Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε θέση μάχης και οι συνταξιούχοι

Από τη χτεσινή σύσκεψη
Από τη χτεσινή σύσκεψη
Επί ποδός, σε συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, βρίσκονται φυσικά και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, οι οποίες χτες προχώρησαν σε ευρεία σύσκεψη των διοικήσεών τους στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη την εισήγηση έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος, αφού ανέλυσε την κατάσταση για το Ασφαλιστικό και τις τρέχουσες εξελίξεις, είπε ότι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία θα ζητά τη συνάντηση που είχε συμφωνηθεί στις 14/12 μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο, όπου θα απαιτήσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στο υπόμνημα που έχουν καταθέσει.

Σχετική επιστολή θα αποσταλεί και στον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, για τις αβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις που καλούνται να πληρώσουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έλαβαν τις συντάξεις τους με μεγάλη καθυστέρηση αναδρομικά.

Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, θέτοντας το θέμα της ελάφρυνσης των συνταξιούχων από τη δυσβάστακτη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά και στον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη για τη ρύθμιση θεμάτων συμμετοχής των συνταξιούχων στον κοινωνικό τουρισμό.

Στη συνέχεια μίλησε ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΕΤΕΑΕΠ, υπογραμμίζοντας ότι η σχεδιαζόμενη ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ με τον ΕΦΚΑ θα οδηγήσει στη ληστεία 8 δισ. ευρώ αποθεματικών του Ταμείου, που στη συνέχεια θα παραδοθούν στα κερδοσκοπικά funds μέσω των σχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Ακολούθησαν ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΣ ΟΑΕΕ, και ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της ΟΣΕ ΙΚΑ, που υπογράμμισαν την ανάγκη τα Σωματεία να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση των αγώνων για την Κοινωνική Ασφάλιση μαζί με τα συνδικάτα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των 11 πανελλαδικά συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων να δώσουν συνέντευξη Τύπου τη μεθεπομένη μέρα της δημοσιοποίησης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ. Η συνέντευξη θα δοθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή συνταξιούχων από την Αττική.

  • Η Σωματειακή Επιτροπή Καλαμαριάς, του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», οργανώνει σύσκεψη για το Ασφαλιστικό, την Παρασκευή 24/1 στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς.
Συσκέψεις και συνελεύσεις

-- Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. σε αίθουσα του ΕΚ Καλαμάτας.

-- Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας καλεί σε συνέλευση σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Στέκι των Σωματείων (Αρ. Στάνη 1).

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας καλεί σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση αύριο Πέμπτη 23/1, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).

-- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας οργανώνει Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή 24/1, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου πραγματοποιεί σύσκεψη - συζήτηση την Παρασκευή 24/1 στις 6.30 μ.μ.

-- Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας προχωρά σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26/1, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6).

-- Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26/1, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πλατιά ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου

«Το Ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Αφορά τη ζωή μας!», το σύνθημα της καμπάνιας

...και στα τηλεφωνικά κέντρα
...και στα τηλεφωνικά κέντρα
Με καθημερινές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, σε συντονισμό με οργανώσεις συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτοκτηνοτρόφων, δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία της απεργιακής τους απάντησης στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζει την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Εντείνοντας τις παρεμβάσεις του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ξεδιπλώνει παράλληλα και πλατιά ενημερωτική καμπάνια των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό εκτύπωσε και κυκλοφόρησε μια σειρά από αφίσες με βασικό σύνθημα: «Το Ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Αφορά τη ζωή μας!». Με την καμπάνια αυτή, που επικεντρώνεται σε διάφορες ομάδες ασφαλισμένων, αναδεικνύεται η σημασία της Κοινωνικής Ασφάλισης και δίνεται απάντηση στους προπαγανδιστικούς μύθους της ΝΔ, που ενώ προχωρά σε καραμπινάτη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, ισχυρίζεται ψευδώς ότι τον αλλάζει προς όφελος των ασφαλισμένων.

Σε μία από τις αφίσες αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δουλεύω περιστασιακά ως σερβιτόρος. Δεν έχω βρει σταθερή δουλειά στο αντικείμενό μου. Μπήκα στα 5μηνα και 8μηνα του ΟΑΕΔ. Τα ένσημά μου ελάχιστα. Μου λένε πως στα 40 χρόνια θα έχω συντελεστή αναπλήρωσης 50%! Κανείς δεν μου λέει πως η αναλογική σύνταξή μου, με βάση τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, θα είναι 100 ευρώ...».

Σε άλλη αφίσα αναγράφεται: «Είμαι νέος αναπληρωτής από τα 26 έτη μου. Δουλεύω (αν θα δουλεύω) συνήθως 8 μήνες το χρόνο. Εχω περίπου 200 ένσημα το χρόνο. Με το νέο Ασφαλιστικό και με απλά μαθηματικά τα 40 χρόνια πλήρους εργασίας που μου λένε ότι θα έχω αυξήσεις, θα υπάρχουν μόνο αν εργαζόμουν ως τα 90 έτη...».

