Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ

Δικαιολογίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με αστείες δικαιολογίες, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, για την απαράδεκτη στάση που κράτησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση που έγινε στις 23 Απρίλη στο Δημαρχείο της Αθήνας. Εκεί δηλαδή που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ, να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων προβολής στη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Ο Π. Κωνσταντίνου σε δήλωσή του υποστηρίζει πως ο ίδιος απουσίαζε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' τη συνεδρίαση και δεν τοποθετήθηκε. Στη συνεδρίαση αυτή, όμως, υπήρχε αντιπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Θανάσης Τσουκνίδας, ο οποίος και συμφώνησε με την πρόταση που έδινε χώρους στη Χρυσή Αυγή, για να προβάλει τις «θέσεις» του ο υπόδικος ναζί Κασιδιάρης.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η κωλοτούμπα που έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ των υστέρων, μετά την κατακραυγή για τη στάση τους στη διαπαραταξιακή, δεν ακυρώνει την αβάντα που έδωσαν στους χρυσαυγίτες.

***

Να δεις τι σου έχω για μετά...

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την τακτική «διεύρυνσης» των ψηφοδελτίων του. Τελευταίο κατόρθωμα: Στο Δήμο Περιστερίου η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε με συνέντευξη Τύπου ότι συνεργάζεται με τη δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητο Περιστέρι». Επικεφαλής αυτής της παράταξης είναι ο Θανάσης Βαθιώτης, πρώην αντιδήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιδήμαρχος της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ενας γυρολόγος δηλαδή γνωστών αντιδραστικών απόψεων. Ας βγουν συμπεράσματα από κάθε καλοπροαίρετο αγωνιστή, άνθρωπο που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, ριζοσπάστης. Δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που δίνει διαρκείς εξετάσεις στο κεφάλαιο, πιστό στο όραμα του ευρωμονόδρομου. Ισχυρό ΚΚΕ παντού, γιατί συγκρούεται και δεν προσκυνά την ΕΕ, γιατί είναι η δύναμη και η ελπίδα του λαού...

***

Ψάχνει στέγη για το ...κεφάλαιο

Με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Στόχος του, «η αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κτιριακών συγκροτημάτων σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, καθώς και δυνατότητες χρηματοδότησης από σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα».

«Εγκαταλελειμμένες βιομηχανίες, βιοτεχνίες και κτιριακά συγκροτήματα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης, κτίρια στην περιοχή του Ελαιώνα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους επιστημονικής έρευνας, φιλοξενώντας ομάδες επιστημόνων, χώροι έξω από το κέντρο μπορούν βάσει ενός ολοκληρωμένου προγράμματος να αναβαθμιστούν και να φιλοξενούν φοιτητές. Επίσης, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης και καλλωπισμού των προσόψεων σε κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο αλλά και σε τουριστικές περιοχές, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Περιφέρειας», διακηρύσσει.

Εγνοια του, δηλαδή, η αξιοποίηση του ανενεργού κτιριακού αποθέματος του Λεκανοπεδίου ως πεδίου επενδύσεων για λιμνάζοντα κεφάλαια που θα κερδίσουν πολλαπλά από τη μελλοντική χρήση των κτιρίων ως γκαράζ, ξενώνων, εδρών επιχειρήσεων. Καμία σχέση δηλαδή με το δικαίωμα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στη λαϊκή στέγη, καμία αναφορά ούτε καν στην έλλειψη βασικών υποδομών για τις ανάγκες του λαού, όπως τη δημιουργία επαρκών και σύγχρονων παιδικών σταθμών, χώρων αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου με δωρεάν πρόσβαση για όλους κ.ά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑΝΟΣ
Περιοδεία σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στη Ν. Αγχίαλο
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στη Ν. Αγχίαλο
Περιοδεία στο αμαξοστάσιο της Αγριάς και στο πρώην Δημαρχείο της Ν. Αγχιάλου πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Αποστόλης Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο αμαξοστάσιο της Αγριάς φανερή ήταν η έλλειψη προσωπικού, ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για την υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τροφοδότηση των οχημάτων με καύσιμα γίνεται με μπιτονάκια.

Και στη Ν. Αγχίαλο ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνάντησε ένα πρώην δημαρχείο με αποψιλωμένες υπηρεσίες και λιγοστούς εργαζόμενους που κάνουν κάθε προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν τους δημότες.

