα και τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα με την οποία κλιμακώνουν οι συνάδελφοί τους από την Αττική, κόντρα στην εργοδοτική αδιαλλαξία. Ανάγκη που μεγαλώνει και η νέα αύξηση των απολύσεων που φτάνουν πλέον τις 103. Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης οργανώνει εκδήλωση συμπαράστασης στην πύλη του χαλυβουργείου, στον Ασπρόπυργο.

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
Τίμησαν τον Μπελογιάννη

Φόρο τιμής στο Ν. Μπελογιάννη και τους συντρόφους του, Η. Αργυριάδη, Ν. Καλούμενο και Δ. Μπάτση, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εκτέλεσή τους, απέτισαν η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Τορόντο και η Κ.Ο. «Νίκος Μπελογιάννης» του Κομμουνιστικού Κόμματος Καναδά, με εκδήλωση που διοργάνωσαν στις 30 του Μάρτη.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν αποσπάσματα σχετικά με τη ζωή και τη δράση του Ν. Μπελογιάννη, από την αρχή της συνδικαλιστικής του δράσης και την οργάνωσή του στο ΚΚΕ μέχρι και τη σύλληψή του, καθώς και αποσπάσματα από την απολογία του στο δικαστήριο. Παράλληλα, τραγούδια του αγώνα έπαιξε τοπική ορχήστρα. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Καναδά, Μιγκέλ Φιγκερόα, απηύθυνε χαιρετισμό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο ΚΚΕ και στον ελληνικό λαό στον αγώνα που δίνουν τότε και σήμερα και τονίζοντας ότι αντίστοιχοι αγώνες πρέπει να οργανωθούν και στον Καναδά. Οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ και τα μέλη της ΚΟ «Ν. Μπελογιάννης» δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να τιμούν το Ν. Μπελογιάννη, με τον αγώνα τους για το σοσιαλισμό.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org