Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Διαβάστε σήμερα στο 4σέλιδο «Κομματική Ζωή & Δράση»

-- Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Αρθρο για την πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που προετοιμάζουν οι Οργανώσεις Μενιδίου - Φυλής Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

-- Ανταπόκριση από τη συνεστίαση των ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ, που γιόρτασαν την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης

-- Η συναυλία - αφιέρωμα της ΤΟ Κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για τον Σταύρο Κουγιουμτζή

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προετοιμάζουμε την πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

Την Κυριακή 28 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αχαρνών, είναι προγραμματισμένη από την ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ και το αντίστοιχο Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ μια όμορφη εκδήλωση με σύνθημα «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! Εξω από τα όρια αυτού του συστήματος. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Ομιλία από τον Νίκο Αμπατιέλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Μουσικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ από το συγκρότημα του Νίκου Θεοδωράκη.

Με αυτήν την πρωτοβουλία επιδιώκουμε να πραγματοποιήσουμε ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα στους νέους που δουλεύουν και ζουν στις εργατογειτονιές του Μενιδίου, των Ανω Λιοσίων, του Ολυμπιακού Χωριού και αλλού.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε σε άνεργους, σε σπουδαστές από τους χώρους κατάρτισης και σε μαθητές.

Τους καλούμε να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ, την πολιτική πρόταση διεξόδου, να βαδίσουν μαζί μας το επόμενο διάστημα στην πάλη για τη ζωή που μας αξίζει, ενάντια σε νέα και παλιότερα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στηρίζουν και όλα τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, στην με κάθε τρόπο ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων που σημαίνει ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους μια ζωή με ανασφάλεια, με λιγότερες δυνατότητες να ικανοποιούμε τις βασικές μας ανάγκες, μια ζωή χωρίς προοπτική.

Τους καλούμε να μάθουν την ηρωική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να βγάλουμε τα σύγχρονα συμπεράσματα από αυτήν την πορεία, να διδαχτούμε και να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Επιδιώκουμε να συζητήσουμε ιδιαίτερα με όλους εκείνους που πήραν μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριν από λίγες μέρες. Με όλους εκείνους που έκαναν το βήμα και απήργησαν για πρώτη φορά, αλλά και με εκείνους που το σκέφτηκαν, που προσπάθησαν να κάνουν το βήμα αλλά δεν τα κατάφεραν. Με όλους όσοι δεν «τσιμπάνε» στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης, στη μεθόδευση για να βάλει επιπρόσθετα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα.


Απευθυνόμαστε όμως και με τη βοήθεια της Κομματικής Οργάνωσης σε νέους ηλικιακά αγωνιστές, που είχαμε συναντηθεί μαζί τους τα προηγούμενα χρόνια, είτε μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, είτε στη δράση στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής, σε μια περίοδο που η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «δίκαιης ανάπτυξης» δίνει και παίρνει, που επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής στο λαό, να τον αποπροσανατολίσει, να αποσπάσει αν όχι τη στήριξη, την ανοχή του στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να βάλει πλάτη στην καπιταλιστική ανάπτυξη που φέρνει νέα δεινά για την εργατική τάξη και τη νεολαία. Σε μια περίοδο που με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθούν τα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και άλλες δυνάμεις, καθώς και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτά. Ταυτόχρονα επιχειρείται να φουντώσει ο εθνικισμός, που είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών των σχεδίων.

Βάζουμε υψηλούς στόχους, τιμώντας στην πράξη τη σημαντική επέτειο

Σημειώνουμε ότι για τον Τομέα μας αυτή η εκδήλωση είναι η πρώτη συγκέντρωση για το 2018, χρονιά του μεγάλου εορτασμού της επετείου ίδρυσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Βάζουμε λοιπόν υψηλούς στόχους συμμετοχής στην εκδήλωση, λίγες μόνο μέρες μετά την επιτυχημένη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» με τη Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος.

