Τρίτη 25 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ποιον κοροϊδεύουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ;

«Ερχομαι τώρα στο θέμα των ΚοινΣΕπ και των ΜΚΟ. Για εμάς αποτελούν το "Δούρειο Ιππο" για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και ουσιαστικά ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών. Αν, πραγματικά, κανείς δει το τι συνέβη με αυτές τις απαράδεκτες σχέσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων, θα καταλάβει τι σημαίνει νεοφιλελευθερισμός».

Αυτά τα λέει σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη ΑΥΓΗ» ο υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κοντόσταυλος!!! Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που είναι επίσης ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε μαζί με τους Σγουρό και Κουμουτσάκο, σχέδιο για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε εταιρικό σχήμα για χρηματοδότηση της «Λειτουργίας Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των ΚοινΣΕπ και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».

Θα μπορούσε κανείς να πει «ουδέν σχόλιο». Μόνο που στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει δεύτερη φύση η προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων με διγλωσσίες και τριγλωσσίες, που πάντα όμως συνοδεύονται από τις κατάλληλες ή «ορθές επαναλήψεις» που απαιτεί η στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Καλό θα είναι, πάντως, ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του, να αναρωτηθεί αν είναι διατεθειμένος να την ξαναπατήσει...

Σίτι ... καλεί ΣΥΡΙΖΑ

Στο Σίτι του Λονδίνου βρίσκεται κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τα στελέχη του οικονομικού του επιτελείου Γ. Σταθάκη και Γ. Μηλιό, για συζητήσεις με εκπροσώπους κολοσσιαίων επιχειρηματικών ομίλων. Μιας και επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει από πλευράς Κουμουνδούρου, τα off the record «ψιθυρίσματα» κάνουν λόγο για τετ - α - τετ με εκπροσώπους «hedge founds», εφοπλιστές, τραπεζίτες κ.λπ. Ξεχωρίζουν, μάλιστα, και προβάλλουν την πρόσκληση που έλαβε ο Γ. Σταθάκης απ' τον ιαπωνικό επενδυτικό οίκο «Nomura», που, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, πλασάρεται στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας του μετά τις «Morgan Stanley», «Merrill Lynch», «Goldman Sachs», «J. P. Morgan» κ.λπ.

Το συμπόσιο του οίκου είναι αφιερωμένο στον ΣΥΡΙΖΑ!!! Το μόνο θέμα συζήτησης είναι οι θέσεις του για την οικονομία και μόνος ομιλητής ο Γ. Σταθάκης. Κι αυτό καθώς - όπως λέγεται κι ακούγεται - ο εν λόγω οίκος εκπροσωπεί περί τα 35 - 40 «funds», που επενδύουν κυρίως στην Ευρώπη και ενδιαφέρονται για τις πιθανές επιπτώσεις μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα επενδυτικά τους κεφάλαια.

Για όποιον θυμάται τα αλλοτινά ψευτο-νταηλίκια του ΣΥΡΙΖΑ για «χτύπημα του χεριού στο τραπέζι» κ.λπ. περαστικά...

Περιζήτητοι...

Οι επαφές στο Σίτι, στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου, δεν είναι οι μόνες που πραγματοποιεί αυτόν τον καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως παραδέχεται ο Γ. Μηλιός, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις σχετικές προσκλήσεις των ενδιαφερομένων να ενημερωθούν από πρώτο χέρι, όχι για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, αυτό ήδη το γνωρίζουν, αλλά για τον τρόπο που σκέφτεται να το κάνει. Στο πλαίσιο αυτών, προχτές ο Γ. Δραγασάκης μίλησε σε εκδήλωση του «Levy Institute», του αμερικάνικου «think tank» που διεκπεραίωσε τα της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ, στις αρχές του 2013. Ενώ αρχές Δεκέμβρη λέγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την τιμητική του σε εκδηλώσεις νεοπαγούς «think tank» για την «αριστερή επιχειρηματικότητα»!!!

Να θυμίσουμε ότι το «Levy Institute» - που κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ το πρόβαλλαν περίπου σαν «ίδρυμα αγγέλων», επειδή υπερασπίζεται ένα μείγμα διαχείρισης που προσιδιάζει με αυτό που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ - στις αρχές αυτού του χρόνου σε έκθεσή του έκανε καθαρό ότι η συνταγή του για τη διαχείριση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Πακτωλό διακρατικών ενισχύσεων, τύπου σχεδίου Μάρσαλ, στους μεγαλοεπιχειρηματίες και παροχή ευέλικτου φτηνού εργατικού δυναμικού με προγράμματα «κοινωφελούς απασχόλησης».

