Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Σερρών καλεί σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Σερρών. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., η ΤΟ Κοζάνης καλεί σε εκδήλωση στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα με τίτλο «Ο κόκκινος Οκτώβρης φωτίζει τον αγώνα μας σήμερα».

-- Στις 6.30 μ.μ., στη Λάρισα, οι ΚΟ Αγίου Κωνσταντίνου - Σουφλαρίων, Αγίου Αθανασίου, Κέντρου, ΟΤΑ και Κατασκευών καλούν σε εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Θα προβληθεί βίντεο και θα ακολουθήσει συζήτηση με την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Αγγελο Σίμο, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής καλεί στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ (Μπουμπουλίνας 20-22), σε εκδήλωση με θέμα «Οι κόκκινοι καρποί του Οκτώβρη στην Τέχνη και τον Πολιτισμό». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Την Παρασκευή 24 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., η ΤΕ Φθιώτιδας καλεί σε εκδήλωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας (πλ. Διάκου), όπου θα παρουσιαστεί η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό». Θα μιλήσουν ο Αναστάσιος Χρονάς, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας, ο Λουκάς Ψωρογιάννης, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας, και η Ανδριάνα Μπαφούτσου, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 25 Νοέμβρη:

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΕ Μαγνησίας καλεί σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Θόλος), στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος». Θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στα ρωσικά τραγούδια της Οκτωβριανής Επανάστασης.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Καρύστου καλεί σε εκδήλωση στο Γιοκάλειο Ιδρυμα, με ομιλητή τον Μάκη Μακρή, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας και Γραμματέα της ΤΕ Εύβοιας. Θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα από συγκρότημα της ΚΝΕ με τίτλο «Οταν νικάνε οι εργάτες».

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αντίστροφα μετρούν οι μέρες για τη μεγάλη εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση

Σε τέσσερις μέρες πραγματοποιείται η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στην εκδήλωση, με την οποία κορυφώνεται μια πολύ πλούσια δραστηριότητα του Κόμματος, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

Τις μέρες που απομένουν, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουμε ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα, για να μετατραπεί αυτή η συγκέντρωση σε μια πραγματική διαδήλωση. Οι χιλιάδες συμμετέχοντες να στείλουν μήνυμα υπεράσπισης της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της πρώτης φοράς που η εργατική τάξη έφτιαξε το δικό της κράτος, μετρώντας πρωτοφανή επιτεύγματα και κατακτήσεις.

Οι εξέδρες του ΣΕΦ, αλλά και η αρένα του που θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση, θα δώσουν άλλη μια καλή απάντηση σε όσους επιτίθενται στο σοσιαλισμό, έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στο αύριο, αφού γνωρίζουν ότι δεν ξεμπέρδεψαν με την ταξική πάλη, γνωρίζουν ότι το μέλλον ανήκει στην εργατική τάξη.

Κάνουμε λοιπόν τη νύχτα μέρα. Να φτάσουμε με την πλατιά εξόρμηση σε δεκάδες χώρους δουλειάς και συνοικίες, σε σχολεία και σχολές, στην κατάρτιση και στη μαθητεία. Για να είναι πολλοί οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου που θα δώσουν το «παρών» στη μοναδική αυτή επέτειο. Για να είναι ακόμα περισσότεροι εκείνοι που με αφορμή αυτό το σπουδαίο γεγονός έρχονται σε επαφή με την πολιτική του ΚΚΕ, με τις εκτιμήσεις του για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα, τις αιτίες που αυτή η πορεία ανακόπηκε. Για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα, με την εκμετάλλευση, τις κρίσεις, την ανεργία και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους δεν είναι το τέλος της Ιστορίας, αλλά η παραμονή της νίκης της εργατικής τάξης, ότι η εποχή που διανύουμε είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Πλησιάζοντας προς την εκδήλωση, εντείνονται και οι προσπάθειες των δεκάδων συντελεστών που θα παρουσιάσουν το θεατρικό πολυθέαμα. Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, χορογράφοι, ηχολήπτες, μουσικοί, με τις καθημερινές πρόβες βάζουν τις τελευταίες πινελιές για το έργο. Οι δεκάδες συντελεστές θα ζωντανέψουν πλευρές της προετοιμασίας της Επανάστασης, των ημερών του Οκτώβρη που συγκλόνισαν τον κόσμο και συντάραξαν τα θεμέλια του εκμεταλλευτικού κόσμου, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, αλλά και των ανεπαρκειών που οδήγησαν στην ανατροπή. Το σενάριο βασίζεται σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Φρ. Ενγκελς, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Τζ. Ριντ, Βλ. Μαγιακόφσκι και Μπ. Μπρεχτ. Θα εμπλουτίζεται με βίντεο και μουσική από σοβιετικά τραγούδια, αλλά και πρωτότυπη.

Πούλμαν από γειτονιές της Αττικής

Πούλμαν για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) θα αναχωρήσουν από συνοικίες της Αττικής την Κυριακή 26 Νοέμβρη, προς διευκόλυνση της συμμετοχής στην εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν κανονιστεί τα εξής:

Από Αθήνα:

-- Στις 4.30 μ.μ., από Πανόρμου (πλ. Αγ. Αντωνίου).

-- Στις 4.45 μ.μ., από Κατεχάκη & Πραντούνα.

