Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Την Παρασκευή η κινητοποίηση για τη Μέρα της Γυναίκας

Στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια

Κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, οργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Αντίστοιχα, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Θεσσαλονίκης (μέλη της ΟΓΕ) οργανώνουν κινητοποίηση την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., μπροστά στην 3η - 4η ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους.

«Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας», υπογραμμίζει η ΟΓΕ.

Κοινή πρωτοβουλία για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Αναπληρωτριών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Νίκος Πλουμπίδης» και Παλαιού Φαλήρου.

Επιπλέον, σε μια κοινή πρωτοβουλία με την ΟΓΕ, οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 28/3, στις 2 μ.μ., για τα προβλήματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 8 Μάρτη απευθύνουν επίσης ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Εκδηλώσεις Σωματείων και Συλλόγων

Εκδήλωση αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους οργανώνει σήμερα Τετάρτη το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Εκδήλωση με θέμα τις εργαζόμενες στην Καθαριότητα, τις επιπτώσεις της δουλειάς στον οργανισμό και την υγεία τους, αλλά και τη μητρότητα, οργανώνει αύριο Πέμπτη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β).

Η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) οργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο, εκδήλωση με τίτλο: «Οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στην πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων. Το δικαίωμα στην Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού».

Σε στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και εκδήλωση στη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, την Παρασκευή 8/3. «Τιμάμε στις 8 του Μάρτη τις εργαζόμενες γυναίκες του σωματείου μας που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία, στη ΔΥΠΕ, στο υπουργείο και με τις μαζικές διαμαρτυρίες διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά, να μην απολυθεί κανείς και καμία», τονίζει στην ανακοίνωσή του. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή ταινίας, ομιλία και φωτογραφική έκθεση.

Ανακοινώσεις από ΜΑΣ και ΕΕΔΔΑ

Να παλέψουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά και τη δημιουργική ζωή, κόντρα σε κυβερνήσεις - ΕΕ - επιχειρηματικούς ομίλους, καλεί τις φοιτήτριες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. «Δεν συμβιβαζόμαστε με την κάλπικη "ελευθερία" και "ισότητα". Δεν συμβιβαζόμαστε με τις "ίσες ευκαιρίες" στην εργασιακή ζούγκλα, στο πανεπιστήμιο επιχείρηση που μας μετατρέπει σε πελάτες», τονίζει στην ανακοίνωσή του και καλεί στην κινητοποίηση στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες, «που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή σε τόπους ξένους, πολλές φορές αφιλόξενους και σκληρούς γι' αυτές», αναφέρεται ιδιαίτερα η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στην ανακοίνωσή της με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας, ενώ απευθύνει κάλεσμα στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΟΓΕ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης της εργαζόμενης καθαρίστριας

Η εργαζόμενη καθαρίστρια (πρώτη από δεξιά) και δίπλα της ο Γ. Πρέντζας
Η εργαζόμενη καθαρίστρια (πρώτη από δεξιά) και δίπλα της ο Γ. Πρέντζας
Αναβλήθηκε για τις 8 Απρίλη η εκδίκαση της έφεσης της καταδικασμένης σε 8 χρόνια φυλάκιση εργαζόμενης καθαρίστριας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ). Η αναβολή της προγραμματισμένης για χτες δίκης δόθηκε λόγω τυπικού δικονομικού κωλύματος, σχετικού με τη σύνθεση του δικαστηρίου.

Στο πλευρό της εργαζόμενης και της οικογένειάς της βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και σωματείων μελών του, ενώ την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους έχουν εκφράσει και σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία, πέρα από την περιοχή των Ιωαννίνων, όπως οι Σύλλογοι Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας.

Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και βασικός μάρτυρας υπεράσπισης, ως εργαζόμενος και συνδικαλιστής στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι η εργαζόμενη, που δουλεύει από το 2003 στο ΠΓΝΙ ως καθαρίστρια, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 8 χρόνια φυλάκιση, επειδή το 2001 παραποίησε κατά ένα χρόνο το έτος κτήσης του απολυτηρίου Δημοτικού (!) προκειμένου να μπορέσει να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μια θέση βοηθητικού προσωπικού. Είχε μάλιστα δικαστεί ερήμην, καθώς παρότι αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα, το δικαστήριο δεν είχε κάνει δεκτό το αίτημά της για αναβολή. Σημειώνεται ότι η 50χρονη εργαζόμενη είναι μητέρα 13 παιδιών, τα τέσσερα από τα οποία είναι ανήλικα.

«Δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα, φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού», είχε τονίσει το Εργατικό Κέντρο μπροστά στην απαράδεκτη πρωτόδικη απόφαση.

ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΕΜΙΣΕΑ
Προσανατολίζονται σε νέο γύρο κινητοποιήσεων

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προς τον ΕΟΠΥΥ, τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας και τις εργοδοτικές ενώσεις προσανατολίζονται για το επόμενο διάστημα το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Τη συμπαράσταση στον αγώνα τους εξέφρασε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Στέλλα Βαλαβάνη.

Ηδη, όπως επισημάνθηκε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των παραπάνω φορέων, για το 2019 προβλέπεται νέο πετσόκομμα σε επιδόματα, θεραπείες, υπηρεσίες των ατόμων με αναπηρίες. Μόνο σε μια τετραετία η κρατική δαπάνη για την Ειδική Αγωγή έχει μειωθεί οριζόντια κατά 40%, φτάνοντας μόλις στα 65 εκατ. ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα συνταγογράφησης που τέθηκε σε ισχύ από 1/1/2019 περικόπτονται μια σειρά από θεραπείες.

«Το νέο καθεστώς συνταγογράφησης και αποζημίωσης έρχεται να θεσμοθετήσει την ήδη διαμορφωμένη διαλυτική κατάσταση, τη μείωση δαπάνης για την Ειδική Αγωγή μέσω του κλειστού προϋπολογισμού. Προσφέρει δε στήριξη στους επιχειρηματίες του κλάδου, όσο κι αν οι ίδιοι παρουσιάζονται ως θύματα για να αποσπάσουν ακόμη μεγαλύτερες παροχές», υπογραμμίστηκε.

Αιτήματα αιχμής του επόμενου διαστήματος, μεταξύ άλλων, είναι η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση τις προτάσεις του ΣΕΜΙΣΕΑ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους. Δωρεάν θεραπείες σε όλα τα ΑμεΑ, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και καταβολή των χρωστούμενων στις οικογένειες για τις θεραπείες των παιδιών τους.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Συγκέντρωση στην Υγειονομική Περιφέρεια

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια στην Πάτρα πραγματοποίησαν χτες το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις, απαιτώντας επίλυση των οξυμένων προβλημάτων στο χώρο της Υγείας.

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιάννης Γκοτσόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας και η Μήλια Θεοφιλάτου, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας.

Αντιπροσωπεία των φορέων συναντήθηκε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, θέτοντας τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ημερίδας που οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το οποίο διεκδικεί μεταξύ άλλων: Προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Αμεση αντικατάσταση του παλιού μηχανολογικού εξοπλισμού. Αμεση συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου. Αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής. Επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Αμεσες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ανανέωση του εξοπλισμού του. Να λειτουργήσουν άμεσα οι δημόσιες Μονάδες Αποκατάστασης της 6ης ΥΠΕ.

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Σε κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου Νίκαιας καλούν σωματεία και φορείς του Πειραιά την Τρίτη 12/3, στις 6.30 μ.μ., διεκδικώντας να λυθούν άμεσα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Προχωρούν σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στις 27 Μάρτη

Αγωνιστική απάντηση στην κοροϊδία κυβέρνησης - εργοδοσίας για την κατάσταση στον κλάδο

Σε στάση εργασίας την Τετάρτη 27/3 (1 μ.μ. - 5 μ.μ.) και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, στις 2.30 μ.μ., προχωρούν οι εργαζόμενοι στον κλάδου του Επισιτισμού - Τουρισμού.

