Σάββατο 24 Μάρτη 2012 - Κυριακή 25 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
Σήμερα Σάββατο
  • Οι ΟΒ Ιστορίας - Εθνολογίας, Φιλολογίας, Παρευξείνιων Σπουδών της Οργάνωσης ΑΕΙ Ροδόπης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Το πραγματικό νόημα της επανάστασης του 1821 σήμερα», στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ. Ομιλητής ο Αργύρης Μπαλέρμπας, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Καβάλας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στις 6 μ.μ., στην «παλιά βιβλιοθήκη». Ομιλητής ο Μπάμπης Τσιμπόγλου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.
Τρίτη 27 Μάρτη
  • Η ΟΒ Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες», στις 12 το μεσημέρι, αίθουσα Τ13. Ομιλήτρια η Φωτεινή Τσιούνη, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.
  • Οι OB Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Πληροφορικής της Σπουδάζουσας Ιωαννίνων της ΚΝΕ διοργανώνουν βιβλιοπαρουσίαση του «Που είναι η μάνα σου μωρή;» της Δήμητρας Πέτρουλα, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο 4 του Φυσικού. Ομιλήτρια η Ξένια Λευτάκη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.
Θερινή ώρα από αύριο

Eurokinissi

Tο μέτρο εφαρμογής της θερινής ώρας θα ισχύσει από αύριο Κυριακή, 25 Μάρτη.

Ετσι, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής (03.00 π.μ.) οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να ρυθμιστούν μία ώρα μπροστά (04.00 π.μ.).

Η θερινή ώρα, θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή 28 Οκτώβρη 2012.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην οικονομία

Εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην οικονομία και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», διοργανώνει η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 28/3, στις 7 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο της Σχολής Νομικών - Οικονομικών - Πολιτικών Επιστημών (ΝΟΠΕ) του ΑΠΘ. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας.

Γλέντι της ΕΕΔΔΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) διοργανώνει ανοιξιάτικο γλέντι τη Δευτέρα 26 Μάρτη στις 8.30 το βράδυ στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου. Το μουσικό δρώμενο αναλαμβάνει σύσσωμο το συγκρότημα μπουζουκιών «Δρόμος», ενώ θα προσφέρονται σπιτικό φαγητό και κρασί. Είσοδος 10 ευρώ για την ενίσχυση της οργάνωσης.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα Σάββατο:

-- Σε πολιτική συγκέντρωση στο Λουτρό Αμφιλοχίας (κεντρική πλατεία) στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης.

Αύριο Κυριακή:

-- Περιοδεία σε Αλιστράτη, Πρώτη και Ροδολίβος Σερρών θα πραγματοποιήσει ο Σ. Αθανασιάδης, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Σερρών του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 26/3:

-- Στις 7 μ.μ. στο Καματερό, στον κινηματογράφο «Μελίνα», σε συγκέντρωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σε σύσκεψη στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας.

-- Στις 7 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας θα μιλήσει ο Γ. Τόλης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο Δημαρχείο.

Την Τρίτη 27/3:

-- Στις 6 π.μ. σε συγκέντρωση εργατών του Δήμου Βούλας θα μιλήσει ο Τ. Κεσόπουλος, μέλος του ΝΓ Νοτίου Τομέα.

-- Στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών θα περιοδεύσει ο Θ. Τζίμας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ. στο ΕΠΑΛ Ταύρου θα περιοδεύσει ο Γ. Καλύβας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Στις 6 π.μ. σε συγκέντρωση εργατών Δήμου Ηλιούπολης θα μιλήσει ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 π.μ. σε συγκέντρωση εργατών του Δήμου Ανω Λιοσίων θα μιλήσει ο Ν. Λέος, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στις 7 π.μ. στο εργοτάξιο των ΕΛΠΕ Ελευσίνας θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Δημαρχείο Αμαρουσίου θα μιλήσει ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στο νοσοκομείο METROPOLITAN με την Κάτια Κρόκου, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Στις 6 π.μ. περιοδεία στο γκαράζ, στις 7 π.μ. στα συνεργεία, στις 8 π.μ. στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καλλιθέας με την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στα συνεργεία του Δήμου Νίκαιας θα μιλήσει η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο Δημαρχείο Νίκαιας.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση της ΚΟ Κατασκευών στο Βύρωνα στα γραφεία του Κόμματος (Χειμάρας και Αϊδινίου) θα μιλήσει ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση της ΚΟ Κατασκευών στο Μπραχάμι, στο καφενείο «Γιώργος» (Γράμμου 37), θα μιλήσει ο Β. Βακάλης, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Συζήτηση για τις εξελίξεις και την οργανωμένη λαϊκή αντίσταση και πάλη, διοργανώνουν οι ΚΟΒ Β' - Γ' Διαμερισμάτων Πειραιά του ΚΚΕ στα γραφεία της Γ' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά (Φαληρέως 5 - Ν. Φάληρο), στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει η Ελσα Ζαμπέτα, στέλεχος του ΚΚΕ.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 3ου-4ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Πικετοφορία στα εργοστάσια του Βοτανικού

