Κυριακή 6 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για μαθητές ενάντια στο φασισμό

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ οργανώνει πλήθος δράσεων για μαθητές με θεματική «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον».

Συγκεκριμένα προγραμματίζει:

 • Σήμερα Κυριακή 6/10 στη Θεσσαλονίκη:

-- Στις 11 π.μ. στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα, ιστορικό περίπατο σε παράνομο τυπογραφείο που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής.

-- Στις 11 π.μ. ιστορικό περίπατο στο μαρτυρικό χωριό του Χορτιάτη.

-- Στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, ιστορικό περίπατο σε παράνομο τυπογραφείο που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

-- Στις 12.30 το μεσημέρι, ιστορικό περίπατο στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στις Συκιές.

-- Στις 5 μ.μ. συζήτηση και συνέντευξη από αγωνιστή της δικτατορικής περιόδου 1967 - 1974.

-- Στις 6 μ.μ. ιστορικό περίπατο για το μπλόκο της Καλαμαριάς.

-- Στις 6.30 μ.μ. προβολή της ταινίας «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας» στο πάρκο Κρήτης.

 • Την Κυριακή 13/10, στις 11 π.μ., οργανώνει εκδήλωση στην Επισκοπή Νάουσας, μαζί με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ
Εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες στη Μάχη της Ηλεκτρικής

Η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και το ΚΚΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες στη Μάχη της Ηλεκτρικής. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν τη Δευτέρα 7/10 και κορυφώνονται την Κυριακή 13/10, στις 10 π.μ. με συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου και πορεία στο μνημείο της Ηλεκτρικής, όπου θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, θα κατατεθούν στεφάνια και θα γίνει προσκλητήριο νεκρών.

Τη Δευτέρα 7/10, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινίου «Σαμαράκης», συνδιοργανώνεται με τη «Στοργή του Παιδιού», εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, στην Κατοχή, στη Χούντα, Σήμερα». Θα προβληθεί ταινία της Αλίντα Δημητρίου.

Την Τετάρτη 9/10, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σαμαράκης» θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γ. Παπαοικονόμου «Το Δόκανο» και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Την Πέμπτη 10/10, το πρωί, επίσκεψη μαθητών στα γραφεία του παραρτήματος και μετάβαση στο μνημείο των Ηρώων εντός και εκτός του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Την Παρασκευή 11/10, στις 5 μ.μ., στεφανώματα στις πλάκες των Κερατσινιωτών αγωνιστών που έπεσαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Σημείο συνάντησης Κωνσταντινουπόλεως και Αγίας Σοφίας.

Το Σάββατο 12/10, στις 10.30 π.μ. στο νεκροταφείο, δέηση στο κενοτάφιο των Αγωνιστών και στις 11.30 π.μ. κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στην πλατεία Νίκης των Λαών, Αμφιάλης.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Συγκεντρώσεις με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση, για τη λαϊκή πάλη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή», διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Σήμερα, Κυριακή

 • Στις 11.30 π.μ., στα Ανω Λιόσια (πλατεία Δημαρχείου), με τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ.

Αύριο, Δευτέρα

 • Στις 7 μ.μ., στον Πειραιά (αίθουσα εκδηλώσεων ΠΕΜΕΝ, οδός Μπουμπουλίνας), με το Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ.
 • Στις 7 μ.μ. στο Χαϊδάρι (Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου - πρώην ΝΕΛΕ), με τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

Την Τρίτη 8/10

 • Στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευγένειας (Βύρωνος και Πλάτωνος) στον Πειραιά με ομιλήτρια την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ.

Την Τετάρτη 9/10

 • Στις 7 μ.μ. στα Ανω Πατήσια, πλατεία Αγ. Βαρβάρας, με ομιλητή το Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
 • Στις 7 μ.μ. στη Δραπετσώνα, στο Δημαρχείο, με ομιλητή το Σάββα Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ.
 • Στις 7 μ.μ. στο Καματερό, πλατεία Γεροβουνού, με ομιλητή τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ.
 • Στις 7 μ.μ. στην Αγ. Βαρβάρα στο 1ο ΚΑΠΗ, με ομιλητή τον Κώστα Ζιώγα, μέλος της ΚΕ.
 • Στις 7:30 μ.μ., στην Καλλιθέα, πλατεία Δαβάκη, με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ.
 • Στις 6:30 μ.μ. στη Νίκαια, πλατεία Αγ. Τριάδας, με ομιλήτρια τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ.
 • Στις 7 μ.μ. στο Ιλιον, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (πίσω από το Δημαρχείο) με ομιλητή τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

