Κυριακή 23 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
7 έως 11 Νοέμβρη οι αρχαιρεσίες

Η κεντρική εφορευτική επιτροπή του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας - που εκλέχτηκε από τη γενική συνέλευση στις 2 Οκτώβρη - σε συνεδρίασή της, αποφάσισε πως οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου θα διεξαχθούν από 7 μέχρι 11 Νοέμβρη 2011, στις έδρες των παραρτημάτων. Οι ώρες διεξαγωγής των αρχαιρεσιών θα είναι από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., ενώ τις πρωινές ώρες από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., είτε σε τόπους δουλειάς, είτε στα κεντρικά γραφεία (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).

FRONTEX - ΣΕΝΓΚΕΝ
Κοινοί αντιμεταναστευτικοί κανόνες ασύλου

Εναρμονίζουν νομοθεσίες, συντονίζουν υπηρεσίες για μεγαλύτερη καταστολή στα σύνορα, φτηνότερο εργατικό δυναμικό μέσα στη χώρα

Associated Press

Αναβάθμιση του ρόλου του FRONTEX (ΦΡΟΝΤΕΞ - ευρωενωσιακός οργανισμός, επιτηρεί τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ) για καλύτερο κυνήγι των προσφύγων του ιμπεριαλισμού προωθούν με κάθε τρόπο ευρωενωσιακοί και ντόπιοι παράγοντες.

Χαρακτηριστικά όσα ειπώθηκαν πρόσφατα σε διεθνή ημερίδα με θέμα «Νέες Πραγματικότητες στη Μεσόγειο - Μετανάστευση και Ασυλο στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα» που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Τη διοργάνωσαν αντιπροσωπείες του Ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα. Συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Παπανικολάου (ΝΔ). Χαιρέτισε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Αμοιρίδης. Μίλησε ο Klaus Hudernigg, εκπρόσωπος του Επιχειρησιακού Γραφείου του FRONTEX στην Ελλάδα (λειτουργεί στον Πειραιά, στην έδρα του Λιμενικού Σώματος).

«Από τις τοποθετήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν», γράφει το σχετικό ανακοινωθέν, «η ανάγκη βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου που αφορά το άσυλο με τη θέσπιση κοινών κανόνων για τη χορήγησή του στις 27 Χώρες Μέλη. Η ανάγκη βελτίωσης και προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα της συμφωνίας Σένγκεν. Η αποφασιστική συμβολή του ευρωπαϊκού οργανισμού για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των Χωρών Μελών της ΕΕ (FRONTEX) στον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης, και η αρμονική συνεργασία του με τις ελληνικές αρχές».

Πίσω από τις γενικολογίες εναρμονίζουν νομοθεσίες, συντονίζουν υπηρεσίες καταστολής, καταδιώκουν μετανάστες... Αυτό που ενδιαφέρει την ΕΕ δεν είναι η προστασία των κυνηγημένων από τον τόπο τους, εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, των επεμβάσεων, που γεννάνε φτώχεια πείνα και δυστυχία. Την ενδιαφέρει μόνο η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των μεταναστών και προσφύγων, η διατήρησή τους σε καθεστώς μισονομιμότητας και διαρκούς ομηρίας, ώστε να αποτελούν φτηνότερη εργατική δύναμη, χωρίς δικαιώματα. Οσοι είναι χρήσιμοι για το κεφάλαιο θα ζουν στην ΕΕ, σε συνθήκες άθλιας εκμετάλλευσης, μισονομιμότητας και διαρκούς ομηρίας. Οσοι περισσεύουν απελαύνονται βίαια στις χώρες καταγωγής τους, ανεξάρτητα από τον κίνδυνο ζωής που μπορεί να διατρέχουν ή θα πνίγονται στα θαλάσσια σύνορα, προσπαθώντας να πλησιάσουν την ΕΕ - φρούριο.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βηρυτό