Ο Απ. Νάνος στάθηκε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, με το οποίο δίνει το «πράσινο φως» σε μεγαλοεπιχειρηματίες να πάρουν από τους δήμους τις υπηρεσίες καθαριότητας, πράσινου, ηλεκτροφωτισμού, αθλητισμού και πολιτισμού, βάζοντας χέρι απευθείας στα δημοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών.

Παρουσιάσεις ψηφοδελτίων

Σήμερα, Σάββατο

-- Στη Σάμο: Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΣΑΜΟΣ». Θα μιλήσουν η Δήμητρα Παντάπαση, μέλος του Γραφείου της ΤΟ Σάμου του ΚΚΕ, ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου Κ. Τζίχας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Α. Δράκος.

Αύριο, Κυριακή

-- Στην Κηφισιά: Στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Κηφισιάς. Θα μιλήσουν ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Ν. Σφαντός, υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς.

-- Σε Σπάτα - Αρτέμιδα: Στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδας (μπλε κτίριο). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Δάρδαλης.

Τη Δευτέρα 28/4

-- Σε Νίκαια - Ρέντη: Στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Θα μιλήσουν ο Ο. Διαμαντόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, και ο Στ. Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος.

Για τους ετεροδημότες

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Εγκαιρα να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Για κάθε πληροφορία και βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν με το εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11).
  • Οι Επιτροπές Ετεροδημοτών λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 έως τις 21.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.33.01.106, 210.33.02.411, 210.52.49.111.
Δραστηριότητα υποψήφιων ευρωβουλευτών

-- Σήμερα, Σάββατο, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας θα περιοδεύσουν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Κατσάς, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Διασάκος και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος.

-- Αύριο, Κυριακή, στη δημοτική ενότητα Αριος θα περιοδεύσουν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Κατσάς, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Διασάκος και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος.

-- Αύριο, Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., σε σύσκεψη γυναικών στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», θα μιλήσει η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Αύριο, Κυριακή, συγκέντρωση στο Κιλελέρ Λάρισας, στις 8.30 μ.μ. και στο Νέο Περιβόλι Λάρισας, στις 9.30 μ.μ., με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο ευρωβουλευτή.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η σιωπή των άλλων υποψηφίων απόδειξη της ταύτισής τους στη φορομπηξία

Δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων

Περιοδεύοντας χτες το πρωί στα καταστήματα της Πατησίων, από την Καυτατζόγλου έως και την πλατεία Κολιάτσου, και συζητώντας με δεκάδες καταστηματάρχες και επαγγελματίες, συνταξιούχους, εργαζόμενους και ανέργους της περιοχής, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, δήλωσε: «Αυτό που σας καίει και μας το θέσατε σε όλους τους τόνους και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, είναι η απαράδεχτη φορομπηχτική πολιτική του δήμου. Ζήτημα που και εμείς ιεραρχούμε ως πρώτο που πρέπει να αντιμετωπίσει ο δήμος, για να δώσει ανάσα στους χιλιάδες επαγγελματίες και καταστηματάρχες της πόλης.

Αυτό, όμως, δεν απασχολεί τους άλλους υποψήφιους. Χτες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκαν ούτε μια κουβέντα να πουν για την άγρια φορομπηχτική πολιτική του δήμου, παρουσιάζοντας τους συνδυασμούς και τα προγράμματά τους. Ενώ ο δήμαρχος της κεντροαριστεράς κάτι ψέλλισε για μείωση των τελών σε ορίζοντα... πενταετίας, όταν δηλαδή θα έχετε γονατίσει και όσοι με νύχια και με δόντια κρατάτε τα μαγαζιά σας ακόμα ανοιχτά. Είναι τρανταχτή απόδειξη της ταύτισής τους σε μια πολιτική που γονατίζει τους χιλιάδες επαγγελματίες της πόλης. Είναι ένας επιπλέον λόγος για να υπερψηφίσετε τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ».

Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

-- Σήμερα, Σάββατο: Θα περιοδεύσει στις 11 π.μ. στα εμπορικά καταστήματα της οδού Πατησίων, στα Ανω Πατήσια. Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αθ. Διάκου, στα Θυμαράκια. Στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Θυμαράκια, στο καφενείο «Ο Γιώργος» (Χορτάτζη 5).

