Κυριακή 28 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
ΦΩΤ.

Για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την απώλεια (28.8.2009) του σ. ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ, η σύζυγός του, Αργυρώ, τα παιδιά του, Χαρίκλεια, Ελένη και Γεωργία, ο πατέρας του, Γιώργος, ο κουνιάδος του, Δημήτρης Κόζαρης, προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΝΕ Φωκίδας. Επίσης, η οικογένεια του ξαδέλφου του Γιάννη Κόζαρη, 50 ευρώ, μέσω ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ.

Η απώλειά σου, το κενό που άφησες υπήρξε μεγάλο για όλους μας, ιδιαίτερα για εμάς την οικογένειά σου, όμως οι παρακαταθήκες σου, οι συμβουλές σου, οι αγώνες σου ήταν αυτές που μας ατσάλωσαν ακόμα πιο πολύ και όλοι μαζί συνεχίζουμε, όπως σου είχαμε υποσχεθεί, τον ΑΓΩΝΑ σου που είναι και ΑΓΩΝΑΣ όλων των λαϊκών στρωμάτων, για να αυξηθεί η δύναμη και η επιρροή του Κόμματος που αγάπησες και υπηρέτησες σε όλη σου τη ζωή, του τιμημένου ΚΚΕ, όπως πάντα βροντοφώναζες, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Να είσαι ήσυχος και περήφανος που όλη σου η οικογένεια, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, βρίσκεται καθημερινά στο μετερίζι του αγώνα. Οι κόποι σου και οι θυσίες σου δεν πρόκειται να πάνε χαμένες, γιατί είχες φροντίσει εσύ γι' αυτό.

Προσφορά στο Σ.τ.Α.

Η σ. Καίτη Μπλίκα πρόσφερε για κάλυψη λειτουργικών δαπανών του, στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» 3.000 ευρώ και καλεί όλους τους φίλους και συντρόφους, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, να βοηθήσουν άμεσα -και υλικά- για την επιτυχία αυτού του στόχου.

Το ΔΣ του Ιδρύματος ευχαριστεί θερμά.

Δραστηριότητες του ΚΚΕ

Σήμερα Κυριακή 28/8, στις 11 π.μ., στο Σωματείο Ιδιοκτητών Μικρών Φορτηγών (Ιωαννίνων 6, Κολωνός), η ΚΟ Ταξί της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Ο αγώνας ενάντια στη λεγόμενη απελευθέρωση και οι θέσεις του ΚΚΕ για τη Μεταφορά». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Διαδηλώσεις την 1η Σεπτέμβρη

Σε κινητοποιήσεις και νέο συλλαλητήριο για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση καλούν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Το ΜΑΣ έχει καλέσει σε συλλαλητήρια την Πέμπτη, 1 Σεπτέμβρη, ενώ καλεί σε Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών και σπουδαστικών Συλλόγων για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νόμο - πλαίσιο. Συγκεκριμένα, το ΜΑΣ καλεί σε:

  • Συγκρότηση και συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων.
  • Διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην εφαρμογή του νόμου.
  • Καταλήψεις διαρκείας σε διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες των ιδρυμάτων (πρυτανείες, γραφεία διασύνδεσης, ειδικούς λογαριασμούς, επιτροπές ερευνών).
ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Κινητοποιήσεις σε Πάτρα, Πύργο και Τρίπολη στις αρχές Σεπτέμβρη

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες παίρνουν μπροστά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων σε Πάτρα, Πύργο και Τρίπολη. Συγκεκριμένα, κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί: Στις 5 Σεπτέμβρη στην Πάτρα στην πλ. Γεωργίου στις 11 π.μ. και στον Πύργο την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία. Στην Τρίπολη στις 8 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πετρινού με συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.

Η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας καλεί με ανακοίνωσή της τους μαθητές «να κάνουν κουρελόχαρτο το σχέδιο για το νέο σχολείο». Τους καλεί επίσης να μην επιτρέψουν να γίνει το σχολείο ανοιχτό στην αγορά και στις επιχειρήσεις αλλά να παλέψουν μαζί με τους γονείς τους, με τους εργαζόμενους για ένα σχολείο που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. «Οι μαθητές από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς να οργανώσουν την πάλη τους, να εκλέξουν παντού αγωνιστικά 5μελή και 15μελή, να δώσουν αποστομωτική απάντηση στα κόμματα της πλουτοκρατίας που, την ίδια στιγμή που νομιμοποιούν τη χρήση ναρκωτικών και δίνουν δωρεάν "μαστούρα", η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τεράστιες ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές». Να απαιτήσουν: «Οχι στο νέο σχολείο της αγοράς. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους. Κανένας διάλογος με κυβέρνηση και πλουτοκρατία. Καμία σκέψη για αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε βιβλία, αναλώσιμα, καθηγητές. Ούτε ευρώ από την τσέπη των γονιών μας. Οχι στο μνημόνιο διαρκείας που γονατίζει τις οικογένειές μας».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΟΓΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς

Τις απαράδεκτες συνθήκες, που επικρατούν στους παιδικούς σταθμούς σε βάρος του προσωπικού, των γονέων και των παιδιών, θα καταγγείλουν στην κοινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, μεθαύριο Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οπως σημειώνουν, σε σχετική τους ανακοίνωση, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς στην Αττική έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ακόμα, καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να «λύσει» προσωρινά το πρόβλημα με προσλήψεις δίμηνων συμβάσεων, ώστε να αμβλύνει αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί δικαιολογημένα από τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Αττική.

Το Συνδικάτο και οι δύο Ομοσπονδίες απαιτούν:

  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στους δήμους.
  • Να ιδρυθούν άμεσα νέοι σταθμοί, έτσι ώστε να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, για ασφαλείς και δωρεάν υποδομές, με το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, της κρατικής περιουσίας. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αποκλειστικά κρατικούς - δημόσιους - δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org