Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παράταση των αρχαιρεσιών για δύο ακόμα μέρες

Παράταση δύο ημερών των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αποφάσισε η Εφορευτική Επιτροπή, υλοποιώντας την απόφαση της πρόσφατης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης των εργαζομένων. Ετσι, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίσουν το Σάββατο 27/4 και την Κυριακή 28/4, στα γραφεία του συλλόγου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Χτες, η «νέα» παράταξη «Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων» που αποτελείται από πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα -τα οποία εκδικάζονται σήμερα στις 10 το πρωί στην Ευελπίδων- προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση για παράταση των εκλογών, γράφοντας στα «παλιά τους τα παπούτσια» την ίδια την απόφαση των εργαζομένων του κλάδου. Υπενθυμίζεται, ότι η συνέλευση αποφάσισε την παράταση λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως είναι τα εξαντλητικά ολοήμερα ωράρια εργασίας και οι συνεχείς εναλλαγές στις βάρδιες των εργαζομένων. Είναι φανερό ότι τα στελέχη της ΕΚΕ επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στη μαζικοποίηση του σωματείου και στην οργάνωση των εργαζομένων.

Ο σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες, υπογραμμίζοντας: «Με τη ψήφο μας στέλνουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και πολυεθνικές ότι δεν επιτρέπουμε σε αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και τη ζωή μας.

Με την ψήφο μας καταδικάζουμε τη συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ που εμφανίζεται στις αρχαιρεσίες του σωματείου με το ψηφοδέλτιο Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων (ΕΚΕ), μασκαρεμένοι με την προβιά του "ανεξάρτητου", "ακομμάτιστου", "ενωτικού" ψηφοδελτίου προσπαθώντας για άλλη μια φορά να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους και να ψαρέψουν στα θολά νερά.

Ισχυροποιούμε το σωματείο μας, ενισχύουμε το μέτωπο της αντίστασης, διευρύνουμε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα».

ΠΑΜΕ
Νέες αντεργατικές παρεμβάσεις στο πτωχευτικό δίκαιο

Τις νέες προκλητικές αντεργατικές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε εφαρμογή από τις αρχές του μήνα, στην περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης, με τις οποίες οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν, καταδικάζει το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σχετικά με τα προβλήματα που θα προκύψουν σημειώνει:

«Νέα προκλητική ρύθμιση εις βάρος των εργαζόμενων προβλέπει ο επενδυτικός νόμος καθώς προσφέρει αέρα κοπανιστό στους εργαζόμενους από επιχειρήσεις που πτωχεύουν.

Με τους νόμους 3984/11 και 4055/12 καταργήθηκε ουσιαστικά το προνόμιο των εργατικών αξιώσεων στην πτωχευτική περιουσία της επιχείρησης που εργάζονταν, αφού αναβαθμίστηκε η κατάταξη των απαιτήσεων των ασφαλιστικών οργανισμών στην ίδια τάξη με τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Ετσι, καθιερώθηκε η σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των ασφαλιστικών οργανισμών με τις απαιτήσεις των εργαζομένων στη 2η θέση κατάταξης του πίνακα πλειστηριασμού ενώ πριν κατατάσσονταν στην 5η θέση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν ελάχιστα ποσά από τα οφειλόμενα.

Με τη διάταξη της παρ. 2 τους άρθρου 33 που μπήκε σε εφαρμογή από την αρχή του μήνα αναβαθμίζεται η θέση του Δημοσίου για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του από φόρους προστιθέμενης αξίας από την 5η θέση του πίνακα κατάταξης στη 2η θέση με αποτέλεσμα να είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται στο εξής οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν κανένα ποσό για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους. Δηλαδή, ουσιαστικά καταργείται κάθε προνόμιο στις απαιτήσεις των εργαζομένων που ίσχυε επί πολλά χρόνια. Είναι βέβαιο ότι στις μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να λάβουν ούτε ευρώ.

Να ενημερωθούν τα σωματεία, οι εργαζόμενοι, να γίνει θέμα σε επιχειρήσεις που κλείνουν, σε επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν! Θα πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι σαν στυμμένες λεμονόκουπες χωρίς καμία προστασία για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Να πάρουν πίσω την προκλητική και άδικη ρύθμιση.

Να μην πτωχεύσουν οι εργαζόμενοι».

Η δράση των Λαϊκών Επιτροπών

Στη μάχη της προετοιμασίας της Πρωτομαγιάτικης απεργίας μπαίνουν κι οι Λαϊκές Επιτροπές που στην Αττική οργανώνουν εκδηλώσεις σε:

Νέα Ιωνία, Πέμπτη 25/4 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σημιριώτη.

Περιστέρι, Πέμπτη 25/4 στις 7.30 μ.μ., στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως, μπροστά στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Αιγάλεω, Πέμπτη 25/4 στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Εσταυρωμένου.