-- Αύριο, Κυριακή: Στις 11 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην περιοχή Ελληνορώσων, σε καφενείο (Βρανά 45 και Αιμ. Βεάκη).

-- Τη Δευτέρα 28/4: Στις 7.45 π.μ. επίσκεψη στα συνεργεία των εργαζομένων στο Πεδίον του Αρεως. Στις 10 π.μ. στα καταστήματα της οδού Σόλωνος. Στις 6.30 μ.μ. συμμετοχή στη συζήτηση για τις θέσεις των υποψήφιων δημάρχων Αθήνας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ο Γ. Μώραλης

Ικανοποίηση εκφράζει ο Θ. Δρίτσας!

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, με τη μορφή της παραχώρησης δραστηριοτήτων σε ιδιώτες, τάχθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη, παρουσία του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Β. Μαρινάκη, ο Γ. Μώραλης έκανε λόγο για ταύτιση απόψεων σε σχέση με το μέλλον του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Οπως είπε, «οι μετοχές του ΟΛΠ θα πρέπει να παραμείνουν στο Δημόσιο, στην αυτοδιοίκηση και στα επιμελητήρια. Πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις για χρήση σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες».

Τις δηλώσεις Μώραλη έσπευσε να χαιρετίσει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, λέγοντας πως «γεννάει, όντως, ικανοποίηση το γεγονός ότι ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης προσχωρούν έστω και με καθυστέρηση στο παμπειραϊκό μέτωπο εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ μέσω ΤΑΙΠΕΔ, που προωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου». Πρόκειται ουσιαστικά για ταύτιση απόψεων στη στρατηγική επιλογή ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και παραχώρησής του στα μονοπώλια, άσχετα από τη μορφή που τελικά αυτή θα έχει.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Πλατιά πολιτική δράση αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κρυονερίου θα μιλήσει η Ζωή Σώκου, υποψήφια δήμαρχος Διονύσου.

-- Στις 11 π.μ., στο Εμπορικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων θα περιοδεύσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών και ο Δ. Κατσαντώνης, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 7 μ.μ., στο Κάτω Αιγάλεω, στην πλατεία Λάρνακος (Ρήγα Φεραίου και Κηφισού) θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω.

-- Στις 11 π.μ., στο Χαϊδάρι, στην καφετέρια «Corner - Palace» (Καραϊσκάκη 83) θα μιλήσει ο Μ. Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου.

-- Συγκέντρωση της ΚΟ στα ΤΑΞΙ της ΤΕ ΕΒΕ Αττικής του ΚΚΕ, στις 11 π.μ. στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου και Κηφισού).

Τη Δευτέρα 28/4

-- Στις 7 μ.μ., στο Χαλάνδρι, καφενείο Ολύμπου και Εδέσσης, θα μιλήσει η Λούλα Καρατζά, υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου.

-- Στις 7 μ.μ., στον Αγ. Δημήτριο, στην πλατεία Ασυρμάτου, θα μιλήσουν ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, και η Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.

-- Στις 7 μ.μ. στο Ελληνικό, στο ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής, θα μιλήσουν ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα και ο Θ. Λιάπης, υποψήφιος δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 11 π.μ., στην αγορά της Κατερίνης θα περιοδεύσει ο Μπ. Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.

-- Στις 11 π.μ., στα καφέ της Νάουσας θα περιοδεύσει ο Γ. Καρτσιούνης, υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας.

-- Στις 8 μ.μ., σε Βεργίνα - Παλατίτσια - Συκιά θα περιοδεύσει ο Γ. Μελιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.

-- Στις 6 μ.μ., σε Γιαννακοχώρι και Ροδοχώρι θα περιοδεύσει ο Σ. Τσίτσης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 10 π.μ., σε Σφηκιά - Ριζώματα θα περιοδεύσει ο Γ. Μελιόπουλος.

-- Στις 11 π.μ., στα καφενεία της Χαριλάου θα περιοδεύσει ο Γ. Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλία

Αύριο, Κυριακή

-- Συγκέντρωση στο Ομόλιο της Λάρισας, στις 10.30 π.μ., περιοδεία στη συνέχεια στο Στόμιο και συγκέντρωση στη Μηλέα, στις 7.30 μ.μ., με τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λάρισας.

