Κυριακή 4 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύσκεψη ετεροδημοτών Λέσβου

Σε σύσκεψη μπροστά στη μάχη των εκλογών καλούν οι ετεροδημότες της Λέσβου αύριο Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια).

Ολοκληρώνεται η έκθεση του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή, στο χώρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών), η έκθεση για τα 15χρονα του ΠΑΜΕ. Η έκθεση λειτουργεί από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Σε καλαίσθητα ταμπλό, χωρισμένες σε χρονικές και θεματικές ενότητες, παρουσιάζονται πάνω από χίλιες φωτογραφίες, πολλές από αυτές αδημοσίευτες, κείμενα και ντοκουμέντα από τη 15χρονη δράση του ΠΑΜΕ, των δυνάμεων που συσπειρώνονται σε αυτό. Επιπλέον, στο χώρο λειτουργεί βιβλιοπωλείο και προβάλλεται βίντεο από τις δραστηριότητες του ΠΑΜΕ.

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Καπνικαρέας στις 10.30 π.μ. καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο. Η σημερινή είναι μια από τις 7 Κυριακές του χρόνου που, όπως προβλέπει ο νόμος, όλα τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά. Με το νόμο αυτό γίνεται ένα καθοριστικό βήμα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στο Εμπόριο και μετά σε άλλους κλάδους.

Στην Αθήνα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί στην απεργία και σε συγκέντρωση στην πλατεία Καπνικαρέας στις 10.30 το πρωί. Στην απεργία καλεί και η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ με τα εξής αιτήματα: Οχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες τη βδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο. Για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Επίσης, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας.

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους να συστρατευθούν με τους εργαζόμενους και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Πλατιά πολιτική δράση αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα, Κυριακή

-- Στις 8 μ.μ. στην Παιανία, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσουν ο Κ. Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Βάλσαμος Συρίγος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και ο Κ. Φιλιούσης, υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 8 μ.μ. στη Λούτσα, πλατεία Κοπελάκη θα μιλήσουν ο Σπ. Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Ν. Δάρδαλης, υποψήφιος δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας.

-- Στις 7 μ.μ. στην Ανω Νεάπολη της Νίκαιας (Λυσάνδρου & Ματρόζου) θα μιλήσουν ο Ορ. Διαμαντόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο Στ. Μπενετάτος υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη.

-- Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Ιωάννη Ρέντη θα μιλήσουν ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και ο Φ. Αντωνάτος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

-- Στις 7 μ.μ. στο Ιλιον (Παλατιανή) στην πλατεία ΕΠΟΝ θα μιλήσει η Σταυρούλα Τσίτσου, υποψήφια δήμαρχος Ιλίου.

-- Στις 11 π.μ. στα Βίλλια στην κεντρική πλατεία θα μιλήσουν η Ανθούλα Δρίκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και ο Μπ. Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας.

-- Περιοδεία και ομιλία στις 11.30 π.μ. στα καφενεία στα Μυτιληναίικα στην Ανω Νέα Σμύρνη, με τον Α. Βρεττό, υποψήφιο δήμαρχο.

Αύριο, Δευτέρα

-- Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Καμινίων (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου) θα μιλήσουν η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και μέλος της ΚΕ και ο Β. Μαρούπας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

-- Στις 7 μ.μ. στη Νίκαια, στον πεζόδρομο Ιωνίας & Βοσπόρου θα μιλήσουν ο Ο. Διαμαντόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο Στ. Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη.

-- Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Μαγούλας θα μιλήσει ο Μ. Βαρδαβάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας.

-- Στις 9.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο του ΤΡΑΜ στο Ελληνικό θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα.

-- Στις 9.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό θα μιλήσει ο Θ. Λιάπης, υποψήφιος δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού.

-- Στις 7 π.μ. στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ θα μιλήσει η Ελπίδα Παντελάκη.

Την Τρίτη 6/5

-- Στις 7 μ.μ. στο Ιλιον στην πλατεία Ζ. Πηγής (τέρμα λεωφορείων) θα μιλήσουν ο Ν. Σταματόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και η Σταυρούλα Τσίτσου, υποψήφια δήμαρχος Ιλίου.

Στην Κ. Μακεδονία

Αύριο, Δευτέρα

-- Στις 9 π.μ., στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, θα περιοδεύσει ο Γ. Δελής.

-- Στις 10 π.μ., στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα περιοδεύσει ο Γ. Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Πλατεία «Ρίτσου» Αμπελοκήπων, θα μιλήσει ο Γ. Νοτάκης, υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης

-- Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στην περιοχή Αρμένικα στις Συκιές, θα μιλήσει ο Μπ. Βέλλης.

-- Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, θα μιλήσει ο Γ. Βούρτσας, υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά.

Στη Θεσσαλία

Αύριο, Δευτέρα

-- Κεντρική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητές τους Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Α. Χαλάτση, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασ. Κρανιά, υποψήφιο δήμαρχο Καρδίτσας.

Στην Κρήτη

Αύριο, Δευτέρα

-- Στις 7 μ.μ. στην πλατεία του Ατσαλένιου θα μιλήσουν οι Στ. Ορφανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης και Μ. Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου.

Στην Ηπειρο

Αύριο, Δευτέρα

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την Ολυ Τσουμάνη.

-- Στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - συζήτηση στο Αλσος Ιωαννίνων, στην ταβέρνα «ΚΗΠΟΣ» με ομιλητή τον Τ. Τασιούλα.

-- Στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - συζήτηση στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων, στην ταβέρνα «ΚΑΜΩΝΑΣ» με ομιλητή τον Γ. Πρέντζα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θρασύδειλη επίθεση με βόμβα μολότοφ στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση με βόμβα μολότοφ που έγινε το Σάββατο το πρωί, στις 06.20, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει:

«Η προσπάθεια τρομοκράτησης των κομμουνιστών δεν θα περάσει. Συνεχίζουμε αταλάντευτα την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, για την εργατική εξουσία.

Καλούμε το λαό να δώσει δύναμη στη δύναμή του ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στις Περιφέρειες και τους Δήμους».
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org