Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Στο σημερινό 4σέλιδο «Κομματική Ζωή και Δράση» μπορείτε να διαβάσετε τα εξής:

-- Κεντρική Μακεδονία: Ανταπόκριση από την εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές.

-- Επισιτισμός - Τουρισμός: Ρεπορτάζ από τη σύσκεψη του Τομέα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργαζόμενους του κλάδου ενόψει των εκλογών.

-- Υγεία: Ρεπορτάζ από περιοδείες στελεχών του Κόμματος σε χώρους Υγείας.

Συγκεντρώσεις και συσκέψεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Μεταξύ άλλων, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί σήμερα και τις επόμενες μέρες τις εξής συγκεντρώσεις και συσκέψεις:

-- Σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ., σε συγκέντρωση των ΕΒΕ στα γραφεία συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αττικής.

-- Αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Βαρνάβα, στο γήπεδο Βρύσης, θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης.

-- Την Κυριακή 6/9, στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στην Παλατιανή Πετρούπολης, στην πλατεία Γοργόνας, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

-- Την ίδια μέρα, στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην Παιανία, στο παλιό Δημαρχείο Γλυκών Νερών (λεωφ. Λαυρίου), θα μιλήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών διοργανώνει σύσκεψη στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας). Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΚΟ Αττικής με συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργαζόμενους του κλάδου

Συνδικαλιστές και πρωτοπόροι εργαζόμενοι συζητούν για την ενίσχυση του ΚΚΕ
Συνδικαλιστές και πρωτοπόροι εργαζόμενοι συζητούν για την ενίσχυση του ΚΚΕ
«Οσοι καθημερινά συμπορευόμαστε με τους κομμουνιστές σε μικρές και μεγάλες μάχες στους χώρους δουλειάς, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Στον κλάδο του τουρισμού, στο βαρύ πυροβολικό της ανάπτυξης στην Ελλάδα, που δε γνώρισε κρίση, η θέση των εργαζομένων διαρκώς χειροτερεύει. Η εντατικοποίηση, οι συμβάσεις μιας μέρας, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, γενικεύονται στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Αντίπαλο δέος σε αυτή την κατάσταση είναι μόνο η αποφασιστική ταξική σύγκρουση, η αντεπίθεση των εργαζομένων, και μόνο το ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να διευκολύνει την ανασύνταξη του κινήματος...».

Τη δήλωση έκανε στο «Ριζοσπάστη», ο Γιώργος, εργάτης στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησε την Τετάρτη 2/9 η Κομματική Οργάνωση Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΚΟ Αττικής στη Γούβα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές και πρωτοπόροι εργαζόμενοι του κλάδου που στρατεύονται με το ΚΚΕ, και με ομιλητή το Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στη Β' Αθήνας. Αντάλλαξαν πείρα και επιχειρήματα ώστε πιο αποτελεσματικά να δώσουν τη μάχη για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Νίκος Παπαγεωργίου, στέλεχος του Κόμματος στον κλάδο του Επισιτισμού, σημείωσε ότι το ΚΚΕ ανοιχτά και ξεκάθαρα κουβεντιάζει με το λαό για να διαλύσει συγχύσεις και μπερδέματα που οφείλονται στο βομβαρδισμό που δέχεται καθημερινά. «Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, πρόσθεσε, όμως μαζί έχουμε δώσει πολλές μάχες. Στα ξενοδοχεία, στα καφέ, τα εστιατόρια και τα κέτερινγκ οι σκληρές μάχες που δίνουμε πρέπει να οδηγήσουν σε πολιτικά συμπεράσματα, σε ενίσχυση του ΚΚΕ από τους εργάτες».

Ο κεντρικός ομιλητής στη σύσκεψη, Χρ. Κατσώτης
Ο κεντρικός ομιλητής στη σύσκεψη, Χρ. Κατσώτης
«Το ΚΚΕ έχει στην προτεραιότητά του την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ώστε οι εργαζόμενοι μέσα από ένα ρωμαλέο κίνημα να εμποδίσουν, να δυσκολέψουν την εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων και να κατευθύνουν την πάλη τους στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου», σημείωσε εισηγητικά ο Χρ. Κατσώτης. Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για να μην περάσουν τα αποφασισμένα, βάρβαρα μέτρα, ο υποψήφιος του Κόμματος επέμεινε στην αναγκαιότητα να είναι ισχυρό το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι «να μην έχουν ενισχύσει το μέτωπο των κομμάτων που έχουν πρόγραμμά τους το μνημόνιο, αλλά το ΚΚΕ που είναι απέναντι...».