-- Συγκέντρωση στον Πυργετό Τρικάλων (καφενείο Βλάχου), στις 10.30 π.μ. και στο Φλαμούλι Τρικάλων (καφενείο Αργύρη), στις 11.30 π.μ., με ομιλητή τον Γ. Καΐκη, υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων.

Τη Δευτέρα 28/4

-- Κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητές τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων. Θα χαιρετίσει ο Τ. Τσιαπλές.

Στην Κρήτη

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία του Κ. Προυκάκη, υποψηφίου δημάρχου Μινώα - Πεδιάδος στο παζάρι του Αρκαλοχωρίου.

-- Στις 10 π.μ. ο Δ. Βρύσαλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και η Γενοβέφα Χουστουλάκη, υποψήφια δήμαρχος Φαιστού, θα περιοδεύσουν στο παζάρι των Μοιρών. Στις 11 π.μ. στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Μοιρών και στις 12 μ. στο ΚΕΠΕΠ Πόμπιας.

-- Στις 9 π.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Μ. Συντυχάκης θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά των Πατελών και στις 10.30 π.μ. στα εμπορικά καταστήματα στη Λεωφ. Καλοκαιρινού.

-- Ο Στ. Ορφανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, στις 9 π.μ. θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά των Πατελών. Στις 10.30 π.μ. στα εμπορικά καταστήματα στη Δικαιοσύνης και την Εβανς.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 3 μ.μ. ο Μ. Χουστουλάκης, υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου, θα περιοδεύσει στο ξενοδοχείο «APOLLONIA» στην Αμμουδάρα.

-- Στις 6 μ.μ. ο Κ. Προυκάκης, στα χωριά Ρουσοχώ, Νιπιδιτό και Παναγιά.

-- Ο Μ. Συντυχάκης θα μιλήσει στις 6 μ.μ. σε σύσκεψη στην ταβέρνα «Ο,τι φάμε» στη Φοινικιά.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απορρίφθηκε η πρόταση του ΚΚΕ για ισότιμη προβολή των κομμάτων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις ευρωεκλογές

Η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων της αστικής διαχείρισης και κυρίως ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο χρόνο αποκλειστικά και μόνο για τη δική τους προβολή - σε αντίθεση με τη θέση αρχών του ΚΚΕ για ισότιμη προβολή των κομμάτων - καθώς και η, επί της ουσίας, αβάντα στη Χρυσή Αυγή, ήταν τα κύρια στοιχεία της χτεσινής πρώτης συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής για τις ευρωεκλογές. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα της Χρυσής Αυγής, απέναντι στο αίτημα του ΚΚΕ να μη δοθεί καμία παροχή και διευκόλυνση στη ναζιστική οργάνωση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ δεν πήραν καμία απολύτως θέση, ενώ οι ΑΝΕΛ και ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, υποστήριξαν ότι ναι μεν δε δικαιούται χρηματοδότηση, όμως όπως ανέφερε ο Γ. Μιχελάκης «δεν μπορούμε να τη φιμώσουμε»! Με άλλα λόγια, συμφωνούν ή δείχνουν ανοχή στο να δοθεί χρόνος και διευκολύνσεις στην εγκληματική - ναζιστική οργάνωση, για να προβληθεί και να χύσει κι άλλο το φασιστικό της δηλητήριο.

