Κυριακή 6 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΦΩΤΟ

Σήμερα Κυριακή, 6 Αυγούστου 2000, τελούμε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, νεκροταφείο Ζωγράφου και ώρα 10.30 π.μ., το 40ήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας, συζύγου και πατέρα

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

γεωπόνου

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Η σύζυγος: Βασιλεία

Τα παιδιά: Νικόλαος, Κωνσταντίνος

26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σε πολλές πόλεις, χωριά, γειτονιές της χώρας. Νέοι και νέες συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις, συζητούν για όσα τους απασχολούν, αλλά και τραγουδούν και διασκεδάζουν. Ο τελευταίος σταθμός του μεγάλου ταξιδιού του Φεστιβάλ θα είναι το κεντρικό τετραήμερο των εκδηλώσεων στις 20, 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες, είναι οι εξής:

 • Σήμερα, Κυριακή 6/8:

- Στην πόλη της Χίου, στις 8.30 μ.μ., με θέμα την πάλη για την ειρήνη ιδιαίτερα στο Αιγαίο και ομιλητή τον Γιάννη Νάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, στις 8.30μ.μ., με θέμα «Παιδεία».

- Στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς, στις 9 μ.μ., με θέμα «ΚΝΕ και το κίνημα της νεολαίας».

- Στον Αϊ - Μαθιά Κέρκυρας.

 • Την Τρίτη 8/8:

- Στο Καστέλι στα Χανιά, στις 8.30 μ.μ. με θέμα «Ξένοι εργάτες».

- Στη Μεσσήνη, στο θεατράκι της πλατείας, στις 8.30 μ.μ. με θέμα «Ενάντια στο ΝΑΤΟ και στη δημιουργία ιμπεριαλιστικής βάσης θανάτου στο αεροδρόμιο Μεσσήνης».

 • Την Τρίτη και την Τετάρτη, 8 και 9/8, θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων στα Λιμενάρια Θάσου.
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-Σήμερα Κυριακή, 6 Αυγούστου:

 • Ο Δήμος Ινούντος Λακωνίας και οι αντιστασιακές οργανώσεις διοργανώνουν εκδήλωση στις 10.30 π.μ. στη Σελασία (Βουρλιά) Λακωνίας, για να τιμήσουν τη νικηφόρα μάχη του ΕΛΑΣ ενάντια στους κατακτητές.
 • To Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Αμφισσας διοργανώνει στις 11.30 π.μ. εκδήλωση - προσκύνημα στις Καρούτες Φωκίδας, προς τιμήν των μαχητών του ΕΛΑΣ, που έπεσαν μαχόμενοι κατά των Γερμανών κατακτητών στις 5 Αυγούστου 1944.
 • Στα Περτουλιώτικα Λιβάδια - έδρα του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ - για το γιορτασμό των 57 χρόνων από την ίδρυση του Γεν. Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, ώρα 11 π.μ., το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, η Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας και το Παράρτημα Τρικάλων διοργανώνουν εκδήλωση τιμής.
 • Εκδήλωση - μνημόσυνο πραγματοποιείται για να τιμηθεί η μνήμη των πενήντα πατριωτών, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές, στις 9.8.1944, στις 10.30 π.μ., στο μνημείο που βρίσκεται στο χώρο της εκκλησίας της Αγ. Σωτήρας Μάνδρας.
 • Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Πτολεμαΐδας πραγματοποιεί, στις 11 π.μ., στη θέση «Κουρί», εκδήλωση τιμής στη μνήμη των έξι άγρια δολοφονηθέντων συναγωνιστών από συνεργάτες των Γερμανών στις 6.8.43 και των πέντε απαγχονισθέντων στην πλατεία της πόλης, το Σεπτέμβρη του '43, από τους Γερμανούς κατακτητές.

- Το επόμενο Σάββατο, 12 Αυγούστου:

 • Το Παράρτημα Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ οργανώνει στις 8 μ.μ. εκδήλωση (συνεστίαση) στη Σκάλα Λακωνίας, στο κέντρο Πολυτάκου (η είσοδος με κάρτες).

Τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που αναχωρούν από την πλατεία Κάνιγγος στις 8 π.μ. (πληροφορίες στα τηλ. 82.34.296 και 82.22.952).

Συνεχίζουν στον «ΟΛΥΜΠΟ»

Τη συνέχιση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» στη Λάρισα, κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις που έχει κάνει η νέα εργοδοσία, ενώ απαιτούν εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και τήρηση πλήρους ωραρίου εργασίας.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Σε αγωνιστική «ρότα»
 • Σύσκεψη σωματείων για πρόγραμμα δράσης ενάντια στην αντεργατική κυβερνητική επίθεση
 •  Καταγγέλλει η ΤΕ της ΕΣΑΚ τη στάση της πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους τα σωματεία και τους συνδικαλιστές της Κορίνθου, να πάρουν μέρος σε σύσκεψη, για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων και για τη διαμόρφωση προγράμματος δράσης με βάση και τις αποφάσεις του ΠΑΜΕ, που θα γίνει την Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 8 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορίνθου.

Παράλληλα η Τοπική Επιτροπή (ΤΕ) Κορίνθου της ΕΣΑΚ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Κορίνθου που συμμετέχουν στον «κοινωνικό διάλογο» για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και καλεί τους εργαζόμενους του νομού να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οπως τονίζει η ΕΣΑΚ, στις 24 Αυγούστου ξεκινά ο δεύτερος γύρος του στημένου διαλόγου της κυβέρνησης με συμπρωταγωνιστές τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Καταγγέλλοντας τις πλειοψηφίες του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και του Νομαρχιακού Τμήματος (ΝΤ) της ΑΔΕΔΥ για τη στάση που κρατούν απέναντι στο διάλογο, η ΕΣΑΚ υπογραμμίζει: «Οι πλειοψηφίες του ΕΚ Κορίνθου και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ έχουν από καιρό συνταυτιστεί με τις επιλογές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η ηγετική ομάδα του ΕΚΚ παραμένει συνειδητά αδρανής και παροπλίζει σκόπιμα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ αρνήθηκε ακόμα και να καταδικάσει τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στο στημένο διάλογο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία για να μελετήσουν τις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης!!!».

Από την άλλη πλευρά η ΕΣΑΚ επισημαίνει, ότι το ΠΑΜΕ είναι ο ταξικός πόλος στον οποίο μπορούν να συσπειρωθούν και να δράσουν οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που θέλουν να αγωνιστούν.

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους του νομού να συντονιστούν με τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών και σε πανελλαδικό επίπεδο με το ΠΑΜΕ και να παραμερίσουν τις συνδικαλιστικές δυνάμεις - στηρίγματα της εργοδοσίας και του κεφαλαίου. «Οσο θα υποτάσσονται σ' αυτές τις ηγεσίες και θα τις ακολουθούν, τόσο πιο πολύ θα βλέπουν τη θέση τους να χειροτερεύει. Οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα να συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ
Ολοι μιλούν για οργανωμένο σχέδιο

Ξέσπασε στις 2.15 το πρωί, τέθηκε υπό έλεγχο από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Κινδύνεψε η Πεντέλη χτες τα ξημερώματα από τους εμπρηστές, αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να αποτραπεί μια μεγάλη πυρκαγιά, ανάλογη με αυτή που είχαμε το 1998. Ολα τα στοιχεία από τον τρόπο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην Πεντέλη οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ήταν οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Π. Φούρλα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χτες στις 2.15 το πρωί στη θέση Σπηλιά του Νταβέλη και γρήγορα άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο που εκδηλώθηκε, η περιοχή είναι σχετικά δύσβατη και δεν υπάρχουν ούτε κατοικίες ούτε κάποιες άλλες δραστηριότητες που να δικαιολογούν τον εμπρησμό από αμέλεια. Ακόμη και εκπρόσωποι από τις εθελοντικές δυνάμεις φρούρησης της περιοχής δήλωναν ότι οι εμπρηστές έδρασαν οργανωμένα και «έπιασαν τους εθελοντές στον ύπνο».

