Κυριακή 22 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσφορές

-- Ο σ/φος Μαργαρίτης Αποστόλης, από τη Β. Ρηνανία - Βεστφαλία της Γερμανίας, μην μπορώντας πλέον λόγω προβλημάτων όρασης να διαβάζει καθημερινά το «Ριζοσπάστη», προσφέρει το ποσό των 400 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση για το «Ριζοσπάστη», καθώς και 30 ευρώ για την ενίσχυση της ΚΟΜΕΠ.

-- Η σ/σα Πηνελόπη Σίμου (φιλοξενείται στο «Σπ. τ. Αγ.»), στη μνήμη των ηρωικών αγωνιστών της οικογένειας Δημήτρη Κουσιάντζα, που θυσιάστηκαν στους αγώνες του λαού μας και, συγκεκριμένα, των αδελφών: ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑΣ ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ, που πέσανε στον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, προσφέρει 60 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

-- Στη μνήμη του Μανώλη Καταλάχτη και της Σοφίας Γεωργιλάκη προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 500 ευρώ.

Γιώργος Πατεράκης, Κολυμπάρι Χανίων Κρήτης.

-- Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΣΙΚΑ, που πέθανε στο Τορόντο του Καναδά, και του ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ από τα Χανιά. Για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρω στο Κόμμα 100 ευρώ. Επίσης, προσφέρω 50 ευρώ στον αγώνα των Χαλυβουργών που για 75 μέρες συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Μανώλης Καντιδάκης

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Γιόγιος)
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Γιόγιος)
ΦΩΤ.

Στις 22 Γενάρη 2012 συμπληρώνονται 40 ημέρες από το θάνατο του αδελφού μας ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ (Γιόγιος). Ο Χριστοδουλίδης Γιώργος αγωνίστηκε, ως μέλος της ΕΔΑ Καλαμαριάς από την ίδρυσή της. Στα χρόνια της δικτατορίας βασανίστηκε, εξορίστηκε και φυλακίστηκε. Με τη μεταπολίτευση συνέχισε τον αγώνα, πάντα πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, για την εκπλήρωση των στόχων του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Ζώρας - Μαρίκα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΣΠΕΝΤΖΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΣ που, στις 21.1.2012, συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατό της, η οικογένειά της προσφέρει 100 ευρώ στην ΝΕ Σερρών για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΖΑΜΠΟΥΝΗ ΒΑΓΓΕΛΗ, που στις 22 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατό του, η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κυψέλης και της ΝΟ Βιομηχανίας. Επίσης, προσφέρουν, 20 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα», 15 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 15 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου Μιχάλη Γκαλπακιώτη. Ο σ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΛΠΑΚΙΩΤΗΣ γεννήθηκε το 1940 στο Ωραιόκαστρο Πωγωνίου Ιωαννίνων. Από 4 χρόνων έμενε στη Θεσσαλονίκη. Το 1963 βρέθηκε εργάτης στη Γερμανία. Το 1968 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και αναπτύσσει πλούσια δράση από τις γραμμές του, όπου εκλέγεται στο Γραφείο της ΚΟ. Ακούραστος για τα δικαιώματα των μεταναστών, εκλέγεται στο ΔΣ της Κοινότητας, αναγνωρίζοντάς του την πρωτοπόρα δράση. Εζησε στο Γκέπινγκεν 45 χρόνια. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2007 συνδέθηκε με το Κόμμα όπου συνέχισε τη δράση του. Ο σ. Μιχάλης πέθανε στις 20 Γενάρη αφήνοντας ακριβή παρακαταθήκη την αγωνιστική του συνέπεια, την κομμουνιστική του δράση, το ήθος και το παράδειγμά του.

ΣΠΕΝΤΖΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΣΠΕΝΤΖΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
Στη μνήμη του η γυναίκα του Περσεφόνη, οι κόρες του Δήμητρα και Γεωργία, καθώς και οι γαμπροί του Θεόδωρος και Στέργιος προσφέρουν μέσω ΚΟ Schwaebisch Gmuend 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, του ΚΚΕ που, ως το τέλος του, έμεινε πιστός.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παππού ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, εκπαιδευτικού και μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ κέντρου Καλλιθέας.

Τα εγγόνια του Γιάννης και Θωμάς


ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΛΠΑΚΙΩΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΛΠΑΚΙΩΤΗΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγελία για την ποινική δίωξη συνδικαλιστή

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η Συντονιστική Γραμματεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης, με αφορμή την ποινική δίωξη σε βάρος συνδικαλιστή, στελέχους της ΕΣΑΚ Τραπεζών. Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:

«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει τη δίωξη του συνδικαλιστή Θανάση Λάππα, στελέχους της ΕΣΑΚ Τραπεζών και εκπροσώπου της παράταξης στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων της AΛΦΑ ΜΠΑNK και στην ΟΤΟΕ, ο οποίος δικάζεται τη Δευτέρα 23-1-2012 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του τα πρώτα στελέχη του εργοδοτικού συνδικαλισμού στη συγκεκριμένη Τράπεζα, γιατί δήθεν θίχτηκαν από ανακοινώσεις της ΕΣΑΚ που αποκαλύπτουν και καυτηριάζουν τη στάση τους σε βάρος των εργαζομένων.