Σε ανακοίνωσή του για τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υποστήριξαν την πάγια θέση του για ισότιμη προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Κοινοβούλιο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς επίσης και της συμμετοχής τους στις συζητήσεις. Επίσης, ζήτησαν να εξασφαλιστεί επαρκής και ικανοποιητικός χρόνος για εκείνα τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο και τη Βουλή. Αυτή η στάση αρχών του ΚΚΕ δεν έγινε δεκτή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία αναλώθηκαν σε ανταγωνισμούς, προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερο χρόνο για τη δική τους προβολή και κατέθεσαν προτάσεις που εντείνουν την - ήδη υπάρχουσα - μεγάλη ανισοτιμία στην προβολή κομμάτων, όπως του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ ζήτησε, επίσης, να μη δοθεί στη ναζιστική Χρυσή Αυγή η εκλογική χρηματοδότηση ούτε χρόνος προβολής της στα ΜΜΕ, δηλαδή συμμετοχή σε πάνελ, συνεντεύξεις κ. ά., ώστε να προβάλλουν το δηλητήριο του φασισμού και την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία. Επίσης, από τη στιγμή που υπάρχει ήδη απόφαση της Βουλής για διακοπή της χρηματοδότησης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, δεν είναι δυνατόν να δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος για δωρεάν διαφήμιση (spot- video) στα ΜΜΕ, γιατί αποτελεί μορφή οικονομικής επιχορήγησης.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ έθεσαν το σοβαρό ζήτημα της διευκόλυνσης των ψηφοφόρων για να συμμετάσχουν στις εκλογές της 18ης και 25ης Μάη. Σε συνθήκες οξυμένης φτώχειας, ανεργίας και ανέχειας του λαού, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης όσων χρειάζεται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ΚΚΕ πρότεινε κατάργηση των διοδίων τις μέρες πριν και μετά τις εκλογές, δραστική μείωση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν εισιτήρια για ορισμένες κατηγορίες, όπως άνεργοι, φοιτητές, στρατευμένοι κ.λπ.».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Να χρεοκοπήσει το εμπόριο ελπίδας κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας

Δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

«Ο εμπαιγμός που επιχειρεί η κυβέρνηση με τα ψίχουλα του ματωμένου πλεονάσματος δεν μπορεί να χρυσώσει το χάπι της εξαθλίωσης, που με την πολιτική της έχει καταδικάσει χιλιάδες ανέργους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες. Η κοροϊδία επιβάλλεται να πάρει την απάντησή της από το λαό, το εμπόριο ελπίδας κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας να χρεοκοπήσει», τονίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.

Στη συνέχεια της δήλωσής του, ο Γ. Μαρίνος υπογραμμίζει:

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων για την επερχόμενη ανάκαμψη δεν πρόκειται να ανακουφίσουν τα λαϊκά νοικοκυριά από τα αντιλαϊκά βάρη που τους έχει φορτώσει η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.

Η ανάκαμψη για το λαϊκό εισόδημα, η επαναφορά των δικαιωμάτων που τσακίστηκαν για να βγει το σύστημα από την κρίση του, είναι ασυμβίβαστη με την πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας, που χωρίς εξαιρέσεις τα κόμματα του ευρωμονόδρομου προβάλλουν ως αντίδοτο διά πάσαν νόσον. Οι αερολογίες και τα πυροτεχνήματα των υποψηφίων και των συνδυασμών τους στην περιφέρεια, με όποιο όνομα και αν παρουσιάζονται, κινούνται στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης του κεφαλαίου για να κάνει μπίζνες πάνω στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων.

Ο λαός της Στερεάς μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του και να ξεχωρίσει τους φίλους από τους αντιπάλους του. Να κρίνει αυστηρά και να καταδικάσει όσους του λένε μεγάλα λόγια, αλλά στην πράξη υπηρετούν ξένα για αυτόν συμφέροντα. Να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", που σταθερά και αταλάντευτα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μισόλογα στάθηκαν στο πλευρό του.

Η ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών δεν είναι έργο κανενός επίδοξου σωτήρα. Καμιά αναμονή. Αρκετά μάτωσε ο λαός για την κρίση, την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και τη συμμετοχή στην ΕΕ. Με δυνατή λαϊκή συμμαχία και δυνατό ΚΚΕ παντού να δυναμώσει ο αγώνας για:

-- το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά,

-- τη λήψη μέτρων προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους εδώ και τώρα,

-- να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση,

-- την απαγόρευση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών,

-- την κατάργηση όλων των χαρατσιών και των φόρων που πνίγουν το λαό,

-- αποκλειστικά δωρεάν Υγεία και φάρμακα για το λαό,

-- την κατάργηση των διοδίων και φθηνές συγκοινωνίες.

Για να μπει οριστικό τέλος στη φτώχεια και την ανεργία, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σπάζοντας τα δεσμά της εξουσίας των μονοπωλίων και της ΕΕ».

Στη Λαμία

Σήμερα Σάββατο, ο Γ. Μαρίνος στις 10.30 π.μ. θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης της Λαμίας, μαζί με τον Κ. Μπασδέκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, και τον Τ. Χρονά, υποψήφιο δήμαρχο Λαμίας. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας, στην αίθουσα του Δήμου Λαμιέων.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org