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυτή τη φορά ενήργησαν γρήγορα. Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν 130 οχήματα, 700 πυροσβέστες, 25 υδροφόρες των δήμων της περιοχής, αλλά και οι εθελοντικές ομάδες πυροσβέστης, που και αυτές συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάσβεση.

Με το πρώτο φως της ημέρα ήρθε και «η εξ ουρανού βοήθεια», όταν στη «μάχη» της πυρκαγιάς μπήκαν 10 πυροσβεστικά αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα. Λίγο μετά της 7.00 η ώρα το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αττική τη χτεσινή ημέρα ήταν σε κατάσταση γενικής επιφυλακής. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν χτες ότι κάηκαν εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης και, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, τρία σπίτια.

Σε δηλώσεις του ο αρχηγός της Πυροσβεστικής μίλησε ανοιχτά για εμπρησμό. Μάλιστα, είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δέχτηκε πολλά ύποπτα τηλέφωνα που έκαναν λόγο για φωτιά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως Ωρωπό, Ελευσίνα κλπ, που είχαν στόχο να διασπάσουν τις δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος. Επίσης, ο Π. Φούρλας είπε ότι η ώρα και το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

 • Στο μεταξύ μέχρι χτες το απόγευμα σε εξέλιξη βρισκόταν πυρκαγιά στη θέση Καμαρίτσα στα Ψαχνά Εύβοιας. Στον τόπο της πυρκαγιάς, βρίσκονταν 50 άνδρες και έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Βελ. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1920 στο Νοβοροσίσκ(ΕΣΣΔ). Ηρθε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη το 1924 στον προσφυγικό συνοικισμό Ξηροκρήνης.

Ειχε ιδιαίτερη επίδοση στη Μουσική και τον Αθλητισμό. Δημιούργησε και ήταν αρχηγός του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ξηροκρήνης (ΠΟΞ). Ηταν σε όλους αγαπητός.

Ηταν οπαδός του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Τελείωσε τη σχολή των ΤΤΤ, διορίστηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940 και δούλεψε με αυταπάρνηση στην ελληνοϊταλικό πόλεμο. Λίγες ώρες πριν από την είσοδο των Γερμανών στη Θεσσαλονίκη, με κίνδυνο της ζωής του, με καράβι ήρθε στην Αθήνα και συνέχισε την προσφορά του. Οταν επέστρεψε αργότερα στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, διώχτηκε από τα ΤΤΤ για την αντιστασιακή του στάση.

Από τις κακουχίες της Κατοχής, πέθανε το Μάη του 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ηταν 22 ετών.

Στη μνήμη του και στην αθάνατη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα, τα αδέρφια του Ηλίας και Νώντας προσφέρουν 100.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα, πεθερά και γιαγιά ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΝΗ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Το μνημόσυνο θα γίνει στο χωριό Θεοτόκο Κόνιτσας.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 20.000 δρχ.

Ο σύζυγος

Οι γιοι

Οι νύφες

Τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Στις 4 Αυγούστου έκλεισαν 6 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΤΡΑ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ελένη Κούτρα και ο αδελφός του Βασίλης Κούτρας προσφέρουν στη ΝΕ Αχαΐας 10.000 δρχ.

* **

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΜΑΣ (καπετάν Φιλόλαος), μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1918 στα Καλύβια Καρύστου Εύβοιας. Στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΛΑΣ. Ηταν μέλος της ΠΕΑΕΑ.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του, η οικογένειά του, αντί για μνημόσυνο, πρόσφερε 30.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Αυγούστου, έκλεισαν 4 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας το αγαπημένο μας παιδί και αδελφός ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΤΣΛΙΩΤΑΚΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε δρχ. 20.000 για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 17 Ιούλη έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος και αγωνιστής ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΤΖΑΚΟΣ.

Ο σ. Χρήστος υπήρξε παιδί οικογένειας αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Διακρίθηκε στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, σαν πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ελευσίνας και σαν δημοτικός σύμβουλος.