Βρήκαν άξιο εκπρόσωπό τους

Η ισπανική (και όχι μόνο) πλουτοκρατία φαίνεται ότι βρήκε έναν άξιο υπερασπιστή της στρατηγικής της στο νεόκοπο κόμμα «Ποδέμος». Αυτό εξηγεί και γιατί μια από τις μεγαλύτερες αστικές εφημερίδες της Ισπανίας, η «Ελ Μούντο» (εκδίδεται από τον πολυεθνικό όμιλο «RCS MediaGroup S.p.A.» - όμιλο Ριτζόλι, που εκδίδει την «Κοριέρε ντε λα Σέρα» στην Ιταλία και ελέγχει μια σειρά από άλλα ΜΜΕ), που σιγοντάρει το κόμμα «Ποδέμος», ασχολήθηκε εκτενώς με πρόσφατο κυριακάτικο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη». Καθόλου τυχαία, για το ίδιο συγκρότημα διενεργήθηκε δεύτερη, «φρέσκια» δημοσκόπηση, που εμφανίζει το «Ποδέμος» ξανά πρώτο και μάλιστα με 28,3%.

Στο δημοσίευμά της για το άρθρο του «Ριζοσπάστη», η «Ελ Μούντο» εμφανίζει την εμπεριστατωμένη κριτική του ΚΚΕ ως αποτέλεσμα μιας «κόντρας» και «αντιπάθειας» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς, την ουσία δεν τολμά να την αγγίξει καν. Δηλαδή, το ότι οι θέσεις και προτάσεις του νέου αυτού κόμματος ταιριάζουν γάντι σε πολλές από τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου. Είναι κι αυτό ενδεικτικό τού πώς οι αστοί επιδιώκουν να αποφύγουν μια ουσιαστική αντιπαράθεση αλλά και τού πώς προσφέρουν την «ασπίδα» τους σε όσους τους εξυπηρετούν στη χειραγώγηση και την υποταγή του λαού.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1491 Η Γρανάδα, το τελευταίο προπύργιο των Αράβων στην Ιβηρική Χερσόνησο, παραδίδεται στους χριστιανούς βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδο και Ισαβέλλα.

1844 Γεννιέται ο Γερμανός μηχανικός Καρλ Μπεντς, σχεδιαστής και κατασκευαστής του πρώτου πρακτικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

1884 Πεθαίνει ο Γερμανός χημικός Αντολφ Βίλχελμ Χέρμαν Κόλμπε.

1916 Οι δυνάμεις της Αντάντ επιβάλλουν τον αποκλεισμό της Ελλάδας. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να αποδεχτεί τελεσίγραφο, σύμφωνα με το οποίο αποσύρει τον ελληνικό στρατό από την Πελοπόννησο, ενώ η Πάτρα και ο ισθμός της Κορίνθου τίθενται υπό «συμμαχικό» έλεγχο.

1917 Μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στο Βερολίνο με αίτημα τον τερματισμό του πολέμου (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).

1927 Με απόφασή του το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ καταδικάζει τη στάση της «τροτσκιστικής - ζηνοβιεφικής αντιπολίτευσης» και εγκρίνει όλα τα μέτρα που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του Πανενωσιακού Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκοι).

1935 Μετά το νόθο δημοψήφισμα του Κονδύλη, ο βασιλιάς Γεώργιος ο Β' επιστρέφει στην Ελλάδα, 12 χρόνια μετά τη διαφυγή του στο εξωτερικό.

1936 Συνέρχεται στη Μόσχα το 8οΕκτακτο Πανενωσιακό Συνέδριο των Σοβιέτ, το οποίο ψήφισε το νέο Σύνταγμα της ΕΣΣΔ.

1936 Υπογράφεται το Αντικομιντέρν Σύμφωνο (εναντίον της Κομμουνιστικής Διεθνούς) μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Αυτοκρατορίας της Ιαπωνίας.

1942 Τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοέμβρη, 150 αντάρτες του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον Αρη Βελουχιώτη, 60 αντάρτες του ΕΔΕΣ, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Ζέρβα, και 12 Βρετανοί σαμποτέρ επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της ιταλικής φρουράς της μεγάλης σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοπόταμου κοντά στη Λαμία, εξουδετερώνουν την εχθρική δύναμη και ανατινάζουν τη γέφυρα.

1952 Ο Νίκος Πλουμπίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλαμβάνεται από τις Αρχές.

1952 Πραγματοποιείται συνάντηση του προέδρου της ΕΔΑ Ι. Πασαλίδη και του πρωθυπουργού Α. Παπάγου, κατά την οποία ο Παπάγος διαβεβαιώνει ότι η ΕΔΑ δε θα διαλυθεί από το κράτος.

1969 Ο Τζον Λένον επιστρέφει στη βασίλισσα Ελισάβετ το βραβείο που του είχε απονείμει, όπως και στα άλλα μέλη του συγκροτήματος των «Μπιτλς». Ο Λένον επέστρεψε το βραβείο, διαμαρτυρόμενος για την υποστήριξη της Βρετανίας στον πόλεμο του Βιετνάμ.

1970 Αυτοκτονεί ο Ιάπωνας συγγραφέας Γιούκο Μισίμα.

1973 Με πραξικόπημα, ο Δ. Ιωαννίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της χούντας, ανατρέπει τον Γ. Παπαδόπουλο. Αυτή η «εσωτερική» αλλαγή στο δικτατορικό καθεστώς σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για το έγκλημα της Κύπρου.

1992 Η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας εγκρίνει τη διαίρεση της χώρας στις Δημοκρατίες της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Εφαρμόστηκε από την 1η Γενάρη του 1993.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