-- Στις 4.50 μ.μ., από Βριλησσού & Μητροπέτροβα.

-- Στις 5 μ.μ., από Λ. Αλεξάνδρας & Γκύζη.

-- Στις 5 μ.μ., από πλ. Κολιάτσου

-- Στις 5.15 μ.μ., από τέρμα Πατησίων (τράπεζα Πειραιώς)

Από Γαλάτσι, στις 5 μ.μ., από το Παλιό Τέρμα (Βεΐκου & Γαλατσίου).

Από Βόρεια:

-- Μεταμόρφωση, στις 5 μ.μ., από Αγ. Κων/νο.

-- Μελίσσια, στις 5 μ.μ., από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας 75.

-- Χαλάνδρι, στις 5 μ.μ., από 25ης Μαρτίου και Παλαιολόγου (Σίδερα Χαλανδρίου - Κατάστημα COCOMAT).

-- Αγία Παρασκευή, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Αγίας Παρασκευής.

-- Αγιος Στέφανος, στις 5 μ.μ., από τα νηπιαγωγεία.

Από Δυτικά:

-- Ολυμπιακό Χωριό, στις 5 μ.μ., από το Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής (Κακλαμανάκη 21).

-- Μενίδι, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Κάραβου.

-- Ανω Λιόσια, στις 5 μ.μ., από την τριγωνική πλατεία Ανω Λιοσίων (όπισθεν δημαρχείου).

-- Ζεφύρι, στις 5.15 μ.μ., από τη στάση του προαστιακού σιδηρόδρομου.

-- Καματερό, στις 5.15 μ.μ., από τη στάση Μανάρα.

-- Κόκκινο Μύλο, στις 5.15 μ.μ., από την τριγωνική πλατεία.

-- Περιστέρι, στις 5.15 μ.μ., από τα εξής σημεία: Πλατεία Δημαρχείου, πλατεία Δέγλερη, πλατεία Λόφου, ΚΕΠ Νέας Ζωής (Πελοπίδα και Βύρωνος), Αγ. Αντώνιο, Θηβών & Τζον Κένεντι, Πελασγίας & Δωδεκανήσου (1ο Λύκειο, Εκατόδεντρα).

-- Ιλιον, στις 5.15 μ.μ., από ΟΤΕ Ιλίου.

-- Αγιοι Ανάργυροι, στις 5.15 μ.μ., από την πλατεία Αγ. Αναργύρων.

-- Πετρούπολη, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Ηρώ.

-- Αιγάλεω, στις 5.15 μ.μ., από την πλατεία Εσταυρωμένου (επί της Ιεράς Οδού) και από την Ιερά Οδό (έναντι ΟΤΕ).

-- Χαϊδάρι, στις 5.15 μ.μ., από την πλατεία Δημαρχείου.

-- Αγ. Βαρβάρα, στις 5.15 μ.μ., από Μεγ. Αλεξάνδρου και Ελ. Βενιζέλου (Ταχυδρομείο).

Από Πειραιά:

-- Νίκαια, στις 5 μ.μ., από τα εξής σημεία: Περιβολάκι, πλατεία Κουμπάκη, πλατεία Χαλκηδόνας και Κρατικό Νοσοκομείο.

-- Κορυδαλλός, στις 5 μ.μ., από το Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Πλειάδες), Λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη.

-- Πέραμα, στις 5 μ.μ., από τα γραφεία του ΚΚΕ, Λ. Ειρήνης 73.

-- Κερατσίνι, στις 5 μ.μ., από τα εξής σημεία: Πλατεία Χαραυγής (Ευγένεια), Αμφιάλη (Γρ. Λαμπράκη & Π. Φύσσα), πλατεία Λαού (Ταμπούρια).

-- Δραπετσώνα, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Κοσκινά (πρ. Ευφραιμίδη).

Από Νότια:

-- Μπραχάμι, στις 5 μ.μ., από Αγίου Δημητρίου 163.

-- Γλυφάδα, στις 4.30 μ.μ., από την πλατεία Αγίου Τρύφωνα.

-- Ελληνικό, στις 4.30 μ.μ., από την πλατεία Σουρμένων.

-- Αργυρούπολη, στις 4.45 μ.μ., από το δημαρχείο Αργυρούπολης (Λεωφόρος Κύπρου).

-- Νέα Σμύρνη, στις 5 μ.μ., από το «Polis Park».

Από Ανατολικά:

-- Ζωγράφου, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Γαρδένιας.

-- Καισαριανή, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Παναγιώτη Μακρή.

-- Βύρωνας, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο).

-- Υμηττός, στις 5.10 μ.μ., από Αγία Φωτεινή.

-- Δάφνη, στις 5.10 μ.μ., από τη Γυμναστική Ακαδημία.

-- Ηλιούπολη, στις 5 μ.μ., από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Από Μεσόγεια - Λαύριο:

-- Λαύριο, στις 4 μ.μ., από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

-- Καλύβια, στις 4 μ.μ., από την κεντρική πλατεία Καλυβίων.

-- Κορωπί, στις 4 μ.μ., από τον «Σκλαβενίτη».

-- Παλλήνη, στις 4 μ.μ., από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα.

-- Αρτέμιδα, στις 4 μ.μ., από τη «Μέδουσα».

-- Ν. Μάκρη, στις 4 μ.μ., από την πλ. Ν. Μάκρης
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org