Η συγκεκριμένη ποινικοποίηση αποτελεί μια καθαρή και ξεδιάντροπη απόπειρα φίμωσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος από τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές που συμπληρώνει και συνεπικουρεί την αντεργατική στάση της εργοδοσίας των τραπεζιτών της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, με στόχο να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι του χώρου και να παύσουν να διεκδικούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά τους, να μένει στο απυρόβλητο ο συνδικαλισμός που υπηρετεί τα εργοδοτικά συμφέροντα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι στον αγώνα που διεξάγουν κατά της λεηλασίας της ζωής τους από την επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τη μεγάλη εργοδοσία και το κράτος της αλλά και τους αδίστακτους "δούρειους ίππους" των εργοδοτικών συνδικαλιστών μέσα στο κίνημά τους, που πρέπει να απομονώσουν και απαλλαγούν οριστικά από αυτούς.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" εκφράζει την αλληλεγγύη της στο διωκόμενο συνδικαλιστή, αναλαμβάνοντας και τη νομική στήριξή του».

Σύσκεψη

Σύσκεψη για τα θέματα ειδικής αγωγής θα γίνει την Τρίτη 24 Γενάρη, στις 6.30 το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, στην αίθουσα λογιστών (Κάνιγγος 27).

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΤΟΜ - ΤΕΕ
Σημαντική επιτυχία της «Πανεπιστημονικής» συνταξιούχων μηχανικών

Σημαντική επιτυχία σημείωσε ο συνδυασμός της «Πανεπιστημονικής» Συνταξιούχων Μηχανικών στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Ομοτίμων Μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ), που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη. Συγκεκριμένα, επί 278 ψηφισάντων (271 εγκύρων), η «Πανεπιστημονική» έλαβε 48 ψήφους, δηλαδή 17,7% και μία έδρα στο 7μελές ΔΣ (καθώς και μία έδρα αναπληρωματικού). Η επιτυχία αυτή συνοδεύτηκε από σχεδόν τετραπλασιασμό των δυνάμεών της σε ψήφους, καθώς στις προηγούμενες εκλογές του 2010 είχε λάβει 13 ψήφους επί 106 ψηφισάντων (12,4%), γεγονός που υπογραμμίζει τη διεύρυνση της απήχησης των θέσεων του ΚΚΕ και της «Πανεπιστημονικής» στους συνταξιούχους του κλάδου και δείχνει τις δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική αύξηση (υπερδιπλασιασμός) της συμμετοχής στις εκλογές, που αντανακλά την όξυνση των προβλημάτων του κλάδου των συνταξιούχων μηχανικών, σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα κορυφώνεται.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στην «Πανεπιστημονική» να συνεχίσει τον αγώνα από καλύτερες θέσεις, στο πλευρό του ΠΑΜΕ και της λαϊκής συμμαχίας, στον αγώνα για τη λαϊκή αντεπίθεση και νίκη.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
  • Οι Κλαδικές Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ κόβουν την πίτα τους, σήμερα Κυριακή, στην παλιά στρατώνα Νέας Χαλκηδόνας (Κώστα Βάρναλη και Περικλέους) στις 8 μ.μ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» για την καπιταλιστική κρίση, την Τετάρτη 25 Γενάρη, στη 1 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπαλωμένος, συνεργάτης της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» για την καπιταλιστική κρίση, την Πέμπτη 26 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Θα μιλήσει ο Τάσος Τραβασάρος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ οργανώνει συζήτηση στο Περιστέρι, με θέμα «Ολη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία», το Σάββατο 28 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΥΒΕ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Νοτίου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση στην Καλλιθέα, με τη θεατρική παράσταση «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο από τη θεατρική ομάδα των Οργανώσεων Βάσης Καλλιθέας της ΚΝΕ, το Σάββατο 28 Γενάρη, στις 8 μ.μ., στον κινηματογράφο «Καλυψώ» (Καλυψούς και Γρ. Λαμπράκη).
ΕΔΥΕΘ
Συγκέντρωση το επόμενο Σάββατο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, που εδρεύει στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης το Σάββατο 28 Γενάρη στις 11 το πρωί, καλώντας με ανακοίνωσή της το λαό να συμμετάσχει μαζικά.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org