Με αυτόν τον τρόπο τιμάμε τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Δίνουμε τη μάχη για να βγει το Κόμμα μας, όπως και η ΚΝΕ, πιο ισχυρό μέσα στους χώρους δουλειάς, να δυναμώσει η παρέμβασή μας στις νέες και πιο παραγωγικές ηλικίες του χώρου ευθύνης μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, για την επιτυχία τόσο της εκδήλωσης όσο και των στόχων που έχουμε θέσει, ήδη οργανώνεται από τις ΚΟΒ και τις ΟΒ μια καλά σχεδιασμένη δουλειά, με χαρτί και μολύβι, ώστε να φτάσει το κάλεσμα παντού. Μια δουλειά που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν θα ξεκινήσει η εκδήλωση. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι οι ΚΟΒ και οι ΟΒ συνεδρίασαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης, για το περιεχόμενό της, έβαλαν το δικό τους αισιόδοξο σχέδιο.

Ειδοποιούμε τον περίγυρο του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους καλούμε να συμβάλουν και αυτοί ώστε να φτάσει το κάλεσμα ακόμα πιο μακριά.

Συγκινητική είναι η προσπάθεια μεγαλύτερων συντρόφων που με ειδική πρόσκληση καλούν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, είτε είναι μαθητές, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε άνεργοι, και τους φέρνουν σε επαφή με την ΚΝΕ αλλά και με τις Κομματικές Οργανώσεις.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, με το υλικό της εκδήλωσης, είναι προγραμματισμένες μια σειρά από εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές κατάρτισης.

Στις λίγες μέρες που απομένουν, το σύνολο των μελών και φίλων της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα κάνουμε τη νύχτα μέρα για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στο λαό και τη νεολαία του Μενιδίου και της Φυλής, με πλατιά διακίνηση της πρόσκλησης της εκδήλωσης σε όλους τους χώρους δουλειάς, στους χώρους νεολαίας και στις γειτονιές.

Στολίζουμε τις γειτονιές με την αφίσα της εκδήλωσης.

Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την κάθοδο του κόσμου στο χώρο της εκδήλωσης, στέλνουμε παντού το μήνυμα της συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.


Νίκος Καίσαρης - Κλεοπάτρα Βιδάλη
Μέλη του ΤΣ Μενιδίου - Φυλής της ΚΝΕ

Συναντήσεις με τις ΕΣΠΕΕ Κοζάνης και Καστοριάς

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων που πραγματοποιούνται, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, με το σύνολο των πρωτοβάθμιων Ενώσεων που ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), την Πέμπτη 18 Γενάρη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις ΕΣΠΕΕ Κοζάνης και Καστοριάς στις αντίστοιχες έδρες τους (Κοζάνη και Καστoριά).

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Αρβανιτάκη, συμμετείχαν ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης και στελέχη του Κόμματος στους νομούς Κοζάνης και Καστοριάς. Στις συναντήσεις, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ανήκουν στις προαναφερθείσες Ενώσεις Στρατιωτικών. Το ΚΚΕ δήλωσε τη συμπαράσταση και υποστήριξή του στο δικαίωμα της συλλογικής έκφρασης των στρατιωτικών και δεσμεύτηκε ότι θα παράξει κάθε δυνατή συνδρομή στην ανάδειξη και την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου. Τέλος, κατέθεσε την αντίθεσή του σε διασπαστικές προσπάθειες που υπονομεύουν την ενότητα του συλλογικού αγώνα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις συναντήσεις με το σύνολο των πρωτοβάθμιων Ενώσεων που ανήκουν στην ΠΟΕΣ, με σκοπό την άμεση ενημέρωσή του σχετικά με τα ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και στην περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, με έδρα την Τρίπολη.

Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε στην εκδήλωση
Ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε στην εκδήλωση
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Γενάρη στο Περιστέρι, το γλέντι και η κοπή της πίτας που οργάνωσε η Επιτροπή για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στην αντιπροσωπεία ήταν επίσης τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης και Θοδωρής Χιώνης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), συνταγματάρχης Αν. Τσουκαράκης, καθώς και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατος αντιναύαρχος ΠΝ Γ. Ροΐδης. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ενώσεων εν ενεργεία στρατιωτικών από το προσωπικό του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης ορισμένοι νέοι που υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους. Επίσης παρευρέθηκαν μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα, καθώς και η Πρωτοβουλία Αποστράτων.