Την Πέμπτη 10/10

 • Στις 7:30 μ.μ. στην Πετρούπολη, πλατεία «Ηρώ», με ομιλήτρια τη Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
 • Στις 7 μ.μ. στο Πέραμα, στο Δημαρχείο, με ομιλητή το Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ.
 • Στις 6:30 μ.μ., στη Νίκαια, πλατεία Κρήνης, με ομιλητή το Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

Την Παρασκευή 11/10

 • Στις 7 μ.μ. στους Αμπελόκηπους, πλατεία ΜΕΤΡΟ, Πανόρμου, με ομιλητή το Χρήστο Μπάθα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

Συγκέντρωση για την Παιδεία:

 • Σήμερα, Κυριακή, στις 7 μ.μ., στη Νίκαια (Δημαρχείο) με τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ.
Προσφορές

-- Για την ενίσχυση του ΚΚΕ ο Ζήσης Τσάσης από το Πανοχώρι Κεφαλονιάς και ο Αλέξανδρος Σαμαράς από την Ποντοκώμη Κοζάνης προσφέρουν το ποσό των 500 δολαρίων Αυστραλίας.

-- Για τα 90 χρόνια του χωριού Μεταλλικό Κιλκίς η Θ. Σοφιανίδου προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ, στη μνήμη των προγόνων και όλων των νεκρών του χωριού.

Ανησυχητική επέκταση της λύσσας

Και δεύτερο κρούσμα λύσσας στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, το Εργαστήριο Αναφοράς Λύσσας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συνολικά στη χώρα έχουν βεβαιωθεί έως τώρα 29 κρούσματα, αριθμός που είναι ανησυχητικός καθώς παράλληλα αφορά σε επέκταση της λύσσας έως και τα όρια της Στερεάς Ελλάδας.

Η νέα εστία εμφάνισης της λύσσας εντοπίστηκε σε περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας του Δήμου Ωραιοκάστρου, στην οποία υπάρχουν αρκετές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με ποιμενικούς σκύλους. Στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων, κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός κόκκινων αλεπούδων που θεωρούνται δεξαμενή του ιού της λύσσας.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε και επιβάλλει τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:

Υποχρεωτικό εμβολιασμό δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων (σκύλοι, γάτες).

Οποιαδήποτε μετακίνηση παραγωγικών ζώων να γίνεται κατόπιν έγκρισης της τοπικής κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Οι μετακινήσεις των κατοικίδιων σαρκοφάγων άνω των τριών μηνών από και προς τη ζώνη 50km γύρω από την εστία της λύσσας επιτρέπονται μόνον εφόσον τα ζώα είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας πριν τη μετακίνησή τους.

Από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα γίνει εναέρια ρίψη εμβολιακών δολωμάτων (περιέχουν ζωντανό ιό, έχουν τη μορφή μπισκότου, χρώματος λαδί - καφέ και οσμής ψαριού) για τον εμβολιασμό των αλεπούδων στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Δράμας. Η ρίψη θα γίνει εκτός κατοικημένων αστικών και περιαστικών περιοχών, μεγάλων οδικών δικτύων, λιμνών κλπ.

Σήμερα οι εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Σήμερα, αύριο και την Τρίτη πραγματοποιούνται εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, στηρίζοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα, οι εκλογές διεξάγονται στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) σήμερα 11.00 π.μ. - 9.00 μ.μ., αύριο 3.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. και την Τρίτη 3.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.

Στην περιφέρεια θα ανοίξει η κάλπη μόνο σήμερα, στις ακόλουθες πόλεις: Λάρισα (Εργατικό Κέντρο, Πρωτομαγιάς 6, 10.30 π.μ. - 6.30 μ.μ.), Πάτρα (γραφεία ΤΕΕ, Τριών Ναυάρχων 40, 11.00 π.μ. - 6.30 μ.μ.), Χανιά (Εργατικό Κέντρο, Μάρκου Μπότσαρη 68, 1.30 μ.μ. - 6.30 μ.μ.), Ηράκλειο (γραφεία συλλόγων μηχανικών, 25ης Αυγούστου 21, 12.00 μ. - 6.30 μ.μ.)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 6977.806.266, 6946.799.833.Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