Για την οργάνωση της κινητοποίησης συζήτησε τη Δευτέρα το απόγευμα το Συντονιστικό των σωματείων του κλάδου, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

«Η κοροϊδία της κυβέρνησης και των εργοδοτών σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας πρέπει να πάρει απάντηση από όλο τον κλάδο και κυρίως από το οργανωμένο κίνημα», τόνισε στην εισηγητική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης. Οπως υπογράμμισε, η ανάπτυξη που προπαγανδίζουν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους, όπως και οι επενδύσεις στον κλάδο, συνοδεύονται από «ευέλικτους» εργαζόμενους, «δουλεμπορικά» γραφεία, εργολαβίες και συμβάσεις ομηρίας. «Δεν είδαμε καμία ικανοποιητική αύξηση στο εισόδημά μας, καμία βελτίωση στις συνθήκες που εργαζόμαστε», ανέφερε, προσθέτοντας πως αντιθέτως «η εντατικοποίηση τσακίζει κόκαλα, η πολυαπασχόληση και η κατάργηση ειδικοτήτων έχουν οδηγήσει στο ουσιαστικό ξεθεμέλιωμα των δικαιωμάτων μας».

Οσον αφορά τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, υπενθύμισε τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας που έχουν συμπεριληφθεί στην κλαδική Σύμβαση, ενώ κατήγγειλε ότι στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων επιβάλλονται ακόμα χειρότερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας.

Παράλληλα, προειδοποίησε τους εργαζόμενους και τα σωματεία για τις νέες απαιτήσεις των ξενοδόχων, που μπροστά στην έναρξη της σεζόν και ενώ η Σύμβαση λήγει στο τέλος του 2019, ζητάνε... «υποκατώτατο» μισθό για τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο! «Τους άνοιξε τόσο πολύ η όρεξη που απαίτησαν πρόσφατα από το μονοπαραταξιακό προεδρείο της Ομοσπονδίας να υπογραφεί νέα σύμβαση στα ξενοδοχεία, πριν λήξει αυτή που είναι σε ισχύ, ώστε να δημιουργηθεί και 5η κατηγορία, "υποκατώτατου" μισθού, που θα αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους για 2 χρόνια, προσδοκώντας για άλλη μια φορά να εκβιάσουν στη λογική του "μικρότερου κακού", της ύπαρξης ή όχι Σύμβασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδικάτου.

Ιδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στον Επισιτισμό και τις μεγάλες οργανωμένες αλυσίδες, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με τον κατώτατο μισθό, χωρίς Δώρα και επιδόματα. «Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, από "δουλεμπόρους", εργολάβους, με συμβάσεις μίας μέρας, μίας βδομάδας, όπου στην καλύτερη περίπτωση απασχολούνται μέχρι 15 μεροκάματα το μήνα, που αντιστοιχούν το πολύ σε 400 ευρώ», επισήμανε ο Γ. Στεφανάκης.

Την παραπάνω εικόνα και την ανάγκη να δοθεί απάντηση από τα σωματεία επιβεβαίωσαν οι εργαζόμενοι που πήραν το λόγο. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ομηρίας επισήμαναν την αξιοποίηση αυτών των άθλιων εργασιακών σχέσεων ως εργαλείων για την τρομοκράτηση και την απομάκρυνσή τους από τη συλλογική δράση. «Μείνε μακριά από τα σωματεία για να έχεις δουλειά», είναι οι «συμβουλές» που η εργοδοσία φροντίζει να φτάνουν στα αυτιά τους, όπως κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων.

Συσκέψεις, συνελεύσεις και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς

Τα σωματεία προετοιμάζουν την κινητοποίησή τους με πρόγραμμα εξορμήσεων, συσκέψεων, Γενικών Συνελεύσεων αλλά και παρεμβάσεων σε χώρους δουλειάς.

Στην κατεύθυνση αυτή, το επιχειρησιακό σωματείο στην «Select» στο αεροδρόμιο έχει ήδη καλέσει σε συνέλευση στις 13/3.

Αντίστοιχα, το επιχειρησιακό Σωματείο στο «Royal Olympic» σχεδιάζει να συνδυάσει τη Γενική του Συνέλευση με στάση εργασίας και παρέμβαση στην εργοδοσία ενάντια στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας.

