Κυριακή 3 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Εκδρομή στη Φλώρινα

Διήμερη εκδρομή στη Φλώρινα, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Φλεβάρη, για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, διοργανώνει η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ). Για πληροφορίες - συμμετοχή, τηλ. 210.8831.368 - 210.8222.952

Στη μνήμη του Θόδωρου Πανάγου

Την Κυριακή 27 Γενάρη έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 47 χρόνων, μετά από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο φίλος και συνοδοιπόρος του Κόμματος Θόδωρος Πανάγος. Ο Θ. Πανάγος γεννήθηκε στον Πειραιά από εργατική οικογένεια. Πρωτοπόρος μαχητής από τα μαθητικά - εφηβικά του χρόνια, υιοθέτησε την ιδεολογία της εργατικής τάξης. Αναζητώντας τα αίτια των κοινωνικών αντιθέσεων, μέσα από μια πορεία συνεχούς ωρίμανσης, έφτασε στον πυρήνα των προβλημάτων, κερδήθηκε με την ταξική και επιστημονική θεώρηση της πραγματικότητας και επιβεβαίωσε την ανάγκη ανατροπής του καπιταλισμού. Στρατεύθηκε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια δίπλα στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, μέχρι το θάνατό του. Τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο χώρο των δικηγόρων του Πειραιά, συμβάλλοντας στις επεξεργασίες και την προβολή των θέσεων του Κόμματος για τη Δικαιοσύνη, αλλά και σαν πρωτοπόρο μέλος της παράταξης του ΚΚΕ, της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων», καθώς και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Επίσης, ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες τοπικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Πειραιά.

Τιμώντας τη μνήμη του, σύμφωνα και με τη δική του επιθυμία, η οικογένειά του, σύντροφοι, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του Θόδωρου, συγκέντρωσαν και προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 740 ευρώ.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Ημερίδα του ΚΚΕ για την Ενέργεια

Ημερίδα με θέμα: «Ηλεκτρική Ενέργεια για ποιον; Οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνει η ΚΟ ΔΕΗ του ΚΚΕ, την Κυριακή 10 Φλεβάρη, στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΜΚΟ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 Φλεβάρη

Στην Ομόνοια, στη 1.30 το μεσημέρι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα μέσω ΜΚΟ, την Τρίτη 5 Φλεβάρη, στη 1.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Συντονιστικής σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα δούλευαν με τους χειρότερους όρους. «Αυτή η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ήρθε να υλοποιηθεί κατά γράμμα από Δήμους και Περιφέρειες. Είναι απαράδεκτο δημοτικές αρχές να εκμεταλλεύονται τους άνεργους και να γεμίζουν τις τσέπες των ΜΚΟ. Θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους σε προσωπικό. Και αφού δεν έκαναν ούτε αυτό, τώρα μας ζητάνε να δουλέψουμε εθελοντικά (!) γιατί οι δήμοι δεν έχουν λεφτά! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να δουλεύουμε τζάμπα όταν είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Οι περίπου 1.500.000 άνεργοι, και μαζί μ' αυτούς κι εμείς πλέον, δεν ζητάμε χάρη, ούτε ελεημοσύνες. Διεκδικούμε: Καταβολή όλων των δεδουλευμένων, σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων, να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία.

Ο αγώνας συνεχίζεται όσο υπάρχουν ανάγκες!

Γι' αυτό απαιτείται η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή, η οργάνωση στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που ήταν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή».

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Συσκέψεις για τις Θέσεις της ΚΕ
  • Σύσκεψη - συζήτηση για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Δήμο Σκύδρας της Πέλλας, την Τρίτη 5 Φλεβάρη στις 5.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ριζού - Σκύδρας. Την παρουσίαση θα κάνει ο Αλέκος Ουγγρίνος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση - παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο διοργανώνει στα Γιάννενα την Τετάρτη 6 Φλεβάρη και ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org