Οι εργαζόμενοι να γίνουν πρωταγωνιστές με ισχυρό ΚΚΕ

Στις συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ κυριαρχεί το κλίμα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Κατά γενική ομολογία αυτό που «εισπράττουν» είναι η απογοήτευση από τους εργαζόμενους που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα ευελπιστώντας ότι έτσι θα μπει ένα τέλος στον κατήφορο της φτώχειας και της εξαθλίωσης. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απογοητευμένοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τίποτα», παρατηρεί ένας εργαζόμενος παίρνοντας το λόγο και συνεχίζει: «Είναι ευκαιρία να πλησιάσουμε αυτόν τον κόσμο, αλλά να είμαστε υπομονετικοί. Να μην τους μιλάμε "αφ' υψηλού"».

Οπως παρατήρησε ο Χρ. Κατσώτης, «εμείς θέλουμε να συζητάμε με όλο τον εργατόκοσμο, ανεξάρτητα του τι ψήφισε. Να εξηγήσουμε ότι η επιλογή της αποχής, συμφέρει το σύστημα, την ίδια στιγμή που απαιτείται η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η μόνη επιλογή που μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική, θάρρος για να παλέψει, να μην παραπλανηθεί. Θέλουμε τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές και όχι παθητικούς θεατές. Να παρεμβαίνουν οι ίδιοι διαμορφώνοντας κλίμα αντίθεσης στην κυρίαρχη πολιτική...».

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά εργαζόμενου σχετικά με τη στάση της εργοδοσίας του κλάδου. Οπως είπε για παράδειγμα, από τη μία στο «Κάραβελ» η διοίκηση καλούσε σε στήριξη του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα και την ίδια στιγμή στο «Χίλτον», η διοίκηση υποστήριζε ότι προτιμά τη δραχμή για να κερδίζει περισσότερα, επομένως ας αποφασίσουν όπως θέλουν οι εργαζόμενοι... «Αναδεικνύεται και έτσι ότι το πρόβλημα που πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους είναι ποιος κάνει κουμάντο στην παραγωγή, ποιος έχει στα χέρια του την οικονομία και όχι οι τσακωμοί και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους καπιταλιστές...», σημειώνει ο ξενοδοχοϋπάλληλος.

Με αισιοδοξία και επιμονή, για να γίνει η πείρα του λαού δύναμη ανατροπής

Παίρνοντας το λόγο άλλος εργαζόμενος επισημαίνει τις δυσκολίες της μάχης και τις πολύμορφες προσπάθειες του συστήματος να διαιωνίσει την ενσωμάτωση του λαού: «Σήμερα είναι ακόμα πιο σύνθετη η μάχη, παρά την πείρα που απέκτησε ο λαός από τις κυβερνητικές εναλλαγές. Ο,τι κάναμε μέχρι χθες δε φτάνει, πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να κερδίσουμε κόσμο με το Κόμμα, αφού και τα αναχώματα είναι περισσότερα από χθες... Το σύστημα έχει πείρα στην ενσωμάτωση και δεν είναι τυχαία η επίθεση ενάντια στο Κόμμα από διάφορες ιστοσελίδες...».

Το στέλεχος του ΚΚΕ σχολιάζοντας την τοποθέτηση, υπογράμμισε ότι τέτοια μορφώματα που δραστηριοποιούνται μέσω διαδικτύου, έχουν κύριο μέλημα το χτύπημα της στρατηγικής του ΚΚΕ, θέλουν να γίνει και το ΚΚΕ σαν τα άλλα κόμματα, να το βάλει το σύστημα στο χέρι, «κάτι που δεν πρόκειται να γίνει, όπως δεν έγινε εδώ και 97 χρόνια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα, τη Λαϊκή Ενότητα, που «θυμήθηκε στο "και 5" να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση. Πρόκειται για αυτούς, πρόσθεσε, που εδώ και 25 χρόνια λένε ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος για το λαό, ενώ πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια να διαλυθεί το Κόμμα στην κρίση του το 1991. Σήμερα, εδώ και εφτά μήνες, εφάρμοσαν όλους τους μνημονιακούς νόμους, βάφτιζαν "έντιμο συμβιβασμό" τις προτάσεις Τσίπρα, δηλαδή τον πυρήνα του μνημονίου που ψηφίστηκε. Αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν για να αποτελέσουν εφεδρείες, για να εμποδίσουν τη συνάντηση των εργαζομένων με το ΚΚΕ».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για επίμονη, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ακούραστη προσπάθεια ενόψει των εκλογών. «Ανοιγόμαστε θαρρετά σε όλους, ανέφερε ολοκληρώνοντας ο Χρ. Κατσώτης. Δε θα αφήσουμε κανένα περιθώριο αναξιοποίητο. Ο λαός έχει αρκετή πείρα, ήρθε η ώρα να σκεφτεί και να πράξει αλλιώς, να συνειδητοποιήσει τη δυνατότητα που έχει να ανατρέψει τη βαρβαρότητα και να εμπιστευτεί το Κόμμα που είναι μπροστάρης στον αγώνα του».