Πικετοφορία στα εργοστάσια της περιοχής του Βοτανικού πραγματοποίησε χτες η Λαϊκή Επιτροπή 3ου-4ου Διαμερίσματος Αθήνας μαζί με φορείς της γειτονιάς, εκπροσώπους του κλαδικού σωματείου Μετάλλου κι εργαζόμενους από την «Καρφούρ», καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους στα ταξικά σωματεία με τις ταξικές δυνάμεις, στο πλευρό του ΠΑΜΕ και στις Λαϊκές Επιτροπές στη γειτονιά. Οι συγκεντρωμένοι επισκέφθηκαν και συζήτησαν μαζί με τους εργαζόμενους της «ΓΚΡΑΝΤΕΞ» για τις εξελίξεις στο μέτωπο των ΣΣΕ, με τους εργαζόμενους της «3Ε Εκτυπωτικής» οι οποίοι μετέφεραν την πείρα τους καθώς βρίσκονται 3 μήνες τώρα σε κινητοποιήσεις, ενώ επίσης κουβέντιασαν για το παράδειγμα των εργαζομένων σε διπλανούς χώρους, όπως η «ΕΒΓΑ», οι οποίοι με τον οργανωμένο τους αγώνα έβαλαν εμπόδια στις επιδιώξεις για μειώσεις των μισθών. Οι συγκεντρωμένοι ολοκλήρωσαν τη συγκέντρωση με επίσκεψή τους στους εργαζόμενους της «Σιτροέν», που αντιστέκονται στην 4ήμερη εργασία και τους εργαζόμενους στη φαρμακαποθήκη «ΦΑΡΜΑΛΟΥΞ».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στην ΠΑΣΚΕ που μετρά πτώση στις ψήφους της κατά 42,14%

Το τιμόνι της διοίκησης του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου στην «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Μάλιστα από αυτή τη μάχη, οι δυνάμεις της ΔΑΣ βγήκαν σημαντικά ενισχυμένες, ενώ ταυτόχρονα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός υπέστη μεγάλο χτύπημα, καθώς η ΠΑΣΚΕ σημείωσε μεγάλη απώλεια των δυνάμεών της.

Η επικρότηση της πορείας που έχει χαράξει το σωματείο και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εργαζόμενοι αυξάνει τις ευθύνες για τις ταξικές δυνάμεις. Στόχος το επόμενο διάστημα είναι η ακόμα πιο γρήγορη οργάνωση του κλάδου στην Αττική που αποτελεί βασικό όρο τόσο για την απόκρουση της επίθεσης όσο και για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 2.841 εργαζόμενοι (από 2.786 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Εγκυρα βρέθηκαν 2.627 ψηφοδέλτια (107 άκυρα - λευκά).

Η ΔΑΣ έλαβε 2.329 ψήφους, 324 επιπλέον σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (είχε πάρει 2.005), αύξηση σε ποσοστό 16,6%. Κατέλαβε τις 14 από τις 17 έδρες στο ΔΣ (είχε 13).

Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 405 ψήφους, 295 λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (είχε πάρει 700), μείωση σε ποσοστό 42,14%. Κατέλαβε 3 έδρες στο ΔΣ χάνοντας μία σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες (είχε 4).

Εκδηλώσεις Επιτροπών Ειρήνης
  • Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη σήμερα Σάββατο 24 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: «Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη Μ. Ανατολή και την Αν. Μεσόγειο. Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και η καπιταλιστική κρίση». Θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 28 Μάρτη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου (Ανακρέοντος 60), στις 6.30 μ.μ. με θέμα: «60 χρόνια ΝΑΤΟ - Οι εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο και η εμπλοκή της χώρας μας». Θα μιλήσει ο Χρ. Μαργανέλης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.
ΚΗΔΕΙΑ

Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά

ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΟΓΧΥΛΑΚΗ

κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 24/3/2012

και ώρα 11:30 από τον Ιερό Ναό Αγ. Τρύφωνος του Κοιμητηρίου Κηφισιάς.

Τα παιδιά της : Βίλμα Βαλτζή, Εύα και Βασίλης Ιερωνυμάκης.

Τα εγγόνια της: Ιόλη και Ιων, Σήφης και Ελενα.

Οι δισέγγονες, οι λοιποί συγγενείς , οι φίλοι.

ΣΑΜΟΣ
Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ

Η Γραμματεία Σάμου της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποιεί σύσκεψη - συζήτηση τη Δευτέρα 26 του Μάρτη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει ο Φάνης Λάφης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.

Συγκέντρωση της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης

Συγκέντρωση με θέμα: «Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και η καπιταλιστική κρίση», διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη σήμερα Σάββατο 24 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος, σεισμολόγος - ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Διαδήλωσαν για τις συμβάσεις

Συγκέντρωση για την οργάνωση της μάχης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας οργάνωσε την Παρασκευή η Ενωση Λογιστών Πρωτευούσης. Λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση, εμφανίστηκαν στην είσοδο της αίθουσας δύο ένστολοι αστυνομικοί ζητώντας να γίνει κουβέντα για την κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί ν' ακολουθήσει στα γραφεία του ΣΕΒ. Συνδικαλιστές κι εργαζόμενοι κατήγγειλαν επί τόπου την παρουσία της αστυνομίας και ζήτησαν την αποχώρησή της, όπως και έγινε. Μετά τη συγκέντρωση έγινε πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ. Καταγγέλθηκε η επίθεση των βιομηχάνων στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι θα εντείνουν τη δράση για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και υπογραφή συμβάσεων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org