Το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη»
Το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη»
Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μεταξύ άλλων, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματος, αναφέρθηκε στους δεσμούς του ΚΚΕ με το προσωπικό που υπηρετούσε στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας, τονίζοντας: «Είναι γνωστό ότι το Κόμμα μας, μέσα σε αυτή τη μεγάλη και ηρωική πορεία, είτε ήταν στην παρανομία είτε στη νομιμότητα, αγωνιζόμενο, πλαισιώθηκε από εκατοντάδες στρατιωτικούς και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Σήμερα τιμάμε αυτή τη συνεισφορά, στο πρόσωπο μελών των οικογενειών σπουδαίων αγωνιστών, ηρωικών μορφών των αγώνων του Κόμματος που διετέλεσαν στρατιωτικοί».

Ο Δ. Κουτσούμπας απευθύνθηκε στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους, λέγοντας: «Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας δεν σταματά στις πύλες των στρατοπέδων. Διεκδικήστε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Διεκδικήστε το δικαίωμά σας να ενημερώνεστε και να λέτε με θάρρος τη γνώμη σας. Σταθείτε με αφοβία, κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τα συμφέροντά σας, όπως και όλων όσοι ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας άλλωστε, ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών σας, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

«Θέση του ΚΚΕ είναι ότι μοναδική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας, η υπεράσπιση των συνόρων της. Καμιά σχέση δεν πρέπει να έχουν τα στελέχη, οι στρατευμένοι μας, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, με τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την καταστολή των διαδηλώσεων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας μας».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας: «Ξεκαθαρίζουμε ότι το ΚΚΕ δεν το ταυτίζει σε καμία περίπτωση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν. Η θέση μας για την αποστολή της Αστυνομίας είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος. Για την Πυροσβεστική η αντιμετώπιση των συνεπειών από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές. Για το Λιμενικό, η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, η προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας».

Απευθύνθηκε εκ μέρους του Κόμματος στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, λέγοντάς τους: «Είσαστε παιδιά του ελληνικού λαού. Στη συντριπτική πλειοψηφία σας, είσαστε γιοι και κόρες φτωχών λαϊκών οικογενειών, που υπηρετείτε σε δύσκολες συνθήκες. Εχετε κάθε δικαίωμα να οργανώνεστε και να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας αντίστοιχα, μέσα από τις Ενώσεις Στρατιωτικών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, την ΠΟΕΣ (...)

Πρέπει να απομονώσουμε από παντού όλοι μαζί τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, τους υμνητές του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους συνεργάτες των κατακτητών και των δικτατόρων. Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τις επιδιώξεις των ξένων συμφερόντων, του ΝΑΤΟ. Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν με τα όπλα απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς και συμμετείχαν στη συνέχεια στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ, κατά την τριπλή κατοχή της χώρας. Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες - μαχητές της Εθνικής μας Αντίστασης πρέπει να είναι τα φωτεινά παραδείγματα και για το σήμερα».

Τέλος ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, στην τουρκική προκλητικότητα και το κυπριακό πρόβλημα, στην περιοχή των Βαλκανίων, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ΠΓΔΜ: «20 χρόνια μετά την πρώτη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλωνίζουν στην περιοχή. Το ΚΚΕ διατρανώνει: Καμία αλλαγή και επαναχάραξη συνόρων! Σε σχέση με την ΠΓΔΜ, που είναι στην επικαιρότητα, παίρνουμε υπόψη ποιοι πραγματικά δημιούργησαν το πρόβλημα, διαλύοντας τη Γιουγκοσλαβία. Πιστεύουμε ότι πρέπει να προηγηθεί της ονοματολογίας μια συμφωνία για το απαραβίαστο των συνόρων. Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του από την αρχή της δεκαετίας του '90: Τυχόν χρήση του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου της είναι αποδεκτή μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός. Δίνουμε βάρος στα ζητήματα των εγγυήσεων και των προϋποθέσεων, της καταδίκης του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των αναγκαίων αλλαγών στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Να μην υποχωρήσουμε από θέσεις αρχών κάτω από την πίεση των ΗΠΑ, για άμεση ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Ιούλη».