Το Συντονιστικό αποφασίστηκε να συνεδριάσει ξανά στις αρχές Απρίλη, με βασικό θέμα την προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Καμιά δέσμευση από τον υπουργό Οικονομικών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση είχε απευθύνει και το ΠΑΜΕ προβάλλοντας τα αιτήματα για: Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Καταβολή αναδρομικά όλων των Δώρων που έχουν κοπεί σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Κάλυψη όλων των μισθολογικών απωλειών. Αυξήσεις στους μισθούς, «ξεπάγωμα» μισθολογικών κλιμακίων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με διακριτά μπλοκ, μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, κ.ά.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς όμως εκείνος να δεσμευθεί για τίποτα. Ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επισήμανε στη συνάντηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά υποσχόταν επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ αλλά και στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού. Δεν έκανε τίποτα από αυτά και ούτε και τώρα δεσμεύεται να κάνει.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Νέο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους

Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 14/3, με συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, οργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων στο Δημόσιο, με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άρση κάθε σχετικής συνταγματικής απαγόρευσης.

Πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου έχουν υιοθετήσει και στηρίζουν το δίκαιο αίτημα.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε συλλαλητήριο στις 12 Φλεβάρη, καταθέτοντας το αίτημά τους στα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να φέρει το αίτημα για ψήφιση στη Βουλή, ενώ κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων τάχθηκαν σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποταμιού και Ενωσης Κεντρώων.

ΠΑΜΕ
Αντιπροσωπείες σε Κωνσταντινούπολη και Βελιγράδι

...και την επίσκεψη στους απεργούς οδηγούς λεωφορείων στη Σερβία
...και την επίσκεψη στους απεργούς οδηγούς λεωφορείων στη Σερβία
Σε Τουρκία και Σερβία βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της διεθνιστικής του δράσης.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στο συνέδριο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Μεταφορών της ΠΣΟ, που διοργανώθηκε στις 1 - 2 Μάρτη στην Κωνσταντινούπολη από το Συνδικάτο Μεταφορών NAKLIYAT-IS. Το συνέδριο έκανε απολογισμό της δράσης της Διεθνούς το προηγούμενο διάστημα, συζήτησε το σχέδιο δράσης για τη συνέχεια και εξέλεξε νέα ηγεσία.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι αντιπροσωπείες επισκέφτηκαν τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ ΡΕΑΛ - ΜΕΤΡΟ, ενώ απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς της Πρωτομαγιάς του '77 στην πλατεία Ταξίμ.

Αντίστοιχα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο του Συνδικάτου ΣΛΟΓΚΑ της Σερβίας, που ξεκίνησε στις 2 Μάρτη στο Βελιγράδι.

Με την ευκαιρία του συνεδρίου, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε τους απεργούς οδηγούς λεωφορείων του Μλαντένοβατς. Στη συγκέντρωσή τους μίλησε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Μετώπου στον αγώνα τους για μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Επίσης επισκέφτηκε εγκαταστάσεις και περιοχές οι οποίες είχαν χτυπηθεί από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ το 1999.


Από τη συνεδρίαση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Μεταφορών της ΠΣΟ...
Από τη συνεδρίαση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Μεταφορών της ΠΣΟ...
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Απαίτησε άμεση αποκατάσταση των ζημιών

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες απαίτησε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη.

Οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν ολόκληρο το νησί άφησαν σοβαρές καταστροφές και στο νομό Χανίων, στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια και καταστήματα, αλλά και σε πολλές αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ενώ υπάρχουν χωριά όπου ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση. Σοβαρές ζημιές εντοπίζονται ειδικά στα εσπεριδοειδή, στα αβοκάντο και στις ελαιοκαλλιέργειες, ενώ μεγάλος αριθμός ζώων έχει χαθεί και ολόκληρα κοπάδια είναι ακόμα αποκλεισμένα.

Θυμίζουμε ότι σε κινητοποίηση που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα, η ΕΟΑΣ Χανίων κατέθεσε υπόμνημα στην Αντιπεριφέρεια ζητώντας την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις περιουσίες των αγροτοκτηνοτρόφων, ενώ και κατά τη χτεσινή σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και άμεσα να προχωρήσουν οι εργασίες καταγραφής από τα αρμόδια κλιμάκια, αλλά και μέτρα στήριξης των παραγωγών.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί μεταξύ άλλων: Απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ. Πάγωμα οφειλών σε Εφορία, τράπεζες και ΕΦΚΑ. Αμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων με κρατικά κονδύλια για την κάλυψη αναγκών σε στέγαση, σίτιση και ένδυση. Αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο. Να αποζημιωθεί το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org