Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κοροϊδεύουν

Ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην Πρέβεζα, είπε: «Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας νέες εκλογές δεν θα γίνουν (...) Δεν θα ήταν δυνατό να συμπράξουμε κυβερνητικά με αυτές τις δυνάμεις που είναι στην αντίληψή τους τα μνημόνια και κυρίως με τη ΝΔ, δηλαδή να υπάρξει συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων. Στην ερώτηση που έρχεται στα χείλη σας, "άρα με τους άλλους είναι πιθανό;", είναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει μία κατεύθυνση. Θα μελετήσουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τότε θα το δούμε, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, με ποιους θα συνεργαστούμε εφόσον είμαστε πρώτο κόμμα (...) διότι αυτές είναι δυνάμεις, κάποιες εξ αυτών, σίγουρα η ΝΔ, οι οποίες υιοθετούν τη μνημονιακή αντίληψη, την θέλουν, τους ενδιαφέρει αυτό που λένε μεταρρυθμίσεις, οριζόντιες περικοπές, εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις είναι μέρος του δικού τους προγράμματος. Εμείς δεν υιοθετούμε αυτά».

Δεν είναι πρώτη φορά που μιλούν θολά, δημιουργώντας άλλοθι για τις επιλογές τους, προκειμένου να εξαπατήσουν το λαό. Χαρακτηρίζουν όλα τα άλλα αστικά κόμματα μνημονιακά, όμως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το τρίτο μνημόνιο με όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και τις περικοπές το ψήφισαν μαζί. Λέει ότι αν δεν είναι αυτοδύναμοι θα συνεργαστούν για κυβέρνηση με κάποιες δυνάμεις, αποκλείοντας τη ΝΔ. Ομως την ίδια στρατηγική έχουν, κάθε κυβέρνηση μετά τις εκλογές το μνημόνιο θα εφαρμόσει. Χρειάζονται όμως και κάλπικες διαφορές για χειραγώγηση του λαού. Ο λαός να συνειδητοποιήσει την κοροϊδία τους, να τους εγκαταλείψει, να ενισχύσει το ΚΚΕ.

Χειραγωγεί το λαό

Στην Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας του Π. Λαφαζάνη αναφέρεται ότι: «Ουδείς σοβαρός άνθρωπος πιστεύει πραγματικά ότι αυτά τα καταστροφικά, από κοινωνική άποψη, μέτρα μπορεί να είναι αποτελεσματικά ακόμη και από τη στενά δημοσιονομική σκοπιά. Η αποτυχία τους είναι προεξοφλημένη και θα οδηγήσει σε νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων, για να συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος που γνωρίσαμε με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Εργαζόμενοι, αγρότες, νέοι, επαγγελματίες και μικροί επιχειρηματίες καταστρέφονται μόνο και μόνο για να εξασφαλιστούν οι δόσεις της δανειακής "βοήθειας", οι οποίες την ίδια στιγμή της εκταμίευσής τους πηγαίνουν, κατά το 99%, είτε στους δανειστές, είτε στους τραπεζίτες. Σταγόνα δεν πέφτει στην πραγματική οικονομία και στους πολίτες που βρίσκονται στο χείλος του οικονομικού αφανισμού». Ποια είναι η αντίθεσή της στο μνημόνιο; Οτι δε συμβάλλει στην ενίσχυση των βιομηχάνων, των καπιταλιστών εμπόρων, των εφοπλιστών, αυτοί απαρτίζουν την «πραγματική οικονομία» στην οποία δεν πέφτει σταγόνα. Βάζει, βεβαίως, στο ίδιο τσουβάλι και τους εκμεταλλευόμενους, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων θα ενισχύσει και τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ. Και αυτό είναι το μεγάλο ψέμα, αφού προϋπόθεση για την ανάπτυξη του κεφαλαίου, της «πραγματικής οικονομίας», είναι η πτώχευση του λαού. Να γιατί λέμε ότι η Λαϊκή Ενότητα επιδιώκει τη χειραγώγηση του λαού στην πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου, πλασάροντας την ίδια δήθεν φιλολαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε κυβέρνηση και έφερε μνημόνια.

Απατεώνες...

Τι κάνατε στη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, ρωτήθηκε ο Κ. Λαπαβίτσας, υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας. «Μα η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη δεν ήρθε στη Βουλή, δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούμε», είπε εκείνος. Του θυμίζουμε ότι ο νυν πρόεδρος του κόμματος που εκπροσωπεί, Π. Λαφαζάνης, και τότε υπερυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δήλωνε το Φλεβάρη πως η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη δε χρειάζεται να έρθει στη Βουλή γιατί είναι δήθεν ένα τεχνικό κείμενο. Το τεχνικό κείμενο μας οδήγησε στο μνημόνιο 3. Αυτά τα έλεγε ο Π. Λαφαζάνης απαντώντας και στο αίτημα του ΚΚΕ να έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Τέτοιοι απατεώνες...

Είμαι ευρωκομμουνιστής!