Λαϊκό γλέντι στον Πειραιά

Η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ καλεί στο γλέντι που διοργανώνει την Κυριακή 28 Γενάρη, στις 1 μ.μ., στην αίθουσα επιβατών ΟΛΠ «ΗΕΤΙΩΝΑΣ» (Ακτή Βασιλειάδη - Σιλό, είσοδος από πύλη Ε2). Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι πρωτοπόρες ΚΟΒ και οι πρωτοπόροι σύντροφοι, με βάση την άμιλλα στην Οικονομική Εξόρμηση, στη στρατολογία και στον «Ριζοσπάστη».

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Ημαθία

Στην Ημαθία θα περιοδεύσει την Τρίτη 23 Γενάρη ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στις 12 μ., στον πολυχώρο «Ελιά», στη Βέροια, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η καλλιέργεια της "ιατρικής - φαρμακευτικής" κάνναβης - Οι θέσεις του ΚΚΕ». Νωρίτερα, στις 10 π.μ., θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Στις 5 μ.μ. θα συναντηθεί με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής και στις 6 μ.μ. θα περιοδεύσει στην Επισκοπή.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πραγματοποιήθηκε η συναυλία - αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ η συναυλία - αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή, την οποία διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Κεντροανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση - συναυλία παραβρέθηκαν μέλη της οικογένειάς του, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που δόθηκε τιμητική αναμνηστική πλακέτα στη σύζυγο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο για τη ζωή και τη σημαντική καλλιτεχνική δημιουργία του Στ. Κουγιουμτζή, ο οποίος ήταν ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που πέρασαν από τα Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ενώ στις αρχές της δεκαετίας του '80, και για δύο Φεστιβάλ, υπήρξε μέλος κριτικής επιτροπής για νέα τραγούδια.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε μουσική επιμέλεια Κώστα Ματσίγκου. Συμμετείχαν οι μουσικοί: Παύλος Παφρανίδης (μπουζούκι), Γιάννης Φιλιππουπολίτης (πιάνο), Λεωνίδας Κυρίδης (μπάσο) και Νίκος Ταλέας (ακορντεόν). Τραγούδησαν οι Βαγγελιώ Γρέγου, Μαρία Φραγκούλη, Λάμπρος Κάφκουλας, Αλέκος Κυζιρίδης, Κώστας Καρμπάς και Νίκος Ταλέας. Επίσης συμμετείχε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρείας σε διεύθυνση - διδασκαλία Γιάννη Σγούρα. Ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή η ΤΟ προσέφερε στη χορωδία το λεύκωμα - έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» με τα «Αγριολούλουδα», του Γ. Βαρλάμου.

Από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Αρ. Θάνος

MotionTeam

Από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Αρ. Θάνος
Στην ομιλία του ο Αριστείδης Θάνος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σημείωσε ότι το αφιέρωμα στον Στ. Κουγιουμτζή αποτελεί μέρος μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσει φέτος το ΚΚΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Αναφερόμενος στη ζωή και το έργο του, σημείωσε: «Τιμάμε σήμερα έναν σημαντικό μουσικοσυνθέτη, για την πολυετή προσφορά και τη καλλιτεχνική του δημιουργία στη νεότερη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού. Το όνομά του συνώνυμο της ευγένειας, των χαμηλών τόνων. Εναν σεμνό, ντροπαλό άνθρωπο του μουσικού μας πολιτισμού.