Αφίσα για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό...
Αφίσα για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό...
Ταυτόχρονα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του απεργιακού μετώπου, ήδη αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αρτας, Αγρινίου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Λαμίας, Λάρισας, Πάτρας, οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης Ομοσπονδίες και δεκάδες Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα που έχει απευθύνει η ΟΒΣΑ.

Κινητοποίηση σήμερα στο Ηράκλειο

Ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο διαδηλώνουν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Ηράκλειο, στην κινητοποίηση που θα γίνει στην πλατεία Κορνάρου στις 9 π.μ. Κάλεσμα αγώνα έχει απευθύνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Επίσης, με πρόταση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στην προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚ Ηρακλείου αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί απάντηση στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ με απεργιακή κινητοποίηση.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της, η πλειοψηφία του ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) απέρριψε τα ψηφίσματα της παράταξης ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, όπως και αυτό που αναφερόταν στο ζήτημα του επερχόμενου νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την καταστολή που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Τέλος, η ΔΑΣ κατήγγειλε την πλειοψηφία που επιχειρεί την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, υποβάλλοντας μηνύσεις σε δύο μέλη της διοίκησης του ΕΚΗ στέλνοντας στα δικαστήρια συνδικαλιστές, για πρώτη φορά στην ιστορία του εργατικού κέντρου, μετά τη μεταπολίτευση.


Ολοι οι «πρωταγωνιστές» της καμπάνιας σε μια αφίσα
Ολοι οι «πρωταγωνιστές» της καμπάνιας σε μια αφίσα
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών στο εργοτάξιο όπου έχασε τη ζωή του εργάτης

Από τη συζήτηση των συνδικαλιστών με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο
Από τη συζήτηση των συνδικαλιστών με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο
Το εργοτάξιο της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ» στο χωριό Δημάριο, όπου κατασκευάζεται το έργο του κάθετου άξονα Ξάνθης - Εχίνου - ελληνοβουλγαρικών συνόρων και το Σάββατο 11/1 έχασε τη ζωή του ο 23χρονος εργάτης Αντώνης Δέλλιος, επισκέφθηκε την Παρασκευή 17/1 αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Κώστα Βογιατζή, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, τον Αναγνώστη Καραμπατζάκη και τον Αναστάση Γεωργιάδη, μέλη του ΔΣ και του Γενικού Συμβουλίου αντίστοιχα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους, όπου συζητήθηκαν οι συνθήκες δουλειάς στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, αλλά και οι λόγοι του θανατηφόρου «ατυχήματος».

Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δουλεύουν ανά δεύτερη βδομάδα και Σάββατο, αλλά και καθημερινά υπερωρίες 1 με 2 ώρες, στις οποίες εξαντλημένοι εξαναγκάζονται προκειμένου να συμπληρώσουν τα πενιχρά τους μεροκάματα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, «η ίδια η ζωή αποδεικνύει πως δεν είναι τυχαίο που το 90% των ατυχημάτων γίνεται μετά το πέρας του ωραρίου, στις υπερωρίες».

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τους οικοδόμους, για τους χειριστές βαρέων οχημάτων, για τα ένσημα και τα μεροκάματα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τη συζήτηση στα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, στην ανάγκη ύπαρξης, σε καθημερινή βάση και όχι μία φορά τη βδομάδα, τεχνικού ασφαλείας και γιατρού εργασίας, όπως και της εκπαίδευσης του προσωπικού ανάλογα με την επικινδυνότητα του έργου και της εργασίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως από τη συζήτηση με τους εργάτες για τη στάση των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και των Σωματείων Οικοδόμων Ξάνθης και Χειριστών, «για μία ακόμη φορά φάνηκε ότι οι πλειοψηφίες που τα ελέγχουν περνούν στο "ντούκου" τα εργατικά ατυχήματα και το συγκεκριμένο θανατηφόρο συμβάν, χωρίς καν να εκδώσουν μια ανακοίνωση, ενώ για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πώς θα κρατήσουν τις καρέκλες τους και θα διατηρούν σιγή ιχθύος στους εργασιακούς χώρους και τους συσχετισμούς υπέρ των συμβιβασμένων ηγεσιών».

Οι συνδικαλιστές μοίρασαν στους συναδέλφους τους την καταγγελία της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ για το θανατηφόρο «ατύχημα» και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Κάλεσαν τους εργαζόμενους σε οργάνωση, με ταξικό σωματείο, για τη λήψη μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια, για την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και άλλες διεκδικήσεις.

Παράλληλα, η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ τονίζει πως απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του «ατυχήματος» και τον καταλογισμό των ευθυνών, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, όπως και την άμεση στήριξη της οικογένειας του 23χρονου εργάτη.

«Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να γίνουν και άλλα ατυχήματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη του κάθε επιχειρηματικού ομίλου», καταλήγει η ανακοίνωσή της.

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο «Αγ. Ολγα»

Απέναντι στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» προχωρούν από σήμερα σε διαδοχικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη (8 π.μ. - 11 π.μ.) προχωρούν σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση. Την Παρασκευή 24/1 στις 10 π.μ. προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ, ενώ την Τρίτη 28/1 θα συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» υπογραμμίζει τις μεγάλες ελλείψεις στο Αναισθησιολογικό και το Ακτινολογικό τμήμα, «τα οποία αποτελούν βασικής σημασίας τμήματα για τη λειτουργία των κλινικών, των ΤΕΠ και των χειρουργείων».