Δοκιμασμένοι αγωνιστές, μπροστάρηδες στους αγώνες του λαού

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' και τη Β' Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν χτες σε εκδήλωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας

MotionTeam

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν χτες σε εκδήλωση - συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία όλων των υποψηφίων βουλευτών του Κόμματος.

Την εισηγητική ομιλία και την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε ο Ζήσης Λυμπερίδης, Γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, ενώ σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, ο Σάκης Βαρδαλής, υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης και οι συνεργαζόμενοι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Γεωργάκας και Νίκος Αγαθαγγέλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κώστας Δρούτσας, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, συνεργαζόμενος.

Στα ψηφοδέλτια, συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στο λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης. Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι μαζί του, με τις ιδιαίτερες απόψεις τους, αποφασισμένοι όμως να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, στις ερχόμενες μάχες για το καλό του λαού.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση - Στο βήμα ο Ζ. Λυμπερίδης

MotionTeam

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση - Στο βήμα ο Ζ. Λυμπερίδης
Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Εργάτες στα εργοστάσια, υπάλληλοι σε μαγαζιά, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, αγρότες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίου.

Οι γυναίκες υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά της Α' και Β' Θεσσαλονίκης ανέρχονται στο 40,6% του συνόλου.

Ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής

Ο Ζήσης Λυμπερίδης, από το βήμα της εκδήλωσης, απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, στους εργατοϋπάλληλους, στους άνεργους, στους αγρότες, στους επαγγελματίες, έμπορους και βιοτέχνες, στους επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους, στους συνταξιούχους, στις νέες και τους νέους, στις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών, στον αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, σε αγωνιστές, πρωτοπόρους ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε όσους πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθουν προδομένοι.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «με τη μάσκα της "αριστερής" κυβέρνησης, υλοποιεί τέτοιας σκληρότητας μέτρα, που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να πάρει, υπό το φόβο της λαϊκής αντίστασης και κατακραυγής.

Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο σύστημα, στους βιομηχάνους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, που εδώ και χρόνια απαιτούσαν την υλοποίηση τέτοιων μέτρων. "Εντυσε" από την πρώτη στιγμή το συμβιβασμό με αριστερά συνθήματα και το προσωπείο της αξιοπρέπειας».

Ο Γ. Δελής

MotionTeam

Ο Γ. Δελής
Κάλεσε «καμιά λαϊκή ψήφος να μην επιστρέψει στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί στο ΠΟΤΑΜΙ ή τη νεοσύστατη ΛΑΕ, δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2. Πρόκειται για δύναμη που έπαιξε βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου. Εδώ και 25 χρόνια δίνει "αριστερό" άλλοθι στην πορεία ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ και την ΟΝΕ, στην επίθεση στο σοσιαλισμό. Ηταν βασικοί υπουργοί στην κυβέρνηση που μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο. Είναι ένα αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα».

Κάλεσε, επίσης, το λαό να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που προσπαθεί πίσω από μεγαλοστομίες να κρύψει τη στήριξη της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου.

«Υπάρχει ελπίδα», τόνισε ο Ζ. Λυμπερίδης, «τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση του λαού για να κερδίζουν οι λίγοι, δεν είναι μονόδρομος, ούτε μπορεί να αποτελεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η πρόταση του ΚΚΕ για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Η επικαιρότητα και η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση. Ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ - ΔΝΤ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, περνά απαραίτητα από την συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Ο Σ. Βαρδαλής

MotionTeam

Ο Σ. Βαρδαλής
Είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού».

Μαχητική υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων

Αναφερόμενος στη δράση των βουλευτών του ΚΚΕ σημείωσε ότι από την εκλογή τους το Γενάρη μέχρι σήμερα, αξιοποίησαν κάθε δυνατότητα, ώστε να προβάλλονται μαχητικά και τεκμηριωμένα οι θέσεις του ΚΚΕ, εκπληρώνοντας όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά το ρόλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως υπερασπιστή των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων.