Γεννήθηκε στην πόλη μας σε μια εργατοσυνοικία, κοντά στο Γεντί Κουλέ, που αποτελούσε φυσικό μουσικό σταυροδρόμι ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική, τους λαϊκούς δρόμους του ρεμπέτικου και τις επιρροές των σμυρναίικων που κουβάλησαν στις αποσκευές τους οι πρόσφυγες της γειτονιάς. Αυτοί οι ήχοι τον συνεπήραν. Κι έγιναν η αιτία να σπουδάσει μουσική. Να της αφοσιωθεί με αγάπη και μεράκι και να ξεκινήσει το δικό του, δημιουργικό "ταξίδι"».

Τον «σφράγισαν» τα όνειρα και οι αγώνες του λαού

«Τον καθόρισε όμως και το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο εκείνης της εποχής, οι οξυμένες κοινωνικές αντιθέσεις, οι μεγαλειώδεις λαϊκοί αγώνες, οι διώξεις και οι φυλακίσεις κομμουνιστών και άλλων προοδευτικών ανθρώπων. Σε έναν τόπο ζωντανό, παλλόμενο, γεμάτο συγκρούσεις, εντάσεις, πάλη.

ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που δόθηκε τιμητική αναμνηστική πλακέτα στη σύζυγο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

MotionTeam

ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που δόθηκε τιμητική αναμνηστική πλακέτα στη σύζυγο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
(...) Τον Σταύρο Κουγιουμτζή τον σφράγισε το πρόβλημα της φτώχειας, τα όνειρα των φτωχών ανθρώπων, και ιδιαίτερα των νέων, για μια καλύτερη ζωή.

Ηταν μόλις 4 χρόνων όταν ανησύχησε που δεν γύρισε το βράδυ η μητέρα του και προσπαθούσαν να του εξηγήσουν πως εκείνη, η εργάτρια στα καπνά, έπαιρνε δραστήρια μέρος στα γεγονότα του ματωμένου Μάη του '36, υπερασπίζοντας τα ταξικά της συμφέροντα.

(...) Ο συνθέτης φωτογράφισε και αποτύπωσε σε λέξεις και νότες στιγμές της καθημερινής κοινωνικής ζωής του απλού λαϊκού ανθρώπου, του φτωχού μεροκαματιάρη, του ανίσχυρου, του αδικημένου, του μετανάστη. Με συνέπεια και συνέχεια αναδείκνυε και υπερασπιζόταν τους πόθους, τους έρωτες, τα δίκια, το μόχθο του. Ο λαός είναι ο βασικός του πρωταγωνιστής, αυτός είναι και ο τελικός αποδέκτης του έργου του. Αυτή η καθαρότητα του καλλιτεχνικού του σκοπού, η αυθεντικότητα των κινήτρων, το ταλέντο, το ξεχωριστό ήθος και ύφος, η αυτονομία, η δωρικότητα είναι που τα τραγούδια του μιλούν μέσα μας και μαλακώνουν την καρδιά μας.

(...) Για περισσότερα από 45 χρόνια, μέσα σε πάνω από 200 τραγούδια, ήθελε να βρίσκει τον εαυτό του, τις αξίες του, τα βιώματα, τις θύμησες, και να τα ντύνει με μουσική. Και τα κατάφερε. Αυτό τον καθιέρωσε σαν έναν σημαντικό και ξεχωριστό δημιουργό, με ιδιαίτερα ευαίσθητη καλλιτεχνική πορεία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αρ. Θάνος σημείωσε: «Για εμάς ο αληθινός σκοπός της τέχνης, του πολιτισμού, είναι να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του λαού και να καλλιεργήσει τις αναγκαίες πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις που θα τον βοηθήσουν να ανέβει σε ανώτερες, εξανθρωπισμένες μορφές κοινωνικής ζωής.

Η τέχνη είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι ανάγκη και πρέπει να ικανοποιηθεί, όπως και οι υπόλοιπες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες, είναι ανάγκη και θα ικανοποιηθεί πλήρως σε μια άλλη κοινωνία, όπου ο πλούτος και η εξουσία θα βρίσκονται στα χέρια των εργαζομένων, του λαού και των παιδιών τους, στο σοσιαλισμό.