Χαϊδάρι, Πέμπτη 25/4 στις 7.30 μ.μ., στο Παλατάκι.

Νίκαια, Πέμπτη 25/4, στις 6.30 μ.μ. στο χώρο του Χαμάμ, 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας (Μυλάσσων & Αρμενίων Προσκόπων).

Γλυφάδα, 25/4, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ιλιον, Παρασκευή 26/4 στις 7.30 μ.μ, στην κεντρική πλατεία.

Βύρωνας, Παρασκευή 26/4, στις 8 μ.μ. στο Πάρκο Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο.

3ου - 4ου Διαμερίσματος Αθήνας, Σάββατο 27/4, στις 10.30 π.μ., πικετοφορία στο Μετρό Σεπολίων.

Γαλάτσι, Σάββατο 27/4 6.30 μ.μ., εκδήλωση Βεΐκου και Γαλατσίου στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Ανω Λιόσια, Κυριακή 28/4 στις 7 μ.μ, στην πλατεία Δημαρχείου.

Καλλιθέα, Κυριακή 28/4, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση - συναυλία στην πλατεία Δαβάκη με αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι.

3ου - 4ου Διαμερίσματος Αθήνας, Κυριακή 28/4, στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, Αργους 54, στον Κολωνό.

Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Παρασκευή 28/4 στις 8 μ.μ., στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι.

Πετρούπολη, Δευτέρα 29/4 στις 7.30 μ.μ, στην πλατεία «Ηρώ».

5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, Τρίτη 30/4, στις 6.30 μ.μ., πικετοφορία στην πλατεία Αμερικής.

Σε άλλες πόλεις:

Εύοσμος - Κορδελιό, από προχτές Τρίτη 23/4 καθημερινές εξορμήσεις και παρεμβάσεις στις λαϊκές αγορές των γειτονιών.

Πολίχνης, σήμερα στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελπίδα», σύσκεψη με δημόσιους υπαλλήλους.

Καλαμαριάς, σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα 29/4 προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την Πρωτομαγιά, τα απογεύματα σε συνοικίες του Δήμου.

Δυτικών συνοικιών, το Σάββατο 27/4 θα κάνουν πολύμορφες παρεμβάσεις στις πλατείες και τις γειτονιές.

Κωμιακή Νάξου, Παρασκευή 26/4, στις 8.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Να μη γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα

Διακήρυξη της διεθνούς ταξικής ομοσπονδίας για την 1η Μάη 2013

Διακήρυξη ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2013 εξέδωσε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), στην οποία σημειώνεται: «Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις για την 1η Μάη του 2013 τιμώντας τη Διεθνή Μέρα των Εργαζομένων και των μαρτύρων της εργατικής τάξης.

Η ΠΣΟ με βάση την απόφαση της συνάντησης του Προεδρικού της Συμβουλίου, της 7 και 8 Μάρτη στη Λίμα του Περού, προτείνει το σύνθημα "Το Σικάγο μάς δείχνει το δρόμο", σύνθημα που πρέπει να χρησιμοποιηθεί μαζί με τα συνθήματα που προβάλλει η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.

Το παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα έχει τη μεγάλη ευθύνη να προστατέψει και να υπερασπιστεί τη Διεθνή Μέρα των Εργατών, απέναντι στις προσπάθειες των καπιταλιστικών κυβερνήσεων, των επιχειρηματιών και διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων, που προσπαθούν να καταργήσουν αυτή τη μέρα ή να αλλοιώσουν ολοκληρωτικά το χαρακτήρα της.

Η 1η Μάη είναι για την παγκόσμια εργατική τάξη ένα ΣΥΜΒΟΛΟ αναντικατάστατης αξίας, όπου οι εργαζόμενοι προβάλλουν στην κοινωνία και την παραγωγή τα σημαντικά επιτεύγματα που κατακτήθηκαν στο διάβα της Ιστορίας, τις νίκες της ταξικής πάλης και το γεγονός ότι όλα τα δικαιώματα είναι αποτέλεσμα αιματηρών αγώνων. Τίποτε δεν τους χαρίστηκε.

Η 1η Μάη είναι ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΙΜΩΝ στους μάρτυρες της εργατικής τάξης που θυσιάστηκαν στο Σικάγο το 1886 με τις σπουδαίες και αποφασιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των Αμερικανών εργαζομένων, που διεκδικούσαν 8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ξεκούρασης, 8 ώρες ελεύθερου χρόνου, όπως και της πάλης για το χρόνο εργασίας σε πολλές χώρες του κόσμου πριν και μετά τις απεργίες του Σικάγου, σε όλη την ιστορική διαδρομή μέχρι τους σημερινούς αγώνες. Τιμάμε τους ήρωες της εργατικής τάξης που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν ή εξαφανίστηκαν χωρίς ποτέ να βρεθούν, από αντιλαϊκές - αντεργατικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου σε όλες τις ηπείρους.