Οπως είπε, «βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο των κομμουνιστών βουλευτών ήταν η σύνδεσή τους με τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, γενικότερα με τους τόπους δουλειάς, σε αντιπαράθεση με την εργοδοτική επιθετικότητα και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, με το καθεστώς της εκμετάλλευσης.

Μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου στις εργατογειτονιές, στήριγμα των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων.

Ηταν η φωνή του λαού, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του, εκφράζοντας τις αγωνίες, τα βάσανα του λαού μας.

Συγκεντρώσαμε ιδιαίτερα την προσοχή μας στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, όπως απολύσεις, απλήρωτοι μισθοί, τρομοκρατία σε χώρους δουλειάς κ.λπ.

Επίσης, στο κέντρο της προσοχής μας είναι η κατάσταση στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας και τα ιδιαίτερα προβλήματα της κάθε περιοχής. Τα προβλήματα στον χώρο της Παιδείας, της νεολαίας, του απολιτισμού, του Αθλητισμού κ.λπ. Τα προβλήματα στις λαϊκές περιοχές, το περιβάλλον, η αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία κ.λπ.

Ο Π. Γεωργάκας

MotionTeam

Ο Π. Γεωργάκας
Στο πλαίσιο αυτό, το Κοινοβουλευτικό Τμήμα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας συνέταξε και κατέθεσε ένα σημαντικό όγκο Ερωτήσεων και Αναφορών, ανοίγοντας σημαντικά θέματα, με επιμονή στην ενημέρωση των εργαζομένων για τη δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την ανάπτυξη των σχέσεων μαζί τους.

Μέσα στο 7μηνο από το Γενάρη μέχρι και τέλος Ιούλη κατέθεσε συνολικά 133 Ερωτήσεις, 8 Επίκαιρες Ερωτήσεις και 32 αναφορές, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την κοινοβουλευτική δουλειά στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης και προστασίας των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων».

Τώρα με το ΚΚΕ, για να υψωθεί το τείχος της αντίστασης

Ο Γιάννης Δελής ανέφερε ότι «οι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές όμως ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ, σβήστηκαν οριστικά και δεν ξαναπιάνουν, από τις 14 Αυγούστου, όταν όλοι μαζί ψήφισαν και υπέγραψαν το νέο μνημόνιο κατά του λαού.

Αυτό αποτελεί και το πραγματικό κυβερνητικό τους πρόγραμμα, ανεξάρτητα από τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Ο λογαριασμός που φέρνουν τα αστικά κόμματα μετά τις εκλογές δεν πρέπει να έχει την υπογραφή του λαού.

Ούτε να σκορπιστούν οι ψήφοι του άσκοπα σε φαιδρά μέχρι χτες αλλά άγονα μονοπάτια που οδηγούν στη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε στα επικίνδυνα φασιστικά μορφώματα που ανοιχτά δουλεύουν για το κεφάλαιο κι έχουν μίσος για τη λαϊκή πάλη και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Ο Ν. Αγαθαγγέλου

MotionTeam

Ο Ν. Αγαθαγγέλου
Πολύ περισσότερο να μη χαθεί η δίκαιη αγανάκτηση του λαού στη δεξαμενή της αποχής που βολεύει μια χαρά τους πρωτεργάτες της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού η αποχή δεν είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Τώρα με το ΚΚΕ, να γίνει κάθε λαϊκή ψήφος λιθαράκι για να υψωθεί το τείχος της αντίστασης και να φωτιστεί ο δρόμος της φιλολαϊκής προοπτικής».

Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και αφεντικά

Ο Σάκης Βαρδαλής σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το τελευταίο επτάμηνο αποδείχτηκε πως δεν μπορείς να λες τέρμα στη λιτότητα, τέρμα τα μνημόνια και ταυτόχρονα να υπηρετείς μια οικονομία που στο κέντρο της προσοχής έχει την ικανοποίηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Επιβεβαιώθηκε πως σ' αυτήν τη δύσκολη στιγμή για την εξασφάλιση των συμφερόντων της αστικής τάξης, η "πρώτη φορά αριστερά" αποδείχθηκε πιο χρήσιμη και από τη δεξιά. Κάνει αυτό που δεν μπορούσε εκείνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ο άσσος στο μανίκι της αστικής τάξης.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει πως πάνω στις ράγες του ευρωμονόδρομου της ΕΕ δεν μπορεί παρά να εκτροχιαστεί το προεκλογικό τρενάκι του Καμμένου, του κάθε πικραμένου και προσφάτως του κάθε "απατημένου".