Στη Βηρυτό βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και τον Ηλία Νασίρ, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, για να εκπροσωπήσουν το Κόμμα στην Ομάδα Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων. Αντικείμενο της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας, που φιλοξενεί το Λιβανέζικο ΚΚ, είναι η προετοιμασία της διοργάνωσης της 13ης Διεθνούς Συνάντησης, που θα διεξαχθεί στις 9-11 Δεκέμβρη 2011 στην Αθήνα με θέμα: «Ο Σοσιαλισμός είναι το Μέλλον! Η διεθνής κατάσταση και η εμπειρία των κομμουνιστών 20 χρόνια μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ. Τα καθήκοντα για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών πολέμων, των σύγχρονων λαϊκών αγώνων και εξεγέρσεων, για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, την ενίσχυση του προλεταριακού διεθνισμού και του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βηρυτό θα λάβει μέρος και σε εκδήλωση που διοργανώνει το Λιβανέζικο ΚΚ με την ευκαιρία της 87ης επετείου από την ίδρυσή του.

Επίθεση προβοκατόρων στα γραφεία της ΚΟΒ Πετραλώνων

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της τα ξημερώματα του Σαββάτου καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Βάσης Πετραλώνων. Στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει: «Η ΚΟΒ Πετραλώνων καταγγέλλει τη θρασύδειλη, εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 22/10, από ομάδα προβοκατόρων. Στόχος ήταν να φοβίσουν τους πρωτοπόρους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, τους κομμουνιστές. Τους φοβίζει η μεγάλη απήχηση που έχουν οι θέσεις του ΚΚΕ στο λαό. Τους τρομοκρατεί η συστράτευση χιλιάδων εργαζόμενων με το ΠΑΜΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, η τεράστια επιτυχία της 48ωρης απεργίας.

Για ακόμα μια φορά η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται, δε φοβούνται! Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα! Οι καθοδηγητές και οι εκτελεστές αυτής της επιχείρησης είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα απομονώσουν τους κομμουνιστές από την εργατική τάξη και το λαό.

Τα στελέχη, τα μέλη, οι φίλοι του ΚΚΕ συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερο πείσμα και περιφρουρημένα από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς την οργανωμένη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, συνοικία, σχολείο, για να πάρουν τη θέση τους τα λαϊκά στρώματα, στη μεγάλη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής, για να "πάρει και να σηκώσει" την πλουτοκρατία, την κυβέρνησή της και τα άλλα κόμματά της που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ. Για την εργατική λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους».

Ανακοίνωση της ΟΓΕ για τις διήμερες διαδηλώσεις και τη δολοφονική επίθεση

Σε ανακοίνωσή της για τις διήμερες κινητοποιήσεις και την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση στη διαδήλωση, η ΟΓΕ:

  • Εκφράζει τη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του οικοδόμου, στελέχους του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στη συντρόφισσα και τα παιδιά του.
  • Χαιρετίζει τις χιλιάδες γυναίκες που απήργησαν στις 19 και 20 του Οκτώβρη και πήραν μέρος στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές συσπειρώσεις του λαϊκού μας κινήματος, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ.
  • Καταγγέλλει την οργανωμένη δολοφονική επίθεση παρακρατικών προβοκατόρων, σε διατεταγμένη αποστολή κατά των διαδηλωτών στα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Από το μένος των προβοκατόρων ενάντια στο εργατικό ταξικό κίνημα δεν εξαιρέθηκαν γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά. Οι «μολότωφ», τα χημικά αέρια, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης, και τα αστυνομικά κλομπ αποδεικνύουν τους χορηγούς και τους προμηθευτές αυτής της δολοφονικής επίθεσης.
  • Καλεί τις γυναίκες να ξεπεράσουν φόβους και αναστολές και να σηκώσουν πιο αποφασιστικά το μπόι τους δίπλα στο ΠΑΜΕ και στις άλλες ριζοσπαστικές συσπειρώσεις της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, που έχουν πάρει θέση μάχης απέναντι στα μονοπώλια και στις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές, που στέλνουν όλους τους εργαζόμενους και κύρια τις γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org