Εκεί και τότε οι καλλιτέχνες θα έχουν όλες τις δυνατότητες να δημιουργούν, θα είναι απαλλαγμένοι από την αβάσταχτη και συνεχή "λογοκρισία" του καπιταλιστικού κέρδους, των συμφερόντων των βιομηχανιών του θεάματος, κι από όσους έχουν ανάγκη το σκοταδισμό, την άγνοια, τα πιο τερατώδη ψέματα για θεμέλιο του σάπιου συστήματός τους, που υπάρχουν οι δυνατότητες για να ξεπεραστεί».

Εγκαινιάστηκαν τα νέα ιδιόκτητα γραφεία της ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ

Σε μια «ζεστή» πολιτική εκδήλωση εγκαινιάστηκαν τα νέα ιδιόκτητα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ, το πρωί της Κυριακής 21 Γενάρη.

Τα νέα ιδιόκτητα γραφεία του ΚΚΕ στην Ξάνθη αποτελούν οικονομική προσφορά συντρόφου. Ανακαινίστηκαν με εθελοντική δουλειά, που έγινε με μεράκι και στηρίχτηκε στην τεχνογνωσία συντρόφων και φίλων του Κόμματος.

Τη μέρα των εγκαινίων, ο χώρος ήταν στολισμένος με ταμπλό που απεικόνιζαν σημαντικές στιγμές του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος στην Ξάνθη κατά τον Μεσοπόλεμο, δηλώνοντας την άρρηκτη σχέση του Κόμματος με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της μειονότητας διαχρονικά, καθώς και στιγμιότυπα από τη σύγχρονη δράση του Κόμματος και του ταξικού εργατικού κινήματος.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ ο Κώστας Βογιατζής, ενώ χαιρέτισαν εκ μέρους του ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ η Μαρία Χριστοδουλέα και εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ο Μπάμπης Φωτιάδης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ενιαία πολιτική του κεφαλαίου, των κομμάτων και των κυβερνήσεών του πρέπει να βρει μπροστά της την εξίσου ενιαία απάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με ανασύνταξή του και Κοινωνική Συμμαχία. «Οι αγώνες με αντιμονοπωλιακό - αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, η ταξική σύγκρουση για την ανατροπή του συστήματος, είναι ζήτημα του σήμερα και όχι του απώτερου μέλλοντος. Γι' αυτό η ενίσχυση του ΚΚΕ, όχι μόνο στις εκλογές, αλλά με γερές Οργανώσεις στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, είναι το λαϊκό "προαπαιτούμενο", ζήτημα πρώτης γραμμής και ανάγκης για το λαό. Η μάχη των κομμουνιστών για την ενίσχυση του Κόμματος είναι η καλύτερη τιμή που θα αποδώσουν στην 100ή επέτειο ίδρυσης του κόμματός τους, του ΚΚΕ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή της σημαίας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στην ΤΕ Ξάνθης, για την πρωτιά της στην άμιλλα της Περιοχής στην πρόσφατη Οικονομική Εξόρμηση.

ΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιόρτασαν τη νέα χρονιά και την επιτυχία στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Γενάρη η ετήσια συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων Χαλκίδας του ΚΚΕ.

Στο ξεκίνημα της χρονιάς που το ΚΚΕ γιορτάζει τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών πήρε μέρος στη ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με το μεράκι και την προσφορά των μελών και των φίλων του Κόμματος, με εκλεκτούς μεζέδες, καλό κρασί και πολύ κέφι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις της Εύβοιας στην άμιλλα για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017. Αλλωστε, η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας βγήκε πρώτη πανελλαδικά με βάση το βαθμό υπερκάλυψης του πλάνου της, φτάνοντας στο 164,38%, ενώ η Οργάνωση της Εύβοιας έφτασε στο 194,95%.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης επιβεβαιώνει και δυναμώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με το λαό της περιοχής, που ενισχύει με το υστέρημά του τη δύναμη που μάχεται για το δίκιο του, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που προκαλεί η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η ενίσχυση του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια, για τη συσπείρωση γύρω από το Κόμμα των φίλων, των λαϊκών ανθρώπων που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα, αλλά αναγνωρίζουν στο πρόσωπο των κομμουνιστών τη μαχητικότητα, την ανιδιοτέλεια, τη συνέπεια λόγων και έργων, εκτιμούν την 100χρονη προσφορά του Κόμματος.