Το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα πως όσο κουμάντο στην οικονομία κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όσο τα κλειδιά της οικονομίας τα έχουν τα μονοπώλια, θα τη σχεδιάζουν με τέτοιον τρόπο, ώστε αυτή να τους εξασφαλίζει απρόσκοπτα την κερδοφορία τους.

Επομένως, για να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική, δεν φτάνουν οι αλλαγές στο πολιτικό επίπεδο αλλά πρέπει να γίνουν αλλαγές και στην οικονομία.

Αυτό που χρειάζεται είναι να βγάλουμε από τη μέση όλα τα παράσιτα που ζουν από τη δική μας δουλειά, παίρνοντας τα μέσα παραγωγής από τα χέρια τους.

Μόνο τότε μπορείς να βάλεις την οικονομία να δουλεύει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Με ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να ανατρέψουμε και μνημόνια και αφεντικά».

Παρόντες στη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος

Ο Νίκος Αγαθαγγέλου, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, στη σύντομη τοποθέτησή του σημείωσε: «Τόσα χρόνια η συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα και σε δύσκολες εποχές, έδωσε πολλά και μου έκανε την τιμή να κατευθυνθώ σε έναν καλύτερο δρόμο. Σήμερα νομίζω δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να πεις ότι μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και ο αγώνας μαζί του, μπορεί να δώσει μια άλλη προοπτική, την προοπτική της ανατροπής. Σήμερα έχουν δοκιμαστεί τα πάντα, από τα πράσινα "λεφτά υπάρχουν" του πρώτου μνημονίου, από τα Ζάππεια του δευτέρου μνημονίου, από το "σκίζω τα μνημόνια" και "χορεύω τις αγορές με ζουρνά και με νταούλια" του τρίτου μνημονίου. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια κάποιος σήμερα να πιστέψει τελικά ότι μόνο το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο τώρα στα μνημόνια, επιβεβαιώθηκε. Μνημόνια υπήρχαν, ήταν η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η συνθήκη της Λισσαβόνας, κ.λπ. και δεν ήταν μόνο για τον ελληνικό λαό, για τους λαούς όλης της Ευρώπης. Σήμερα λοιπόν, η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι ο μόνος δρόμος που δίνει ελπίδα και προοπτική».

Ο Παναγιώτης Γεωργάκας, συνεργαζόμενος επίσης με το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων είπε: «Αφιέρωσα 30 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης, αυτού του επαχθούς κοινωνικού φαινομένου το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις συνθήκες παραγωγής οι οποίες οδηγούν πάρα πολλούς νέους στην απογοήτευση, στην απόσυρση, στο μηδενισμό και πολλούς από αυτούς στον αφανισμό. Συνθήκες οι οποίες θα ενισχυθούν και θα χειροτερεύσουν αν η νεολαία μας δεν αντιδράσει, αν ο λαός μας δεν αποφασίσει να ξεσηκωθεί και να τις αλλάξει.

Θεωρώ ότι η συστράτευσή μου με το ΚΚΕ σε αυτό το ψηφοδέλτιο αποτελεί για εμένα έστω και μια συμβολική απόδειξη ότι δεν είμαι αριστερός, αλλά είμαι κομμουνιστής, ένας άνθρωπος δηλαδή που πιστεύω σε εκείνη την ιδεολογία η οποία συνδυάζει με τον τέλειο τρόπο τις κλασικές αξίες με το μέλλον, με την προοπτική και κυρίως άπτονται και της ζωής όλων μας αλλά κυρίως των νέων ανθρώπων που αποτελούν τη βάση για το αύριο της κοινωνίας μας. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έγινε».

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, τραπεζοϋπάλληλος, ευρωβουλευτής, ΖΙΩΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, καθηγητής ΑΠΘ, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, γραμματέας Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης - μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, συνταξιούχος εμποροϋπάλληλος, πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, ΤΗΛΙΚΙΔΟΥ ΡΕΝΑ, συνταξιούχος Καθηγήτρια Α-ΤΕΙ, συνεργαζόμενη, ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ψυχίατρος, μέλος ΔΣ Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, συνεργαζόμενος, ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, λογίστρια, ΠΑΠΑΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, εμποροϋπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παύλου Μελά, ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΣ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενος, ΤΑΤΣΙΟΥΛΗ ΑΝΘΗ, καθηγήτρια Μουσικής - ερμηνεύτρια, συνεργαζόμενη, ΒΑΛΑΝΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, δικηγόρος, συνεργαζόμενος, ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ ΡΑΝΙΑ, έμπορος, πρόεδρος ΣΜΑΕΘ - Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ, ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, πρόεδρος Σωματείου Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, ΚΑΤΣΑΝΗ - ΤΕΡΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΡΕΝΑ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, δημοτική σύμβουλος Νεάπολης - Συκεών, ΜΕΛΑΝΕΦΙΔΟΥ ΣΟΝΙΑ, δικηγόρος, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ΡΑΪΖΗ ΗΛΕΚΤΡΑ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, άνεργη, μηχανικός Η/Υ, ΖΩΚΑΣ ΝΙΚΟΣ, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος Διοικούσας ΤΕΕ - ΤΚΜ, μέλος της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ και Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ.