«Στο Αναισθησιολογικό απομένουν, μετά από τις πρόσφατες αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις, μόλις έξι γιατροί (από τους 14 που προβλέπεται), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των χειρουργείων αλλά και των εφημεριών. Αυτήν τη στιγμή λειτουργεί μόλις μία χειρουργική αίθουσα για τα τακτικά χειρουργεία από τις 4 την προηγούμενη περίοδο! Παρομοίως και στο Ακτινολογικό τμήμα, που οι εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα για διενέργεια απαραίτητων απεικονιστικών εξετάσεων (υπέρηχοι, Triplex, ακτινογραφίες κ.ά.)», καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα».

Εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε αναισθησιολόγους αναβάλλονται εβδομαδιαίως μέχρι και 40 χειρουργεία. Να σημειωθεί ότι το 2018 το συγκεκριμένο νοσοκομείο είχε προχωρήσει σε 2.500 χειρουργεία - επεμβάσεις και είχαν πραγματοποιηθεί 55.000 ακτινογραφίες και 2.500 υπέρηχοι.

Αυτή η κατάσταση, τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», δεν οφείλεται σε «κακοδιαχείριση» ή σε «άστοχες επιλογές» των διοικήσεων, είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής από όλες τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν τις επιταγές του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διεκδικούν: Αμεση κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό και όχι μπαλώματα με συμβασιούχους και μπλοκάκια. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.

ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Εντείνουν την πολύμορφη δράση για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης

Προχωρούν οι προετοιμασίες για στήσιμο μπλόκων στις 27 Γενάρη στη Θεσσαλία

Από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, με συσκέψεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας αλλά και στήσιμο μπλόκων, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέσα από συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, που τους οδηγούν ακόμα πιο γρήγορα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «Agrotica», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στις 12 μ., στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας.

Νέες περιοδείες και συσκέψεις στη Θεσσαλία για τα μπλόκα

Στη Θεσσαλία, υλοποιώντας την απόφαση της προχτεσινής πανθεσσαλικής σύσκεψης για στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία των νομών της Θεσσαλίας από τις 27 Γενάρη, βρίσκονται σε εξέλιξη νέες περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην απάντηση στις συκοφαντίες και τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν «λύνονται τα προβλήματα» και ότι «οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες», ενώ ταυτόχρονα λαμβάνονται μέτρα για το στήσιμο των μπλόκων. Ηδη μέρα με τη μέρα πληθαίνουν τα τρακτέρ που έχουν βγει σε πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ προγραμματίζεται το ίδιο και για τα χωριά της Λάρισας.

Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 από τους αγρότες της Καρδίτσας και σε Φάρσαλα, Τύρναβο (Μελούνα) και Πλατύκαμπο από τους αγρότες της Λάρισας.

Μαζί με την προετοιμασία των μπλόκων οι Ενωτικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζοντας την εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγωνιστικές δράσεις και προετοιμασίες σε όλη τη χώρα

-- Από τη Δευτέρα οι αγρότες της Μεσσήνης συγκεντρώνουν τρακτέρ με στόχο το στήσιμο μπλόκου. Παράλληλα, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού καλεί σε σύσκεψη αύριο, Πέμπτη.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συναντηθούν σήμερα στον κόμβο στα Πραιτώρια, για να στηθεί αγωνιστικό μπλόκο.

-- Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου (ΟΑΣΛ) συνεδριάζει σήμερα για να οριστικοποιήσει την ημερομηνία διεξαγωγής νέου παναγροτικού συλλαλητηρίου.

-- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ενότητα» και ο νεοσύστατος Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Ομόνοια» πραγματοποιούν σήμερα Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας οργανώνει σήμερα συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στις 10 π.μ., ενώ το Σάββατο 25/1 θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.

-- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κατερίνης «Δήμητρα» προγραμματίζει για σήμερα σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι στην «Ελιά».

-- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά καλεί σε Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 25/1 στις 11 π.μ.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» πραγματοποιεί περιοδείες και συσκέψεις, καλώντας στο συλλαλητήριο στην «Agrotica».

-- Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην «Agrotica» καλεί με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».

-- Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ανατολικής Θεσσαλονίκης προγραμματίζει σύσκεψη στις 27/1.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας καλεί τους αγρότες να βγάλουν από τη Δευτέρα 27/1 τα τρακτέρ στη Γέφυρα της Αρτας και οργανώνει συλλαλητήριο την Τρίτη 28/1 στην κεντρική πλατεία στις 12 μ.

-- Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού διοργανώνουν συλλαλητήριο την Τετάρτη 29/1 στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας οργανώνει κινητοποίηση στις 30/1 έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

-- Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης σε επίπεδο νομού στους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους. Καλεί επίσης στη συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 30/1 στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια του Αιγίου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη για την κινητοποίηση στα διόδια του Ελαιώνα το 2017.Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