Παρέμεινε πιστός στις αρχές του μέχρι την τελευταία του πνοή. Θα τον θυμόμαστε και συνεχίζουμε.

Στη μνήμη του, πρόσφεραν στην ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ οι Γιώργος Καλατζάκος 50.000 δρχ., οι Παναγιώτης, Καίτη, Τάσος Παπανικολάου 30.000 δρχ., ο Μίμης Θεοδώρου 10.000 δρχ., ο Μάκης Μαΐλης 10.000 δρχ., ο Κωνσταντίνος Σκάρος 5.000 δρχ., ο Χρήστος Κολοβός 5.000 δρχ. και ο Γιώργος Αδάμ 5.000 δρχ.

***

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΒΙΟΡΕ, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας προσφέρουν στο «Ρ» 21.000 δρχ.

***

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΛΕΚΑΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΟΥ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό της, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 20.000 δρχ.

Ρ. Λ. - Π.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΚΡΙΚΑ, η σύζυγός του Καλλιόπη προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίων Αναργύρων.

***

φωτό

«Εφυγε» την 1η Αυγούστου από κοντά μας ο αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. Ο κυρ - Νίκος, όπως ήταν πιο γνωστός. Απλός, γελαστός, αγαπητός σε όλους, λεβέντης, ήταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ στην Καισαριανή. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές στο νοσοκομείο ζητούσε την αγαπημένη του εφημερίδα, το «Ριζοσπάστη». Πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τους κατοπινούς αγώνες του λαού μας.

Στη μνήμη του, η σύντροφός του Ξένη και τα παιδιά του Γιώργος και Αννα προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ.

 • Στη μνήμη του συντρόφου και πατριώτη ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, που έφυγε προχθές, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Γιάννης Γεωργόπουλος

***

φωτό

Στις 7 Αυγούστου, πριν δύο χρόνια, χάσαμε την αγωνίστρια ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Οι κόρες της Μαρία Τζαβέλα, Αννα Παραστατίδου

***

φωτο

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το χαμό του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ από τη Νέα Σάντα Κιλκίς. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και της ειρήνης ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, πρόσφεραν η γυναίκα του και τα παιδιά του 20.000 δρχ. στη ΝΕ Κιλκίς και 10.000 δρχ. «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

***

φωτό

Ο ΕΥΘΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ γεννήθηκε στον Καύκασο και το 1923 ήρθε στο Μεταλλικό Κιλκίς. Στις 16.7.44 δολοφονήθηκε από τους συνεργάτες των Γερμανών στο Δημοτικό Σχολείο του Μεταλλικού.

Στη μνήμη του, ο γιος του Κοσμάς Ιωαννίδης και η οικογένειά του προσφέρουν 20.000 δρχ. στη ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στις 9 Αυγούστου, συμπληρώνονται 23 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Μάγδα Μητρογώγου και τα παιδιά του προσφέρουν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης.

***

φωτό

Στη μνήμη της αγαπημένης μου θείας ΚΟΥΛΑΣ ΜΑΣΜΑΝΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό της 30.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ζ. Μασμανίδου

***

φωτό

Στις 2.8.2000 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΗΛΙΑΣ Βασ. ΣΠΕΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης από το Περδίκι Ικαρίας.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά του Νίκος - Βασιλική

Η εγγονή του Μαρία

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πιστού φίλου του ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ο ανιψιός του Γεώργιος Ευθ. Χρηστίδης προσφέρει 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ για τους 4 μήνες από το θάνατό του.

***

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ από το Ελευθεροχώρι Κιλκίς, αγωνιστή της Αντίστασης, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 10.000 δρχ. στη ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του παιδιού τους ΑΒΡΑΑΜ (Μάκη) ΣΙΣΜΑΝΙΔΗ, οι γονείς του προσφέρουν 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

***

Στη μνήμη της θείας μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑ από τον Καταρράκτη Ζίτσας, Νομού Ιωαννίνων, πιστή στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, προσφέρω στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Ελένη Τασούλα
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org