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, ΚΥΓΙΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ψυχολόγος, ΡΕΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, συνταξιούχος οικοδόμος, πρώην πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, κτηνίατρος, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, ΜΑΑΪΤΑ ΤΖΑΜΑΛ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, διδάκτωρ Φυσικής, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου, μέλος Επιτροπής Αγώνα Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση χρυσού, δημοτική σύμβουλος Δήμου Βόλβης, ΗΛΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, μεταλλεργάτης, μέλος ΔΣ Σωματείου ΕΛΒΟ, μέλος ΔΣ ΕΚΘ, μέλος ΔΣ ΠΟΕΜ, ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, συνεργαζόμενος, ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνας, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΛΙΝΑ, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δέλτα, ΜΑΚΡΗ ΧΑΡΑ, αυτοαπασχολούμενη, ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΣΤΑΘΗΣ, ναυτεργάτης.

Αλλες παρουσιάσεις ψηφοδελτίων του ΚΚΕ

Εκδηλώσεις παρουσίασης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες από τις Οργανώσεις του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, τις προηγούμενες μέρες παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Λέσβο, τη Σάμο, την Καστοριά κ.α., ενώ σήμερα Παρασκευή πραγματοποιούνται οι εξής παρουσιάσεις ψηφοδελτίων του Κόμματος:

-- Στον Εβρο, στις 11 π.μ., στο ξενοδοχείο «Αθηνά» στην Αλεξανδρούπολη.

-- Στα Γιάννενα, στις 12.00 μ., στα γραφεία του Κόμματος.

-- Στη Λάρισα, στις 11.30 π.μ., στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

-- Στην Καρδίτσα, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΠΕΔ.

-- Στο Βόλο, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

-- Στα Τρίκαλα, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον».

Πλατιά εξόρμηση σε χώρους του κλάδου της Υγείας έκαναν στελέχη του ΚΚΕ. Μετέφεραν την εκτίμηση ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία δε στοχεύουν στην εξοικονόμηση και τη μείωση της όποιας «σπατάλης», αλλά είναι γενική κατεύθυνση της ΕΕ η μείωση των κρατικών δαπανών για κοινωνικές παροχές. Με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό των οικονομικών», τμήματα υπολειτουργούν, υποβαθμίζονται ή βρίσκονται υπό κατάργηση, τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, νοσηλευτές, γιατρούς και εργαζόμενους. Το τσάκισμα στις παροχές Υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους στόχους για στήριξη της ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι - τόνισαν - πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και στην κάλπη και στον αγώνα για σύγχρονη, αποκλειστικά κρατική και δωρεάν Υγεία για όλους.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Οι δήθεν «σωτήρες» χρεοκόπησαν

Στο «Υγεία» περιόδευσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Από την περιοδεία στο «Υγεία»
Από την περιοδεία στο «Υγεία»
Με τους εργαζόμενους στο Διαγνωστικό - Θεραπευτικό Κέντρο «Υγεία» συνομίλησε χτες το πρωί ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του.

Ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε πως τους τελευταίους μήνες χρεοκόπησε ο δρόμος που λέει μέσα στην ΕΕ, μέσα στο βάρβαρο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και ο λαός θα ζει καλά. Αποδείχτηκε πως με όποια κυβέρνηση - κεντροδεξιά, αριστερή κ.λπ. - που δέχεται αυτά, θα έρχονται μνημόνια, σκληρά μέτρα. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δώσουν δεύτερη ευκαιρία σε όσους στήριξαν αυτή την πολιτική, είτε μέσα από την κυβέρνηση - όπως πρώην υπουργοί που συγκρότησαν τη Λαϊκή Ενότητα - είτε ως αντιπολίτευση. Καμία ανοχή και στην εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή.

«Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Κρίνεται αν ο λαός θα έχει εγκρίνει τα μνημόνια, αν θα συναινέσει στη σφαγή του ή αν θα έχει δίπλα του μια δύναμη όπως το ΚΚΕ, που θα οργανώνει τον αγώνα, θα μπει μπροστά, θα εμποδίζει, θα αποκαλύπτει. Εμείς ποτέ δεν σας είπαμε πως είμαστε σωτήρες, πως θα σας λύσουμε τα προβλήματα. Ο λαός πρέπει να οργανωθεί, να βαδίσει στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής. Αυτός ο δρόμος αποτελεί εγγύηση ότι θα καθυστερεί η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, θα υπάρχουν κατακτήσεις. Ομως και όσοι δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ταλαντεύονται ακόμη για τη σύγκρουση, έχουν συμφέρον να εμπιστευτούν το ΚΚΕ», τόνισε.

ΧΑΝΙΑ
Με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ στην κάλπη και τον αγώνα

Στο χώρο του ΠΕΔΥ Χανίων (πρώην ΙΚΑ ) περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη. Κατά την παρέμβασή του στο χώρο ανέφερε: «Δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αλλά και συμβαλλόμενους ιατρούς αντιμετωπίζει το ΠΕΔΥ Χανίων αναγκάζοντας τους εργαζόμενους είτε σε πολύμηνες αναμονές στο νοσοκομείο Χανίων, είτε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για ιδιωτικές υπηρεσίες Υγείας. Το τσάκισμα στις παροχές Υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους στόχους για στήριξη της ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι αντικειμενικά απαιτείται η διαμόρφωση ακόμα πιο «φτηνών» εργαζομένων, όπου η εργατική δύναμη και όλες οι υπηρεσίες Υγείας που σχετίζονται με την αναπαραγωγή της, την πρόληψη και την αποκατάστασή της να «κοστίζουν» ακόμα φτηνότερα για το κεφάλαιο και το κράτος του. Αυτό προωθείται με την πολιτική μείωσης του «μη μισθολογικού κόστους» στο οποίο περιλαμβάνεται η κρατική και εργοδοτική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των υπηρεσιών Υγείας, η έκταση και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με αυτό το στόχο είχαν ξεκινήσει οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην Υγεία - Πρόνοια την περίοδο πριν την κρίση, από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όταν υπήρχαν και στην Ελλάδα υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, για να συνεχιστούν μέχρι σήμερα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το μνημόνιο 3. Να μην πιστέψει ο λαός, τα κόμματα που διαλαλούν ότι αυτή η κατάσταση είναι μονόδρομος. Να μην ξεγελαστεί ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 (Λαϊκή Ενότητα), που υπόσχεται δήθεν φιλολαϊκή προοπτική, διατηρώντας πάντα τη στόχευση για ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα λαϊκά στρώματα έχουν ένα δρόμο: Να εμπιστευτούν τη δύναμή τους και την οργάνωσή τους (...) για σύγχρονη, αποκλειστικά κρατική και δωρεάν Υγεία σε όλους (...) μπορούν και πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ στην κάλπη και τον αγώνα».

Γενική κατεύθυνση της ΕΕ οι περικοπές στις κοινωνικές παροχές

Το Σισμανόγλειο επισκέφτηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού, το Ωνάσειο ο Χρήστος Κατσώτης

Από την περιοδεία στο Σισμανόγλειο
Από την περιοδεία στο Σισμανόγλειο
Το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο επισκέφτηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ. Στις συζητήσεις που έγιναν οι εργαζόμενοι μετέφεραν τα εκρηκτικά προβλήματα και του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όπως αυτά εκφράζονται εξαιτίας των περικοπών σε χρηματοδότηση και προσωπικό.

«Εχετε τεράστια εμπειρία και από το χώρο της Υγείας. Οταν η Υγεία κινείται στη λογική του κέρδους, είναι πεδίο επιχειρηματικής δράσης και όχι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, τότε θα έχουμε περικοπή δαπανών, μείωση μισθών, μείωση του "κόστους". Αντίθετα, όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να περάσουν τη λογική ότι φταίει το "στρεβλό" δημόσιο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχει πλούτος που θα μπορούσε να διοχετεύεται στην Υγεία, όμως αν συμφωνείς με το δρόμο της αγοράς και της ΕΕ, τα δικαιώματα, οι κοινωνικές παροχές πεθαίνουν. Αυτό συμπεραίνουμε από τις κυβερνήσεις, τους υπουργούς που πέρασαν». Επίσης τονίστηκε - κάτι που «πατάει» και στην εμπειρία των υγειονομικών - πως τα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία δεν στοχεύουν στην εξοικονόμηση και τη μείωση της όποιας «σπατάλης», αλλά είναι γενική κατεύθυνση της ΕΕ η μείωση των κρατικών δαπανών για κοινωνικές παροχές.