Ο Γ. Μαρίνος
Ο Γ. Μαρίνος
Η επιτυχία της μάχης αυτής έφερε ακόμα πιο κοντά την υλοποίηση του ξεχωριστού στόχου να αποκτήσει η ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας το αμέσως επόμενο διάστημα τα δικά της ιδιόκτητα γραφεία στην έδρα της Οργάνωσης στη Χαλκίδα.

Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια πρωτοστατώντας στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες

Στη συνεστίαση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε: «Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που παλεύουμε με το ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες και θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από το μεγάλο γεγονός του γιορτασμού των 100 χρόνων της ηρωικής δράσης και προσφοράς του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει η Διακήρυξη της ΚΕ του Κόμματος για τα 100χρονα, "το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο".

Για το κτίσιμο της νέας σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Για να χαίρονται και να απολαμβάνουν οι εργάτες και οι εργάτριες το μόχθο τους. Για να έχουν όλοι σταθερή δουλειά. Για δωρεάν και υψηλού επιπέδου Παιδεία και Υγεία. Για να μπορέσει ο λαός μας, οι νέοι και οι νέες να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Για να ζήσουν ειρηνικά, χωρίς εξαρτήσεις από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση των στόχων του 20ου Συνεδρίου, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε να γίνει πιο ικανό στην οργάνωση και την κινητοποίηση της εργατικής τάξης, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το κτίσιμο γερής κοινωνικής συμμαχίας, που θα παλεύει σε αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία».

Παλεύουμε για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα

Ο Γ. Μαρίνος σημείωσε ακόμη: «Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ταξικές δυνάμεις γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες στην οργάνωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, την επίδραση της πίεσης της υψηλής ανεργίας και του φόβου της απόλυσης, τη ζημιά που προκαλεί η διαβρωτική δουλειά του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, και γι' αυτό δίνουμε τη μάχη για τη μαζικότητα των συνδικάτων, την ενίσχυση της συλλογικής δράσης, υπερασπιζόμενοι το απεργιακό δικαίωμα.

Παλεύουμε για το σοσιαλισμό, το πέρασμα του πλούτου, των μέσων παραγωγής στα χέρια του λαού, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και αυτό μας δίνει δύναμη να πρωτοστατούμε στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, να συμμετέχουμε αποφασιστικά στη σπουδαία πάλη του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος, να δίνουμε σκληρές μάχες μέσα στους εργασιακούς χώρους, να παλεύουμε με συνέπεια για όλα τα εργατικά, λαϊκά προβλήματα, για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα, να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης (...)

Απαντάμε αποφασιστικά και τεκμηριωμένα σε κάθε λογής επιθέσεις κατά του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος. Ξεμασκαρεύουμε τον οπορτουνισμό και τις υπονομευτικές ενέργειες των εργατοπατέρων.

Αντιμετωπίζουμε τον χυδαίο αντικομμουνισμό της εγκληματικής, ναζιστικής Χρυσής Αυγής αλλά και των άλλων δυνάμεων και μπορούμε να γελοιοποιήσουμε τις επιθέσεις του Τσίπρα, των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που καταφεύγουν σε αντικομμουνισμό, προσβάλλουν τον αριστερό κόσμο και επιχειρούν να παρουσιάσουν ως προοδευτική στάση τη συμμετοχή στη διαχείριση του καπιταλισμού καμαρώνοντας γιατί έχουν "λερώσει τα χέρια τους" και παίρνουν παράσημα από το κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Τα περί τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018, που τυπικά λήγει το πρόγραμμα του 3ου μνημονίου, είναι μύθος. Η 3η "αξιολόγηση" δίνει τη θέση της στην 4η, που έχει 80 και πάνω προαπαιτούμενα (...)