Προσπαθώντας να διώξει από πάνω του την κατηγορία που απευθύνουν αστικά επιτελεία περί «νεο-κομμουνιστικών» θέσεων, ο Π. Λαφαζάνης έσπευσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη να αποκηρύξει μετά βδελυγμίας το «δογματισμό». Οταν, βεβαίως, αναφέρονται οι οπορτουνιστές σε «δογματισμό», στην πραγματικότητα εννοούν την κομμουνιστική ιδεολογία. Αυτήν την κατηγορία, άλλωστε, απηύθυναν στους κομμουνιστές που αντιστρατεύθηκαν στα σχέδιά τους για διάλυση του ΚΚΕ τη δεκαετία του 1990. Δήλωσε με υπερηφάνεια ότι αυτός είχε χαρακτηριστεί ακόμα από τη δεκαετία του 1970 «ευρωκομμουνιστής»! Θα επιβεβαιώναμε τη δήλωση πίστης του στο σύστημα - γιατί τέτοια είναι - αφού γνωρίζουμε καλά όλη την πορεία τους εδώ και 25 χρόνια, από τότε που έφυγαν από το ΚΚΕ. Εχουν ακριβώς την πορεία που είχαν όλα τα ευρωκομμουνιστικά κόμματα: Απολογητές του καπιταλισμού και της ΕΕ, συκοφάντες του σοσιαλισμού, καλλιεργούν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για τη φιλολαϊκή μεταρρύθμιση του συστήματος, παρέχουν στήριξη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης κ.ά.

Τουλάχιστον, ας προσπαθήσουν να είναι ειλικρινείς σε αυτό γιατί κατά τ' άλλα μαθαίνουμε ότι στα μουλωχτά απευθύνονται σε αριστερούς και ριζοσπάστες εργαζόμενους και τους αυτοπαρουσιάζονται ως «παιδιά του ΚΚΕ», «νοσταλγοί της ΕΣΣΔ» και «αντικαπιταλιστές»... Ελεος!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1768 Γεννιέται ο Γάλλος φιλέλληνας συγγραφέας και πολιτικός Ρενέ Ντε Σατομπριάν (Σατωβριάνδος).

1824 Γεννιέται ο Αυστριακός συνθέτης και οργανίστας Αντον Μπρούκνερ.

1882 Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο Τόμας Εντισον ηλεκτροφωτίζει μια ολόκληρη συνοικία της Νέας Υόρκης.

1905 Γεννιέται η Βρετανίδα συγγραφέας Μαίρη Ρενό.

1907 Πεθαίνει ο Νορβηγός συνθέτης και πιανίστας Εντβαρντ Γκριγκ.

1936 Στην Ισπανία σχηματίζεται κυβέρνηση υπό το σοσιαλιστή Φρανσίσκο Λάργκο Καμπαλέρο, στην οποία λαμβάνουν μέρος όλα τα κόμματα του Λαϊκού Μετώπου, μεταξύ αυτών και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας.

1944 Ολοκληρώνεται η απελευθέρωση του Νομού Εβρου από τον ΕΛΑΣ.

1951 Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Ενιαίας Δημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας (ΕΔΝΕ - νεολαία της ΕΔΑ) «Φρουροί της Ειρήνης».

1953 Η ΚΕ του ΚΚΣΕ εκλέγει τον Νικίτα Σεργκέγιεβιτς Χρουστσόφ Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΣΕ.

1962 Ο Κένεντι κλιμακώνει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ενάντια στην ΕΣΣΔ και την Κούβα, τονίζοντας σε διάγγελμά του ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της σοβιετικής «απειλής» στο δυτικό ημισφαίριο. Τον επόμενο μήνα θα ξεσπάσει η «κρίση των πυραύλων».

1970 Ο σοσιαλιστής υποψήφιος Σαλβαδόρ Αλιέντε συγκεντρώνει το 36,63% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Χιλής και με την υποστήριξη του υποψηφίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Ραντομίρο Τόμιτς (που ήρθε τρίτος με 28,09%) στο Κογκρέσο αναδεικνύεται Πρόεδρος της Χιλής. Ο Αλιέντε θα ανατραπεί από στρατιωτικό πραξικόπημα στις 11/9/1973 και θα δολοφονηθεί την ίδια μέρα. Το πραξικόπημα οργανώθηκε με συνεργασία της CIA και χιλιανών αστικών δυνάμεων.

1970 Γυάλινη οπτική ίνα, λεπτή σαν τρίχα και ικανή να επιτρέπει τη διέλευση 1.000 διαύλων τηλεόρασης με τη χρήση ακτίνων λέιζερ, ανακοινώνουν ότι κατασκεύασαν Ιάπωνες επιστήμονες.

1981 Αθρόες συλλήψεις φονταμενταλιστών μουσουλμάνων, μελών της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων και εκπροσώπων της Κοπτικής κοινότητας πραγματοποιούνται στην Αίγυπτο.

1986 Βίαιες φυλετικές συγκρούσεις ξεσπούν για μια ακόμη φορά στο Σοβέτο, τη μεγαλύτερη τενεκεδούπολη των μαύρων έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, με αφορμή την απαγόρευση από το ρατσιστικό καθεστώς της κηδείας 20 μαύρων που σκοτώθηκαν μια βδομάδα πριν από την αστυνομία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