Επιπλέον, τόνισε: Αποδείχτηκε ότι δεν ήμασταν οι «κακοί» κι οι «μοναχικοί» που δεν μπήκαμε σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείχτηκε πως ο καπιταλιστικός δρόμος, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ γεννούν βαρβαρότητα. Το ΚΚΕ λέει, φτάνει με τις δοκιμές, χορτάσαμε μνημόνια και μέτρα. Υπάρχουν πολλά κόμματα που θα στηρίξουν την εφαρμογή των μέτρων, οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν την επόμενη μέρα. Τώρα είναι η ώρα να δυναμωθεί το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αντιτίθεται σταθερά και ουσιαστικά, μπορεί να βάλει εμπόδια μέσα κι έξω από τη Βουλή, να οργανώσει την πάλη του λαού. Οποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, είναι αποφασισμένοι - με τη στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων - να περάσουν σκληρά μέτρα. Οι εργαζόμενοι θα είναι σε καλύτερη θέση αν το ΚΚΕ είναι δυνατό, αυξήσει τα ποσοστά του, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Αυτό θα φοβίσει τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες, το κίνημα θα «ανέβει».

Επίσης, έγιναν συζητήσεις σχετικά με την εναλλακτική πρόταση εξουσίας και οικονομίας του ΚΚΕ, για την έξοδο από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση του πλούτου της χώρας.

Πλούσια συζήτηση, όπου αποτυπώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των εργαζομένων για τις θέσεις του ΚΚΕ, έγινε στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» κατά την περιοδεία του Χρήστου Κατσώτη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, καθώς και τα πλυντήρια και τα μαγειρεία συγκεντρώνονταν οι εργαζόμενοι κι έγιναν ερωτήσεις, όπως τι μέτρα προβλέπει το μνημόνιο 3, για την πολυσυζητημένη «συνεργασία» του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τι τελικά αποδείχτηκε στην πράξη, για το παραπλανητικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Παράλληλα, διακινήθηκαν και φύλλα του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη». Ο Χρ. Κατσώτης στάθηκε ιδιαίτερα στο γιατί σήμερα χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ, στην κάλπη και στους αγώνες, τονίζοντας πως ο λαός έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να τα φέρει «τούμπα», να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση και να ανοίξει το δρόμο για άλλη οικονομία και εξουσία.

ΛΑΡΙΣΑ
Δραματική η κατάσταση για ασθενείς και εργαζόμενους

Περιοδείες του Γιώργου Λαμπρούλη στα νοσοκομεία

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Λάρισας Γ. Λαμπρούλη περιόδευσε στα νοσοκομεία της Λάρισας, το Γενικό και το Πανεπιστημιακό.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής επισήμανε: «Η κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπηρετώντας τις αποφάσεις της ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, έφερε και ψήφισε μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ένα τρίτο μνημόνιο. Συνεχίζει την περικοπή στη χρηματοδότηση για την Υγεία και τα νοσοκομεία, ενισχύοντας ταυτόχρονα την επιχειρηματική δράση. Και στα νοσοκομεία της Λάρισας, με πρόσχημα τον "εξορθολογισμό των οικονομικών", τμήματα υπολειτουργούν, υποβαθμίζονται ή βρίσκονται υπό κατάργηση, τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, νοσηλευτές, γιατρούς και εργαζόμενους, η ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) συνεχίζει να μη λειτουργεί, αν και κατ' επανάληψη έχει ανακοινωθεί ότι σύντομα (!) ολοκληρώνεται... Η κατάσταση καθημερινά γίνεται δραματική για εργαζομένους και ασθενείς.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή και καμία αναμονή, πολύ περισσότερο αδιαφορία. Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στα νέα μνημόνια. Να απορρίψουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλουν, για να συνεχίζουμε εμείς να πληρώνουμε τα βάρη της κρίσης ή της όποιας αναιμικής ανάκαμψης. Να προσπεράσουμε τα νέα αναχώματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ 2, Λαϊκή Ενότητα Λαφαζάνη.

Σας καλούμε να τοποθετηθείτε μαχητικά και τέτοια τοποθέτηση στις εκλογές είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ψήφος που θα δυναμώσει τη λαϊκή αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία και νόμο, σε κάθε αντιλαϊκό μονοκομματικό ή πολυκομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία κρατών. Ολη η ιστορική πορεία έχει δείξει ότι η αποτελεσματικότητα των αγώνων εξαρτάται κυρίως από το πόσο δυνατό είναι το ΚΚΕ παντού».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