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν βαθιά πως μέσα σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη. Ολα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν επιβληθεί στο λαό παραμένουν και την περίοδο ανάκαμψης της οικονομίας, η οποία προβάλλει με ασθενείς ρυθμούς προκαλώντας ανησυχία στα αστικά επιτελεία γιατί πολλά σινιάλα προειδοποιούν για ενδεχόμενη νέα κρίση, π.χ. στην Ιταλία ή την Κίνα.

Τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αρκετά για να βγάλει ο λαός μας ασφαλή συμπεράσματα, να υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια τα συμφέροντά του, να μην εγκλωβιστεί σε κανέναν διαχειριστικό πόλο. Η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αφορά το ποιος από τους δύο μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, πατάει πάνω σε ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που υπηρετούν την παγίδευση των εργαζομένων. Μαζί πήγαν στο 3ο μνημόνιο, μαζί ψήφισαν προχτές για την κατάργηση της απεργίας, μαζί υμνούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κερδοφορία των επιχειρήσεων».

Μεγάλοι οι κίνδυνοι της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης»

Αναφερόμενος εξάλλου στη διεθνή κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζει στο δρόμο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και μέσα στο σημερινό πολύ ταραγμένο τοπίο, η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση γίνεται συνεχώς πιο επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα.

Γεωστρατηγική αναβάθμιση για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων και του ρόλου τους στη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο, στα πλαίσια πιο βαθιάς εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, στη στήριξη της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ που είναι ταυτισμένη με επεμβάσεις και πολέμους σε πολλές περιοχές του κόσμου (...)

Το ΚΚΕ έχει μεγάλη προσφορά στους αγώνες κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων και οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισες, οι φίλοι του Κόμματος έχουν τη δύναμη και μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της πάλης την επόμενη περίοδο».

Το γλέντι του «Ριζοσπάστη» και του «902.gr»

Με τραγούδι, χορό, καλό φαγητό και κρασί γλέντησαν δεκάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος την Κυριακή 21/1, στη συνεστίαση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του «Ριζοσπάστη» και του «902.gr». Το γλέντι φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

Η εκδήλωση ετοιμάστηκε με μεράκι από τις δύο Οργανώσεις, που φρόντισαν για το φαγητό, το ποτό, αλλά και για να συλλέξουν μοναδικά δώρα, προσφορές μελών και φίλων του ΚΚΕ, που έκαναν πλούσια τη «λαχειοφόρο»... Γενναιόδωρες ήταν οι προσφορές Οργανώσεων, συντρόφων και οπαδών του Κόμματος και σε ό,τι αφορά τα εδέσματα και το κρασί.

Η επιτυχία της πανεξόρμησης από τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις το Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Γενάρη, κατά την οποία μαζί με τον «Ριζοσπάστη» έφτασε στα χέρια δεκάδων χιλιάδων οπαδών και φίλων του Κόμματος, αλλά και σ' έναν ευρύτερο περίγυρο ανθρώπων που παρακολουθούν τη δράση του Κόμματος, η Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στο καλωσόρισμα εκ μέρους των δύο Οργανώσεων ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο για τη συνέχεια μιας χρονιάς κατά την οποία ο γιορτασμός των 100 χρόνων βάζει ψηλά τον πήχη για την υλοποίηση των Αποφάσεων του 20ού Συνεδρίου, στην οικοδόμηση και στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Στην κοπή της πίτας που έγινε στο πλαίσιο της συνεστίασης, το κομμάτι για το Κόμμα παρέλαβε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και για την ΚΝΕ ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υπεύθυνος του «Οδηγητή».

Στη συνέχεια ο «λόγος» πέρασε στην ορχήστρα, που με μπουζούκι, κιθάρα και μπαγλαμαδάκι τραγούδησε όμορφα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, παρασέρνοντας στο χορό μικρούς και μεγάλους, μέχρι αργά το απόγευμα.Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