Η 1η Μάη είναι ένα ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ και γαλουχεί με τις αρχές της εργατικής τάξης, τον προλεταριακό διεθνισμό, της ενότητας της τάξης, την αναντικατάστατη αξία των αγώνων με ταξικό προσανατολισμό. Είναι επίσης ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ειδικά σε μια περίοδο που η διεθνής εργατική τάξη συναντιέται στο δρόμο της σύγχρονης πάλης για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Για το δικαίωμα στη δουλειά, για τη διεκδίκηση της μείωσης του χρόνου εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς, που ήταν κάτι ρεαλιστικό για τη δεκαετία του '80 του 19ου αιώνα, πόσο μάλλον για το σημερινό 21ο αιώνα, με την τεράστια τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο.

Σήμερα, που ο καπιταλισμός βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση, δείχνει όλο του το αποκρουστικό, απάνθρωπο και βάρβαρο πρόσωπο, προσπαθώντας να αρπάξει όλα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα, που ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μονοπώλια ανοίγει νέα πεδία πολέμου και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, σήμερα που η κρατική βία, η καταστολή των λαϊκών κοινωνικών αγώνων και η παραβίαση των συνδικαλιστικών ελευθεριών κλιμακώνονται σε όλο τον κόσμο, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ και βροντοφωνάζουμε: "Το Σικάγο δείχνει το δρόμο", "Οχι στη σύγχρονη καπιταλιστική σκλαβιά", "Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο".

Αυτή την Πρωτομαγιά η ΠΣΟ εκφράζει τη διεθνιστική της αλληλεγγύη στους λαούς της Κούβας, της Παλαιστίνης, της Συρίας, του Λιβάνου, του Μάλι, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται».

Εκδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, τιμώντας τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης και προετοιμάζοντας την πρωτομαγιάτικη απεργιακή κινητοποίηση, διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 26 Απρίλη στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους στη συμβολή με τον οδό Τσιμισκή. Θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, έκθεση φωτογραφίας και σύντομο χρονικό από ηρωικούς σταθμούς των αγώνων της εργατικής τάξης όπως των εργατών του Σικάγο, του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, την Πρωτομαγιά του '44 των 200 εκτελεσμένων στην Καισαριανή.

Στη Νάουσα

Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο, παράλληλα με τις καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, οργανώνει εκδήλωση - Θεατρική παράσταση, τη Δευτέρα 29 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην Εστία Μουσών.

Στην Κοζάνη

Στην Κοζάνη ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (μέλος της ΟΓΕ) προγραμματίζουν:

Σήμερα Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για την ανεργία και την αναγκαιότητα να ενισχυθεί άμεσα με πλέγμα μέτρων η ανακούφιση και η προστασία των ανέργων και των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

Παρασκευή 26/4, στις 10.30 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

Σάββατο 27/4 το πρωί πανεξόρμηση στα σούπερ μάρκετ ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Κυριακή 28/4 στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, έκθεση φωτογραφίας και άλλων υλικών καθώς και προβολή βίντεο αφιερωμένα στην πρωτομαγιά.

Τρίτη 30/4, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Made in Dagenham» για την απεργία των γαζωτριών της «Φορντ» στη Βρετανία για ίση αμοιβή για ίση εργασία.

Στη Θεσσαλία

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλία, θα γίνουν:

Λάρισα, στις 10 πμ, στην κεντρική πλατεία

Βόλος, στις 10:30 πμ, στην πλατεία Πανεπιστημίου

Τρίκαλα, στις 10 πμ, στην κεντρική πλατεία

Καρδίτσα, στις 10:30 πμ, στην κεντρική πλατεία

Φάρσαλα, στις 10 πμ, στην πλατεία Δημαρχείου

Ελασσόνα, στις 10:30 πμ, στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο

Τύρναβος, στις 10:30 πμ, στην κεντρική πλατεία

Σκόπελος, στις 10 πμ, στην παραλία

Σκιάθος, στις 11 πμ, στην παραλία («Μπούρτζι»)

Αλμυρός, στις 10:30 πμ, στην κεντρική πλατεία

Καλαμπάκα, στις 10 πμ, στην κεντρική πλατεία

ΠΑΜΕ - ΠΣΟ
Συναντήσεις με συνδικαλιστές μεταναστών από τη Ρωσία

Από τις συναντήσεις των συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μεταναστών Εργατών από τη Ρωσία με το ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ
Από τις συναντήσεις των συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μεταναστών Εργατών από τη Ρωσία με το ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ
Συνάντηση με συνδικαλιστές από το Συνδικάτο Εργατών Μεταναστών Ρωσίας είχε προχτές η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ. Οι συνδικαλιστές βρίσκονται στην Ελλάδα προσκεκλημένοι της ΠΣΟ. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα των μεταναστών εργατών σε Ελλάδα και Ρωσία καθώς, όπως είπαν, οι συνδικαλιστές από τη Ρωσία, σήμερα στη χώρα δουλεύουν περίπου 12 εκατομμύρια μετανάστες εργάτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διώξεις, σκληρή εκμετάλλευση με πολύ χαμηλά μεροκάματα, ενώ δε λείπουν τα κρούσματα ρατσισμού και περιθωριοποίησης. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τα προβλήματα των μεταναστών στη χώρα μας και τη δράση που αναπτύσσει το ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την προσέλκυση και ένταξή τους στα συνδικάτα και στους αγώνες.

Χτες οι συνδικαλιστές από τη Ρωσία είχαν επίσημη συνάντηση και με την ηγεσία της ΠΣΟ. Οι δυο αντιπροσωπείες συμφώνησαν σε ένα κοινό πρόγραμμα δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των οικονομικών μεταναστών και την απόκρουση των ρατσιστικών και νεοφασιστικών φαινομένων στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο.


Στη μάχη και οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συνδικάτων

Εντείνεται η δραστηριότητα για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας. Χτες, αντιπροσωπεία της ΠΕΜΕΝ, συζήτησε με σπουδαστές και σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στον Ασπρόπυργο, μπροστά στην απεργία της 1ης Μάη.

Ο Σ. Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, μιλώντας στους σπουδαστές, υπογράμμισε πως η ΠΕΜΕΝ πήρε την πρωτοβουλία αυτή, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας και απαξίωσης κάθε εργατικής και λαϊκής κατάκτησης που καλλιεργείται και μέσα στη σχολή, έτσι ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα της Πρωτομαγιάς και των εργατικών αγώνων. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου στα συγκροτημένα δικαιώματα των ναυτεργατών και στην ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης. Κάλεσε τους σπουδαστές να σκεφτούν πως τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα γυρίζουν τον τροχό της ιστορίας εκατοντάδες χρόνια πίσω και τόνισε πως το ζητούμενο είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Στο ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις που σήμερα κυριαρχούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου των σπουδαστών αναφέρθηκε η παράταξη «Αγωνιστική Ενότητα»: Είναι άφαντοι όσον αφορά τα προβλήματα αλλά εμφανίζονται στη σχολή για να θέσουν εμπόδια στην επαφή των σπουδαστών με το σωματείο. Δεν έχουν καλέσει εκλογοαπολογιστική συνέλευση ούτε έχουν ορίσει, όπως θα έπρεπε, την ημερομηνία των εκλογών. Τέλος, υπογραμμίστηκε πως το ζητούμενο δεν είναι μόνο η ανάδειξη αγωνιστών στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και η συμμετοχή περισσότερων σπουδαστών στην πάλη.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ., στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγ. Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Τη μέρα της Πρωτομαγιάς αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, θα καταθέσει στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 9 π.μ. και στο Πολυτεχνείο στις 8.30 π.μ. την Τετάρτη 1η Μάη. Αντιπροσωπεία της ΟΓΕ θα καταθέσει στεφάνι στο Σκοπευτήριο στις 9 π.μ.

Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Αθηνών, με ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα συμμετέχει στην Πρωτομαγιάτικη απεργία.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες ετοιμάζουν πολύμορφα την απεργιακή μάχη της φετινής Πρωτομαγιάς.

-- Σήμερα Πέμπτη 25 Απρίλη:

  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, πραγματοποιεί στα γραφεία του στις 8 μ.μ., εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά και με τίτλο: «Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου μας δείχνει το δρόμο. Οχι στη σύγχρονη σκλαβιά». Θα ακολουθήσει γλέντι με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Την εκδήλωση επιμελείται και οργανώνει η Επιτροπή Νέων του συνδικάτου.
  • O Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση 6 μ.μ., στο ΕΚΑ.
  • Η Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ, συλλαλητήριο για τα μεγάλα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 6.30 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε δίωρες στάσεις εργασίας στα έργα του ΜΕΤΡΟ (10 π.μ. - 12 μ.) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2 - 4 μ.μ.).
Πικετοφορίες του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ μπροστά στην απεργία της Πρωτομαγιάς οργανώνουν πικετοφορίες αύριο Παρασκευή 26/4, στις 7.30 μ.μ., σε Κουφάλια και Θερμαϊκό Θεσσαλονίκης. Επίσης, προγραμματίζουν περιοδείες και εξορμήσεις τη Δευτέρα 29/4 στο Λαγκαδά και την Τρίτη 30/4 στη Σίνδο.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org